26 Kasım 2025 Çarşamba


17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

YANKI BAĞCIOĞLU: "TUZLA PİYALE OKULU`NDA ATATÜRK`E SAYGISIZLIĞA MÜDAHALE EDEN TEĞMENLERİN İHRAÇ EDİLMELERİ HALİNDE ADALET BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKACAKTIR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, "Tuzla Piyade Okulu`ndaki olayda Atatürk`e saygısızlığa müdahale eden teğmenlere normal şartlar altında kınama cezası verilmesi beklenirken, saygısızlığı yapan subaylar ile bir tutularak ihraç edilmeleri halinde adalet beklentisi boşa çıkacak, kamu vicdanı zedelenecektir. Şanlı TSK üniforması üzerine dini kıyafetler giyen bir amiral bile adli yaptırıma tabi tutulmadan YAŞ kararı ile rutin bir şekilde emekliye sevk edilirken, Atatürk`ü koruma refleksinin bu derece ağır bir şekilde cezalandırılması kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 9 Şubat 2024 Cuma 11:20   Okunma : 309

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, "Tuzla Piyade Okulu`ndaki olayda Atatürk`e saygısızlığa müdahale eden teğmenlere normal şartlar altında kınama cezası verilmesi beklenirken, saygısızlığı yapan subaylar ile bir tutularak ihraç edilmeleri halinde adalet beklentisi boşa çıkacak, kamu vicdanı zedelenecektir. Şanlı TSK üniforması üzerine dini kıyafetler giyen bir amiral bile adli yaptırıma tabi tutulmadan YAŞ kararı ile rutin bir şekilde emekliye sevk edilirken, Atatürk`ü koruma refleksinin bu derece ağır bir şekilde cezalandırılması kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

CHP Milli Savunma Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 10 Kasım 2023 tarihinde Tuzla Piyade Okul Komutanlığı`nda bir teğmenin Atatürk fotoğrafını yakasına takmaması ve sonrasında gelişen olaylara ilişkin yürütülen soruşturma hakkında yazılı açıklama yaptı. Bağcıoğlu`nun açıklaması şöyle:

"YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ÖZELİNDE YARGI ETKİLENMEYE ÇALIŞILMIŞTIR"

"Tuzla Piyade Okulu`nda Atatürk`e saygısızlığa müdahalede bulunan teğmenlere ilişkin karar Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından verilerek Milli Savunma Bakanlığı`na (MSB) gönderilmiştir. Karar MSB hukukçuları tarafından incelenecek ve Bakan onayı hitamında kamuoyu ile paylaşılacaktır. Konuya ilişkin olarak teğmenlerin avukatları tarafından detaylı bir açıklama yapılmış, birçok konuya açıklık getirilmiştir. MSB tarafından menfi bir karar verilmesi durumunda, teğmenlerin avukatları tarafından idari yargıya başvurularak, `ihraç kararının iptali ve göreve iade için` dava açılacaktır. 

Elimizde mevcut bilgiler çerçevesinde bu kabul edilemez olay, Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı`nda 10 Kasım Atatürk`ü Anma Töreni`nde yaşanmıştır. Takip eden günlerde bazı yazılı basın organlarında; Atatürk`e saygısızlığa müdahale eden teğmenlerin aleyhinde olmak üzere, olaya ilişkin çok detaylı bilgiler yer almıştır. Tahkikat devam ederken, FETÖ`nün TSK`ya kumpas dönemlerini hatırlatan art niyetli, temelsiz ve tahrik edici yönlendirmelerle genç subayların hedef gösterilmesi adalete vurulan bir darbe olmuş ve Yüksek Disiplin Kurulu özelinde yargı etkilenmeye çalışılmıştır. 

"ATATÜRK`E YAPILAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ GÖSTERMEK HER TÜRK VATANDAŞININ GÖREVİDİR"

Daha sonra MSB tarafından yapılan açıklamalarda; Atatürk resminin takılmak istenmemesi iğne bulunamaması gibi gülünç bir gerekçeye bağlanmak istenmiş, gösterilen tepkinin konunun detayları bilinmeden verildiği, biliniyorsa TSK`ya zarar verme hedefli olduğu vurgusu yapılmıştır. Atatürk`e yapılan saygısızlığa tepki göstermek her Türk vatandaşının görevidir. TSK, Türk milletinin gözbebeğidir. Türk milletinin TSK sevgisi hakkında yorum yapmak, yapıcı eleştirileri bile TSK yıpratılmak isteniyor denerek göz ardı etmek, Türk milletinin TSK sevgi ve saygısını hafife almaktır. 

Harp Okulları Kanunu ve Harp Okulları Yönetmeliği gibi sıralı hukuki düzenlemelerde subayların Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda yetiştirilmesi vurgusu mevcuttur. Teğmenlerin hassasiyeti ve tepkisi muhtemelen bu refleks kaynaklıdır. Sözlü tepki esnasında karşılıklı küfürleşmelerin olduğu kabul edilse bile disiplin suçu (kınama cezası) olarak kabul edilebilecek bu durumun cezasının TSK`dan ayırma olmadığı aşikardır.

"ATATÜRK`Ü KORUMA REFLEKSİNİN BU DERECE AĞIR BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASI KABUL EDİLEMEZ"

Tuzla Piyade Okulu`ndaki olayda Atatürk`e saygısızlığa müdahale eden teğmenlere normal şartlar altında kınama cezası verilmesi beklenirken, saygısızlığı yapan subaylar ile bir tutularak ihraç edilmeleri halinde adalet beklentisi boşa çıkacak, kamu vicdanı zedelenecektir. Şanlı TSK üniforması üzerine dini kıyafetler giyen bir amiral bile adli yaptırıma tabi tutulmadan YAŞ kararı ile rutin bir şekilde emekliye sevk edilirken, Atatürk`ü koruma refleksinin bu derece ağır bir şekilde cezalandırılması kabul edilemez.

Ama esas olarak; MSB İdari Tahkikatı devam ederken, FETÖ dönemini hatırlatacak şekilde çok detaylı bilgiler içeren yönlendirici, yanıltıcı ve tahrik edici haberler yapan bir gazetenin bu bilgileri nasıl elde ettiğinin, Atatürk`e saygısızlık yapma cesaretini bulan subayların; TSK`ya girişi sırasında mülakat ve güvenlik soruşturmaları sürecinde görev alanların, 5 yıllık Harp Okulu eğitimlerinde sıralı amirleri tarafından haklarında yapılan değerlendirmelerin, Tuzla Piyade Okulu`ndaki Atatürk`e saygısızlık eylemine zamanında müdahale etmeyerek bu seviyeye gelmesine neden olan sıralı amirlerin, Atatürk`e saygısızlık yapan subayların herhangi bir tarikat veya cemaat bağlantısının olup olmadığının da incelenmesi göz bebeğimiz TSK`nın itibar ve güvenilirliğinin korunması açısından zorunludur.

Bundan sonraki süreçte; değerlendirmeyi yapacak hukukçulara ve bağımsız Türk yargısına güveniyoruz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA