26 Kasım 2025 Çarşamba


17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

ARZU ÇERKEZOĞLU: "ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM SÜRECİNDE ALMALARI GEREKEN UYGULAMALI EĞİTİM, İŞVERENE UCUZ İŞ GÜCÜ OLARAK SUNULUYOR"


Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, çocuk işçiler hakkında konuştu. Çerkezoğlu, çocuk işçiliğinin anayasal bir suç olduğunun altını çizerek, “MESEM adı altında bu çocuklar, ucuz işçilik olarak işverenlere gönderiliyor. Çocuklarımızın eğitim sürecinde almaları gereken uygulamalı eğitim, işverene ucuz iş gücü olarak sunuluyor” dedi.

 

Tarih : 11 Şubat 2024 Pazar 12:27   Okunma : 326

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, çocuk işçiler hakkında konuştu. Çerkezoğlu, çocuk işçiliğinin anayasal bir suç olduğunun altını çizerek, “MESEM adı altında bu çocuklar, ucuz işçilik olarak işverenlere gönderiliyor. Çocuklarımızın eğitim sürecinde almaları gereken uygulamalı eğitim, işverene ucuz iş gücü olarak sunuluyor” dedi.

Gazeteci Semra Topçu`nun Youtube kanalında yayınlanan “Yaşasın Çocuklar” programına katılan Arzu Çerkezoğlu, “Bir çocuk çalışmak zorundaysa, o çocuk bilerek ve isteyerek değil, yoksulluktan kaynaklı ve eğitim olanaklarına ulaşamadığı için çalışmak zorundadır. MESEM adı altında bu çocuklar ucuz işçilik olarak işverenlere gönderiliyor. Çocuklarımızın eğitim sürecinde almaları gereken uygulamalı eğitim, işverene ucuz iş gücü olarak sunuluyor” dedi.

Çerkezoğlu, konuyla ilgili önerilerini de şu sözlerle paylaştı:

“Mesleki eğitimde gerekli alanlarda uygulamalı eğitim çok sıkı bir denetim altında olmalı, yaptırım çok etkin olmalı, ustalar gerçekten eğitimin bir parçası olarak öğrenciyi eğitmeli.”

Çocukların yoksulluk nedeniyle çalışmak zorunda kaldığını sözlerine ekleyen Çerkezoğu, Mesleki Eğitim Merkezleri`nde denetimin ve iş güvenliğinin artırılması gerektiğini söyledi.

Çerkezoğlu, çocuk işçiliğine dair somut verilerin düzenli, şeffaf ve güvenilir bir şekilde paylaşılması gerektiğinin de altını çizdi. Bu konudaki eksiğe dikkat çeken Çerkezoğlu, TÜİK`in 720 bin çocuk işçi istatistiğinin gerçeği yansıtmadığını, göçmen işçi çocukların, tarımda aileyle birlikte çalışan çocukların ve MESEM`de ortaya çıkan çocuk işçiliğin son yıllarda ciddi biçimde arttığını belirtti.
 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA