16 Mayıs 2024 Perşembe


14:52   DEM PARTİ VAN İL BAŞKANI KURT: "KOBANİ DAVASI HER YÖNÜYLE HUKUK DIŞI, SİYASİ BİR DAVADIR"   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR   13:14   GÖKHAN GÜNAYDIN BAKAN TEKİN`E SESLENDİ   13:04   VELİ AĞBABA`DAN İKTİDARA DIŞİŞLERİ VAKFI TEPKİSİ   11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   11:34   GÖKÇE GÖKÇEN`DEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK   10:55   BURHANETTİN BULUT: “CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ 1 DAKİKALIK HARCAMASI 2 ASGARİ ÜCRETİ AŞTI”   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:14   TBMM`DE MUHALEFET VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA “KAMUDA TASARRUF” TARTIŞMASI…   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"  
 
     
   

ULAŞ KARASU, BAKAN URALOĞLU`NA SORDU: “SHGM GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞINA KADAR YÜKSELEN OKTAY ERDAĞI`NIN, TEK BAŞINA SERMAYESİ 230 MİLYON 416 BİN LİRA OLAN BİR ŞİRKETİ SATIN ALMASI NASIL MÜMKÜN OLABİLMİŞTİR?”


CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`na; eski Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile ilgili “Bakanlığınızda memur olarak göreve başlayan ve SHGM Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselen Oktay Erdağı`nın, tek başına sermayesi 230.416.000 TL olan bir şirketi satın alması nasıl mümkün olabilmiştir? SHGM`dan emekli bir bürokratın milyonlarca dolarlık bir yatırımı gerçekleştirebilecek maddi imkana sahip olabilmesi hakkındaki değerlendirmeleriniz nelerdir?” sorusunu yöneltti.

 

Tarih : 2 Şubat 2024 Cuma 13:26   Okunma : 73

CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`na; eski Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile ilgili “Bakanlığınızda memur olarak göreve başlayan ve SHGM Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselen Oktay Erdağı`nın, tek başına sermayesi 230.416.000 TL olan bir şirketi satın alması nasıl mümkün olabilmiştir? SHGM`dan emekli bir bürokratın milyonlarca dolarlık bir yatırımı gerçekleştirebilecek maddi imkana sahip olabilmesi hakkındaki değerlendirmeleriniz nelerdir?” sorusunu yöneltti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, eski Sivil Havacılık Genel Müdür (SHGM) Yardımcısı Oktay Erdağı`nın, Go Jet Havacılık AŞ`nin sahibi olmasını TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Karasu, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Düz memurluktan başlayarak kariyer basamaklarını hızla tırmanan Oktay Erdağı, SHGM Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükseldikten sonra 2008 yılı Ocak ayında kendi isteğiyle emekli olmuştur. Emekli olduktan sonra, havacılık sektöründe danışmanlık ve koordinatörlük yapan Erdağı`nın adı Nisan 2023`te Ciner Havacılık`ı satın alması ile gündeme gelmiş, ancak bu iddia ‘Uzun yıllardır tanıdığım Dubaili bir şirket Türkiye`ye yatırım yapmak istediğini söyledi. Bu şirket hali hazırda Dubai`de zaten hava taksi hizmeti veriyor.  Bana ‘Bir hava taksi kurabilir miyiz` diye rica etti. Bahsi geçen havacılık şirketinin hisselerini, yapılan pazarlıklar sonucu 150 bin dolar kapora vererek toplam 300 bin dolara satın aldık.  Aradan geçen zaman içerisinde SHGM`den ön onayın 3 ay gibi uzun bir süre geçmesini ve basında çıkan asılsız yalan haberleri de öne sürerek Ciner Havacılık hissedarları hisselerini satmaktan vazgeçti. Benim bu hisse satın alınmasındaki rolüm, danışmanlık hizmeti vermektir` beyanı ile sözde yalanmıştır.

Ancak aradan geçen sürede Ciner Havacılık`ın hisselerinin 2023 yılı Ocak ayında önce San And San Havacılık Limited Şirketi`ne, ardından da Oktay Erdağı`ya satıldığı, Erdağı`nın da şirketin adını Go Jet Aviation Havacılık A.Ş olarak değiştirdiği görülmüştür.

Ticaret Sicil Gazetesi`nin 20 Haziran 2023 tarihli sayısında, İstanbul merkezli, 599729-0 sicil numaralı ve tek ortaklı Go Jet Aviation Havacılık A.Ş`nin sahibinin ve yönetim kurulu başkanının Oktay Erdağı olduğu görülmektedir.”

Karasu, Bakan Uraloğlu`na şu soruları yöneltti:

“Önergede adı geçen Oktay Erdağı, adı daha sonra Go Jet Aviation Havacılık A.Ş olarak değiştirilen Ciner Havacılık A.Ş`nin hisselerinin önce Dubaili yatırımcılar tarafından  satın alındığını, daha sonra vazgeçildiğini ifade etmiştir. Ancak, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları, tek ortaklı şirketin tek ortağının Oktay Erdağı olduğuna işaret etmekte, Dubaili bir ortak gözükmemektedir. Ortada muvazaalı bir hisse devri mi bulunmaktadır?

San And San Havacılık`ın sahibi olduğu Ciner Havacılık`ın hisselerinin tamamının Oktay Erdağı`ya devrine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Kemal Yüksek`in imzasıyla izin vermeden önce hissenin gerçek sahiplerinin kim olduğu konusunda bir araştırma yapmamış mıdır?  Yapmış ise sonuçları nedir?

Olayın gerçekleştiği dönem San And San adlı şirkette yabancı ortak bulunmakta mıdır? Bulunuyor ise ilgili mevzuat uyarınca havacılık ruhsatı alacak gerçek kişilerin Türk vatandaşı olması gerekirken, Erdağı`nın ruhsatı kendi üzerine alarak hukuku çiğnemek üzere girişimde bulunduğu ifade edilebilir mi? Onayı veren SHGM Genel Müdürü Kemal YÜKSEK hakkında herhangi idari bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmış ise içeriği ve sonucu nedir?

Erdağı hakkında kamu kurumları hakkında yalan beyanda bulunmak ve aldatmak iddiasıyla SHGM tarafından suç duyurusunda bulunulacak mıdır? Erdağı`nın iddialarıyla ilgili SHGM bünyesinde herhangi bir inceleme yapılmış veya soruşturma açılmış mıdır? Var ise içeriği ve sonuçları nelerdir?

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle Go Jet`in idari yapısı ve envanterine kayıtlı uçak, makine, teçhizat ve personel durumu nedir?

Bakanlığınızda memur olarak göreve başlayan ve SHGM Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselen Erdağı`nın, tek başına sermayesi 230.416.000 TL olan bir şirketi satın alması nasıl mümkün olabilmiştir? SHGM`dan emekli bir bürokratın milyonlarca dolarlık bir yatırımı gerçekleştirebilecek maddi imkana sahip olabilmesi hakkındaki değerlendirmeleriniz nelerdir?”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA