25 Haziran 2025 Çarşamba


15:50   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:05   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:04   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:01   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:55   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:25   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:01   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:03   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:40   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.   13:31   ÇYDD’NIN KıZLARı, İŞKAD VE SEMA SOYKAN’A ÇIÇEKLERLE TEŞEKKÜR ETTI   13:25   HÜSEYIN KıŞ, EKONOMIDE ÇARPıCı GERÇEKLERE DIKKAT ÇEKTI   13:13   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞINE SıKı TAKIP   11:15   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:07   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:30   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:19    ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:20   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:15   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:10   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR   
 
     
   

ASU KAYA`NIN DİNLEDİĞİ OSMANİYELİ ANNE: ÇOCUĞUMU DOYURMAK İÇİN ŞEKERLİ SU VERİYORUM. DOYMUYOR. İLACINI ALAMIYORUM. SOBAM YOK, TÜPÜM YOK


CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye`nin Mevlana Mahallesi`nde çok zor koşullarda yaşamaya çalışan Tunç ailesini ziyaret etti. Küçük çocuğu olan kadın Kaya`ya, tüpü ve sobası olmadığını, küçük çocuğunu beslemek için şekerli su vermek zorunda kaldığını, ilaç katkı payını ödeyecek parası olmadığı için hasta olan bebeğinin ilaçlarını alamadığını, tek odalı eve 2 bin lira kira vererek yaşamaya söyledi. "Birileri sarayda şatafat içinde yaşarken bu çocuğa geceleri sıcak suyun içinde şekerle annesi veriyor ve yatırıyor” diyen Kaya, iktidara seslenerek, “Siz bu derin yoksulluğu görmek istemiyorsunuz. İşte bu sizin yarattığınız Türkiye. Saraylardan çıkın, vatandaşı görün. Osmaniye`deki bu vatandaşı görün. Türkiye`mizin dört bir yanında böyle” dedi.

 

Tarih : 29 Ocak 2024 Pazartesi 11:47   Okunma : 192

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye`nin Mevlana Mahallesi`nde çok zor koşullarda yaşamaya çalışan Tunç ailesini ziyaret etti. Küçük çocuğu olan kadın Kaya`ya, tüpü ve sobası olmadığını, küçük çocuğunu beslemek için şekerli su vermek zorunda kaldığını, ilaç katkı payını ödeyecek parası olmadığı için hasta olan bebeğinin ilaçlarını alamadığını, tek odalı eve 2 bin lira kira vererek yaşamaya söyledi. "Birileri sarayda şatafat içinde yaşarken bu çocuğa geceleri sıcak suyun içinde şekerle annesi veriyor ve yatırıyor” diyen Kaya, iktidara seslenerek, “Siz bu derin yoksulluğu görmek istemiyorsunuz. İşte bu sizin yarattığınız Türkiye. Saraylardan çıkın, vatandaşı görün. Osmaniye`deki bu vatandaşı görün. Türkiye`mizin dört bir yanında böyle” dedi.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Mevlana Mahallesi`nde zor koşullarda yaşam savaşı veren Tunç ailesini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Küçük bebeği olan kadın, tüplerinin ve sobalarının olmadığını, tek odalı eve 2 bin lira kirayı zor verdiklerini söyledi. Kucağındaki bebeğin hasta olduğunu söyleyen anne, Asu Kaya`ın “Doktora götürmediniz mi” diye sorması üzerine, çocuğunu doktora götürdüğünü ancak ilaç katkı payını ödeyecek parası olmadığı için ilaçlarını alamadığını söyledi. Anne, bebeğine bazen komşuların süt verdiğini ancak her zaman süt bulamadıkları için sıcak suya şeker katıp vererek bebeğini doyurmaya çalıştığını ifade etti. Asu Kaya, “Peki doyuyor mu”diye sorunca anne, “Doymuyor. Çünkü doyan bir kez ister. Dört beş kez yemek istiyor. O zaman da şekerleyip şekerleyip veriyorum” dedi.

Anneyi dinleyen Asu Kaya şunları söyledi:

“Sağlık sisteminiz de bu. Gariban çocuğunu doktora götürse ilacını alamıyor. Artan ilaç fiyatları ile birlikte ilaçların yüzdeleri tırmandı gitti. Yoksul insanlar, yiyecek ekmek bulamayanlar evin kirasını ödeyemeyenler, tek göz yere 2 bin lirayı denkleştirmeye çalışan bu insanlar bronşit olan çocuğun ilaç yüzdesini verebilecek durumda değil. Çocuğun ilaçlarını alamıyor. İşte Türkiye Yüzyılı bu. Çok övündüğünüz sağlık sistemi bu. Doktora gidiyor ama ilaç alamıyor. Adeta, Türkiye için yoksulluk yüzyılının başlangıcı oldu. Birileri sarayda şatafat içinde yaşarken bu çocuk geceleri sıcak suyun içinde şekerle annesi veriyor ve yatırıyor… Siz bu derin yoksulluğu görmek istemiyorsunuz. İşte bu sizin yarattığınız Türkiye. Saraylardan çıkın, vatandaşı görün. Osmaniye`deki bu vatandaşı görün. Türkiye`mizin dört bir yanında böyle.”
 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA