16 Temmuz 2025 Çarşamba


11:23   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:07   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI   10:04   CHP’LI GÜRER: "VATANDAŞıN SOFRASıNDAN BU YıLıN BAŞıNDAN BERI 295 EKMEK EKSILDI"   09:49   MURAT ÇALıK, ADLI TıP KURUMU’NA SEVK EDILDI: SAĞLıK DURUMUNUN CEZAEVI KOŞULLARıNA UYGUNLUĞU TESPIT EDILECEK   08:59   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELER VE ÇOCUKLARı İÇIN UNUTULMAZ BIR KAMP   08:31   BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK, YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:26   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU   09:24   TOROSLAR’DA “KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞI”NE GERI SAYıM BAŞLADı   09:21   TÜRKIYE’DEN DÜNYAYA YAYıLAN GÜVENIN ADı; TRIMBOX 18 YAŞıNDA   09:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 20 BIN KIŞIYE AŞURE İKRAMı    23:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN TEMMUZ AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   21:18   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:15    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:12   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR  
 
     
   

DEPREMDE EVİ YIKILAN VE ENGELLİ OĞLU İLE YAŞAYAN 87 YAŞINDAKİ FADİME KARAKÖSE: "KİRAYA ÇIKTIK, ONU DA ÖDEYEMİYORUZ. NE YAPMAM GEREK BİLMİYORUM"         


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde zihinsel engelli oğlu ile yaşayan 87 yaşındaki depremzede Fadime Karaköse, kira parasını verecek durumlarının olmadığını ifade etti. Gözyaşları içinde çektikleri sıkıntıları anlatan "Evim depremde uçtu. Yaptıramıyorum evi, para yok. Evi yapmayız diyorlar para olmazsa. Şaşıyorum ne yapacağımı. Kiraya geldik buraya, onu da ödeyemiyoruz. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Andırın`ın köyündenim. Eşyamın her biri bir yerde kaldı. Köyün adı Çuhadarlı Köyü. Orada bir okul vardı oraya koyduk. Kimisi kapılarda kaldı, kimisini çalarlarmış" dedi.

 

Tarih : 6 Şubat 2024 Salı 10:21   Okunma : 164

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde zihinsel engelli oğlu ile yaşayan 87 yaşındaki depremzede Fadime Karaköse, kira parasını verecek durumlarının olmadığını ifade etti. Gözyaşları içinde çektikleri sıkıntıları anlatan "Evim depremde uçtu. Yaptıramıyorum evi, para yok. Evi yapmayız diyorlar para olmazsa. Şaşıyorum ne yapacağımı. Kiraya geldik buraya, onu da ödeyemiyoruz. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Andırın`ın köyündenim. Eşyamın her biri bir yerde kaldı. Köyün adı Çuhadarlı Köyü. Orada bir okul vardı oraya koyduk. Kimisi kapılarda kaldı, kimisini çalarlarmış" dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesi Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi`nde 3 yıl önce beyin damarına pıhtı atması sonucu zihinsel engelli olan oğlu Metin Karaköse ile birlikte yaşayan 87 yaşındaki Fadime Karaköse`nin 6 Şubat depremlerinde köydeki evi yıkıldı. Depremin ardından ilçe merkezine gelen Karaköse, yaşlılık aylığı, oğlu ise bin 874 lira engelli maaşı alıyor. 10 bin lira kira ödeyen Karaköse`ye kaymakamlık kömür, aylık nakdi yardım ve gıda yardımı yapıyor. Sosyal yardım parası da alan aile, tüm bunların yetersiz kaldığını, kira parasını ödeyemediklerini ifade etti.

"KİRAYI VEREMİYORUM"

Zihinsel engelli 34 yaşındaki Metin Karaköse şunları söyledi:

"Ben zihinsel engelliyim. Eski zamanda çalışırdım, 3 sene önce çalışırdım iyi biriydim. Beynime pıhtı atınca 3 sene önce, bu duruma düştüm, çalışamıyorum. Geçim sıkıntısı var. Evim kira olduğu, çalışamadığım için, kirayı veremiyorum ben. Kira 10 bin lira. 10 bin lira oldu, ev sahibim ben çalışamadığım için 10 bin liraya verdi yoksa 40-50 bin liraya kiraya verir. Nereden vereyim çalışamıyorum ki."

"EVİM DEPREMDE UÇTU YAPTIRAMIYORUM"

Depremzede Fadime Karaköse ise şöyle konuştu:

"Ben 87 yaşındayım, evim kirada. Kirayı ödeyemiyorum. Yaşlılık maaşı alıyorum o da yetmiyor. Evim yok, evim uçtu depremde. Ben kira parasını veremiyorum. 10 bin lira istiyor ev sahibi. O da Şubat`ın 15`ine ödeyeceğim. Yok,veremiyorum. Evim depremde uçtu. Yaptıramıyorum evi, para yok. Evi yapmayız diyorlar para olmazsa. Şaşıyorum ne yapacağımı.

"EVİ YAPAMIYORUZ"

Kiraya geldik buraya, onu da ödeyemiyoruz. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Andırın` ın köyündenim. Eşyamın her biri bir yerde kaldı. Köyün adı Çuhadarlı Köyü. Orada bir okul vardı oraya koyduk. Kimisi kapılarda kaldı, kimisini çalarlarmış. O hasta oldu ya, buna bakmaya gelmiştim tuvaletine gidemiyordu, yemeğini yiyemiyordu. Benim tutmuşlar nüfusumu ( adres kaydını) buraya almışlar. Adres kaydım burada olduğu için de bir şey vermediler bana. Hiç yardım vermediler. Burada kaldık. Eşim yaptırmıştı evi. Yıllardır o evde yaşadık. Şimdi ölünün tapusunu ev olur mu diyorlar. Evi yapamıyoruz tapusu olmadığı için."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA