26 Kasım 2025 Çarşamba


17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

ESKİŞEHİR`DE TOKİ MAĞDURLARINDAN AKP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NEBİ HATİPOĞLU`NA ÇAĞRI: "BURADAN OY ALMAK İSTİYORSANIZ KAPI KAPI GEZİN"


Eskişehir TOKİ mağdurları Ulus Anıtı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. AKP`lilere seslenen vatandaşlar, “Çözüm yoksa oy da yok” dedi. TOKİ mağduru bir vatandaş, “Murat Kurum, `biraz sağdan soldan bulunması gerekiyor, biraz da ek iş yapılması gerekiyor` dedi. Vallahi denedik. Olmuyor. Yok. Ne kadar çalışırsak çalışalım ne KDV`si ne peşinatı çıkmıyor. Anne baba emekli, kayınpeder emekli. Kimden isteyeceksin? Banka en fazla 70 bin lira veriyor zaten. Onu emeklilere vermiyor bile. Yani olmuyor sayın Murat Kurum. Vatandaşı daha fazla mağdur etmeyin" diye konuştu.

 

Tarih : 11 Şubat 2024 Pazar 17:45   Okunma : 494

MELTEM KARAKAŞ

Eskişehir TOKİ mağdurları Ulus Anıtı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. AKP`lilere seslenen vatandaşlar, “Çözüm yoksa oy da yok” dedi. TOKİ mağduru bir vatandaş, “Murat Kurum, `biraz sağdan soldan bulunması gerekiyor, biraz da ek iş yapılması gerekiyor` dedi. Vallahi denedik. Olmuyor. Yok. Ne kadar çalışırsak çalışalım ne KDV`si ne peşinatı çıkmıyor. Anne baba emekli, kayınpeder emekli. Kimden isteyeceksin? Banka en fazla 70 bin lira veriyor zaten. Onu emeklilere vermiyor bile. Yani olmuyor sayın Murat Kurum. Vatandaşı daha fazla mağdur etmeyin" diye konuştu.

Eskişehir TOKİ mağdurları, bugün Ulus Anıtı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Hükümete seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, “Çözüm yoksa oy da yok” sloganlarını tekrarlayarak taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

“BİZİMLE PAZARLIK MASASINA OTURMAK ZORUNDALAR”

Eskişehir`i kazanmak istiyorlarsa kendileri ile pazarlık masasına oturmak zorunda olduklarına dikkat çeken Neslihan Aras, “Biz uzun zamandır ulaşabildiğimiz her platformda ve bu meydanda mağduriyetimizi anlatmaya çalışıyoruz, çözüm arıyoruz. Geçen hafta burada çok büyük açık yüreklilikle şunu söyledik: Çözüm yoksa oy da yok dedik. Geçtiğimiz bir hafta boyunca aslında gördüklerimizden ve duyduklarımızdan şunu anladık ki, mesajımız birçok yere başarıyla ulaştı. Geçen hafta burada İstanbul Tuzla için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve TOKİ mağdurlarının bir araya gelerek konut fiyatlarında yüzde 25 indirim ve yüzde 1 KDV anlaşmasına vardıklarını dile getirmiştik. Ve demiştik ki, İstanbul`u almak uğruna bu sözler veriliyorsa, Eskişehir`i almak isteyenler de bizimle pazarlık masasına oturmak zorundalar. Ancak geçtiğimiz bir hafta boyunca bu konu hakkında hiçbir girişim göremedik” şeklinde konuştu.

“CİDDİ KDV`LER ÖDEMEK ZORUNDA KALACAĞIZ”

İlerleyen süreçte çok ciddi KDV`ler ödemek zorunda kalacaklarını belirten Aras, “Buradan sözümüzü tekrarlamak istiyoruz: Çözüm yoksa oy yok. Siyasilere şu çağrıları yapıyoruz; önce haklarımız, sonra sandığınız. Haklarımızı bize verilen sözleri tekrar dile getirmek gerekirse: Başvuru sırasında 240 ay sabit ödemeli olacağı, konut tesliminde yüzde 1 KDV tahsis edileceği belirtilmişti. Bugün geldiğimiz noktada 180 ay memur maaş artışı ve yüzde 10 KDV ile karşı karşıyayız. Hak sahipleri önlerine çıkan peşinatı nasıl ödeyeceğini düşünürken 7-8 ay sonra bizi çok ciddi KDV`ler bekliyor. Bu da yetmezmiş gibi her 6 ayda bir gelecek memur maaş artışında hem ödemelerimiz çok yükselecek hem de yine ciddi KDV`ler ödemek zorunda kalacağız” dedi.

“İSTANBUL TUZLA VATANDAŞINIZ DA ESKİŞEHİR NEYİNİZ OLUYOR?”

TOKİ mağduru bir vatandaş, “Murat Kurum, `biraz sağdan soldan bulunması gerekiyor, biraz da ek iş yapılması gerekiyor` dedi. Vallahi denedik. Olmuyor. Yok. Ne kadar çalışırsak çalışalım ne KDV`si ne peşinatı çıkmıyor. Anne baba emekli, kayınpeder emekli. Kimden isteyeceksin? Banka en fazla 70 bin lira veriyor zaten. Onu emeklilere vermiyor bile. Yani olmuyor sayın Murat Kurum. Vatandaşı daha fazla mağdur etmeyin. İstanbul Tuzla vatandaşınız da, Eskişehir neyiniz oluyor? Nebi Hatipoğlu`na iletin lütfen. Çözüm yoksa oy yok” diye konuştu.

“BİZİ DESTEKLEYİN, SEÇİMDEN SONRA YARDIMCI OLALIM”

Belediyeleri almak istiyorlarsa buraya çözüm bulmak zorunda olduklarını söyleyen TOKİ mağduru Hasan Kurt, “Yarım saat görüştüm ben Nebi Hatipoğlu ile. Dedim ki, başkan buradan oy almak istiyorsanız siz kapı kapı gezin. Bir tane oy peşine geziyorsunuz. `Evet Hasan Amca` dedi. O zaman gel bizimle görüş. 9-10 bin oyu var TOKİ`lerin. `Biz araştırdık 12-13 bin oyu var` dedi. Niye kaçırıyorsun o zaman? Cumhurbaşkanına diyeceksin, sen Eskişehir`de belediyeyi almak istiyorsan buraya çözüm getireceksin. `Hasan Amca haklısın bizi destekleyin, seçimden sonra yardımcı olalım.` Bana söyledikleri bu. Çözüm yoksa oy yok. Ben de dedim ki, vallahi kusura bakma senin yaşın 45 benim yaşım 70. 5 yaşında çocuk yok. Sen yarın seçildiğin taktirde bize selam dahi vermezsin seçimden sonra” ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA