26 Kasım 2025 Çarşamba


10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, CHP GENEL MERKEZ`DE GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ... “TÜRKİYE`DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ NOKTASINDA CİDDİ BİR SIKINTI YAŞANDIĞI ORTADA”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla MYK toplantısının ardından CHP Genel Merkez`de gazetecilerle bir araya geldi. Özel, “Hepinizin günü kutlu olsun. Türkiye`nin içinde bulunduğu durumun geniş kapsamlı bir analizini yapacak değilim ama durum, hepimiz açısından yani Türkiye`deki bütün özgürlükleri değerlendirdiğimizde en zor iş gazetecilerin işi. Çünkü Türkiye`de gerçekten basın özgürlüğü noktasında ciddi bir sıkıntı yaşandığı ortada. Özellikle gazetecilerin çalışma şartları, mesleklerini yaparken kendilerini ne kadar özgür hissediyorlar, ne kadar özgür davranabiliyorlar ve nelerle karşılaşıyorlar bunlar bizim sizi takip ederken gördüğümüz, edindiğimiz, üzüldüğümüz, çözmeyi taahhüt ettiğimiz, o imkanlara kavuşamadığımız için de üzüldüğümüz süreçler” dedi.

 

Tarih : 10 Ocak 2024 Çarşamba 21:17   Okunma : 389

GÜLARA SUBAŞI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla MYK toplantısının ardından CHP Genel Merkez`de gazetecilerle bir araya geldi. Özel, “Hepinizin günü kutlu olsun. Türkiye`nin içinde bulunduğu durumun geniş kapsamlı bir analizini yapacak değilim ama durum, hepimiz açısından yani Türkiye`deki bütün özgürlükleri değerlendirdiğimizde en zor iş gazetecilerin işi. Çünkü Türkiye`de gerçekten basın özgürlüğü noktasında ciddi bir sıkıntı yaşandığı ortada. Özellikle gazetecilerin çalışma şartları, mesleklerini yaparken kendilerini ne kadar özgür hissediyorlar, ne kadar özgür davranabiliyorlar ve nelerle karşılaşıyorlar bunlar bizim sizi takip ederken gördüğümüz, edindiğimiz, üzüldüğümüz, çözmeyi taahhüt ettiğimiz, o imkanlara kavuşamadığımız için de üzüldüğümüz süreçler” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşık 6 saat süren MYK toplantısının ardından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlamak için CHP Genel Merkez`de muhabirler ve kameramanlarla bir araya geldi. Özel, gazetecilere karanfil vererek günlerini kutladı. CHP lideri Özel, şunları söyledi:

"TÜRKİYE`DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ NOKTASINDA CİDDİ BİR SIKINTI YAŞANDIĞI ORTADA”

“Hepinizin günü kutlu olsun. Bizim çok yoğun bir günümüze denk geldi. Bugün de bizi takip etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu da aslında hoş bir şey değil, belki de bugüne toplantı koymasak daha iyiydi. Tabii burada Türkiye`nin içinde bulunduğu durumun geniş kapsamlı bir analizini yapacak değilim ama durum, hepimiz açısından yani Türkiye`deki bütün özgürlükleri değerlendirdiğimizde en zor iş gazetecilerin işi. Çünkü Türkiye`de gerçekten basın özgürlüğü noktasında ciddi bir sıkıntı yaşandığı ortada. Özellikle gazetecilerin çalışma şartları, mesleklerini yaparken kendilerini ne kadar özgür hissediyorlar, ne kadar özgür davranabiliyorlar ve nelerle karşılaşıyorlar bunlar bizim sizi takip ederken gördüğümüz, edindiğimiz, üzüldüğümüz, çözmeyi taahhüt ettiğimiz, o imkanlara kavuşamadığımız için de üzüldüğümüz süreçler.

"GAZETECİLİKTE SENDİKASIZLAŞMA, SENDİKALARIN İŞLEVSİZLEŞMESİ SORUNU ÇOK CİDDİ”

Ama bir yandan da tabii mesleğin birçok sorunu var. Yani sadece siyasi iktidarla değil; ülkenin durumuyla ilgili sorunları var, örgütlenmeyle ilgili sorunları var. Gazetecilik meslek örgütleri çok önemli. Belli noktalarda çok dirençli, çok faal. Temas halindeyiz, üzerimize düşeni hep yapmak istiyoruz. Ama esas burada sendikasızlaşma, sendikaların işlevsizleşme sorunu çok ciddi sıkıntı. Aslında basın alanında sendika sadece çalışanı patrona karşı bir iş güvencesi, işin devamlılığı olarak değil; patronun da kamuya karşı ya da siyasilere karşı sendikanın varlığını da göstererek basın özgürlüğünün, halkın özgürce haber alma hakkının da teminatı noktasına geliyor. Öbür türlü ‘Bak kardeşim biz şuradan iş alıyoruz, bunu yazıyorsunuz, sıkıntı oluyor` lafının panzehiri: ‘Bizim çalışanlarımızın sendikası var ve onlar onların haklarını koruyorlar. Bizim de yapabileceğimiz bir şey yok` diyebilmek. Tabii böyle bir sürecin yeniden olgunlaşması Türkiye`de zaman alacak. O konuda siz mücadele edeceksiniz. Biz elimizden geleni yapacağız. Her sene gelecek yıllara bu sorunların çözülmüş olmasını temenni ediyoruz. Çözülmemiş olarak bir daha bir araya geliyoruz. Burada biraz bizim de kusurumuz var. Ama önümüzdeki sürecin bu açıdan biraz daha umut verici olacağını ben kendim hissediyorum veya taahhüt edebilirim.”

"ERDAL BEŞİKÇİOĞLU`NUN ADAYLIĞI MANSUR BEY`İN DE GÜCÜNE GÜÇ KATACAKTIR”

Özgür Özel, oyuncu Erdal Beşikçioğlu`nun Etimesgut Belediye Başkan adaylığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`ın tepkisine neden olduğu iddialarına ilişkin şunları söyledi:

“Ben Mansur Bey ile bu fikrimi paylaştığımda, Mansur Bey`in bayağı hoşuna gitmişti. Halen daha hoşuna gittiğini ümit ediyorum. Öyle yani itiraz edeceği bir şey yok. Belki Etimesgut ile ilgili başka şey olabilir. Ama Mansur Bey`in de gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA