Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi`nde dün akşam saatlerinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Tunç “Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay`ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen 12 şüpheli gözaltına alınmış, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” dedi.
İstanbul`da, dün akşam saatlerinde AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay`ın seçim programı sırasında, Yeniay`ın ziyaret ettiği dernek binasının bulunduğu sokağın başında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi ağır yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin X hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Tunç`un açıklaması şöyle:
“Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay`ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen 12 şüpheli gözaltına alınmış, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.”