26 Kasım 2025 Çarşamba


17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

İYİ PARTİLİ KARAKAŞ: "ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI KALICI YAZ SAATİYLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİNE `MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI`NDAN BİZE HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ` YANITINI VERDİ"


İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın öğrenci ve velileri olumsuz etkileyen kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili soru önergesine “Milli Eğitim Bakanlığı`ndan bize herhangi bir talep gelmedi” yanıtı verdiğini söyledi. Karakaş, “Her şeyimizi Batı ile yaparken dolar için kapısında dilendiğimiz Arap ülkelerinin, Ortadoğu ülkelerinin saat uygulamasına geçmişiz” dedi.

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 13:53   Okunma : 167

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın öğrenci ve velileri olumsuz etkileyen kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili soru önergesine “Milli Eğitim Bakanlığı`ndan bize herhangi bir talep gelmedi” yanıtı verdiğini söyledi. Karakaş, “Her şeyimizi Batı ile yaparken dolar için kapısında dilendiğimiz Arap ülkelerinin, Ortadoğu ülkelerinin saat uygulamasına geçmişiz” dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, öğrencilerin zifiri karanlıkta evden çıkıp, okula gittiklerine, çalışanların gün ağarmadan yola çıkmak durumunda kaldıklarına dikkat çekti. Karacak, bakanlığı soru önergesi yanıtından Milli Eğitim Bakanlığı`nın bu konuya ilişkin bir talebinin olmadığını açıkladı.

BU İŞTEN KAR EDEN SADECE ELEKTRİK ÜRETİM FİRMALARI VE BUNLARI DAĞITAN, SATAN İNSANLAR”

Türkiye`de 8 Eylül 2016`da yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirildiğini belirten Karakaş, “Bu uygulama hem öğrencilerimizi hem velilerimizi hem de ülke ekonomisini çok ciddi anlamda sıkıntıya sokmuş durumda. Bu işten kar eden sadece elektrik üretim firmaları ve bunları dağıtan, satan insanlar. Bunlar ciddi kar ediyorlar” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI`NDAN BİZE HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ”

Öğrencilerin ve velilerin mağduriyet yaşadığını kaydeden Karakaş, “Velilerimiz sabahın köründe kalkıp ışığı yakıp öğrencilere kahvaltı hazırlıyor. Aynı şekilde öğrenci ilk derse gittiğinde öğretmenler sınıfta ışığı yakarak ders anlatıyor. Bu ekonomi açısından sıkıntısı, artı okulun bitmesine yakın öğrenciler karanlık oluyor ve evlerine dönüyor.

Bu konuyla ilgili olarak verdiğimiz soru önergesinde Enerji Bakanlığı, ‘Milli Eğitim Bakanlığı`ndan bize herhangi bir talep gelmedi` dedi. Oysa uzun zamandır velilerimiz okullar önüne protestolar yapıyorlar, CİMER`e müracaat ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı`na verilen birçok dilekçe var. Ancak maalesef Milli Eğitim Bakanlığı bu konunun üzerine eğilmek yerine hayat bilgisi dersinde Türkiye`de bulunan Suriyeli sığınmacıları, orada öğrencilerimize nasıl sevdiririz dersini okutarak bu işlerle meşgul oluyor. Ne veli, ne öğrenci ne ülke ekonomisi umurunda” dedi.

Yaz saati uygulamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na yeni bir soru önergesi vereceğini belirten Karakaş, şöyle konuştu:

ENERJİ BAKANLIĞI`NA BU KONUDA NEDEN BİR TALEPTE BULUNMUYORSUNUZ”

“Maalesef biz sevdalısı olduğumuz Ortadoğu`ya yönümüzü dönmüş durumdayız. Her şeyimizi Batı ile yaparken dolar için kapısında dilendiğimiz Arap ülkelerinin, Ortadoğu ülkelerinin saat uygulamasına geçmişiz. Daha acısı ne biliyor musunuz? Yavru vatanımız Kıbrıs`ta bile yas saati uygulaması varken bugün Kıbrıs`la bizim aramızda 1 saatlik fark var. Ama biz bu Ortadoğu sevdasından kurtulup ülkemizin yönünü maalesef Batı`ya bir türlü çeviremedik. Milli Eğitim Bakanlığı`na yeni bir soru önergesi vereceğim ve kendilerine şunu söyleyeceğim. Şu ana kadar velilerimizin size bu konuda bir talebi oldu mu? Olduysa niye kale almıyorsunuz? Dikkate alıp da Enerji Bakanlığı`na bu konuda neden bir talepte bulunmuyorsunuz?

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA