30 Temmuz 2025 Çarşamba


21:02   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN TAKDIR TOPLAYAN SOSYAL BELEDIYECILIK HIZMETLERI   20:55   TOROSLAR BELEDIYESI’NDE TOPLU IŞ SÖZLEŞMESI SEVINCI!   20:49   MERSINLILER İNGILIZCE’YI ‘HELLO MERSIN’ İLE ÖĞRENIYOR    17:23   DILEK KAYA İMAMOĞLU: "MAYA’YA BABASıNA KAVUŞTUĞU VE SEVDIKLERIYLE YAN YANA OLDUĞU BIR ÖMÜR DILIYORUM"   17:21   ALI MAHIR BAŞARıR: ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BÜTÇE AYıRMAYAN CUMHURBAŞKANı, SARAYıN 4,5 MILYAR LIRALıK YENI HAVA ARAÇ HARCAMASıNA CEVAP VEREMIYOR   13:02   ÖZGÜR ÖZEL: "SEÇIMLERDE BIRINCI PARTI ÇıKAMAZSAK O GECE SIYASETI BıRAKACAĞıM"    17:29   TÜRK-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR GREVE ÇıKıYOR   16:54   TİP, ORMAN YANGıNLARıNA ILIŞKIN TESPIT RAPORU YAYıMLADı: "HEM ’YEŞIL VATAN’ DEYIP HEM YURDUMUZUN YEŞILINI YOK EDECEK ADıMLAR ATıLAMAZ"   16:37   BÜYÜKŞEHIR’DEN GÖRME ENGELLI BIREYLERE KAPSAMLı EĞITIM   15:57   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILI SEÇER: "BIZIM BELEDIYECILIK ANLAYıŞıMıZıN IKTIDARı RAHATSıZ ETME SEBEBI; SOSYAL BELEDIYECILIKTE GÖSTERDIĞIMIZ BAŞARı"   15:52   CAN ATALAY’DAN ORMAN YANGıNLARıNA TEPKI   15:39   "EV HAPSI" KALDıRıLAN ABDURRAHMAN TUTDERE, ANNE VE BABASıNı ZIYARET ETTI   15:34   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı ASU KAYA’DAN KADıN CINAYETLERINE SERT TEPKI   15:29   BURSA’DAKI ORMAN YANGıNıNA ILIŞKIN 1 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı...   07:18   "KORKU - 19 MART OPERASYONU VE ÖNCESI" BELGESELI YOUTUBE’DA YAYıMLANDı   01:26   SEÇER: “GELECEĞIMIZ AŞURE GIBI BEREKETLI OLSUN”   21:26   SILIFKE’DE ÇıKAN ORMAN YANGıNıNA BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI MÜDAHALE EDIYOR    21:20   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: TENCERESI KAYNAMAYAN MILLET KARARıNı VERMIŞ, BUNLARı GÖNDERECEK   20:40   TİP, EHP VE TÖP’TEN TÜSİAD ÖNÜNDE EYLEM: MILYONLARCA EMEKÇIYE SABıR ÖĞÜTLEYENLERE DIYECEK TEK SÖZÜMÜZ VAR. BIZDE SABıR DA DAYANACAK GÜÇ DE KALMADı"   19:50   MANSUR YAVAŞ: "HUKUK, DEMOKRASI OLMADıĞı ZAMAN EKMEK OLMUYOR, FAIZLER, ENFLASYON ARTıYOR, FAKIRLIK OLUYOR"  
 
     
   

GÜNLERDİR SARP SINIR KAPISI`NDA SIRA BEKLEYEN TIR ŞOFÖRLERİ: "BİZ BU GÜMRÜK KAPILARINDA ÇİLE ÇEKERKEN BAKANLARIMIZ NEDEN BİZİMLE İLGİLENMİYOR? BİZ EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ"


TIR şoförleri, Sarp Sınır Kapısı`nda oluşan uzun kuyruklara tepki gösterdi. TIR şoförü Ahmet Kaya, "Önceki akşamdan beri yaklaşık 48 saattir burada bekliyorum. 325 arabayla sıraya girdim. Denetleme olduğu zamanlarda bir günde 700 araba alırlarken, şimdi ise biz buralarda günlerdir bekliyoruz. Bizim bakanlarımız neden bu işlerle ve bizimle ilgilenmiyorlar? Suçumuz ne bizim? Biz ekmeğimizin peşindeyiz" dedi.

 

Tarih : 11 Şubat 2024 Pazar 14:58   Okunma : 389

UĞUR İSTANBULLU

TIR şoförleri, Sarp Sınır Kapısı`nda oluşan uzun kuyruklara tepki gösterdi. TIR şoförü Ahmet Kaya, "Önceki akşamdan beri yaklaşık 48 saattir burada bekliyorum. 325 arabayla sıraya girdim. Denetleme olduğu zamanlarda bir günde 700 araba alırlarken, şimdi ise biz buralarda günlerdir bekliyoruz. Bizim bakanlarımız neden bu işlerle ve bizimle ilgilenmiyorlar? Suçumuz ne bizim? Biz ekmeğimizin peşindeyiz" dedi.

Uluslararası nakliyatçılık yapan TIR şoförleri, yurt dışına yapmış oldukları seferler esnasında gümrük kapılarında günlerce bekletilmelerine tepki gösterdi.

“DEVLET BURAYI DÜZELTEMİYOR”

Türkiye`nin Gürcistan`a açılan Sarp Sınır Kapısı`nda günlerdir sıra bekleyen TIR şoförleri şunları söyledi:

- Ömer Aktaş: “İzmir-Gürcistan, İzmir- Rusya`ya çalışıyorum. Burası düzelmez ve buranın düzelme şansı yok. Devlet burayı düzeltemiyor, düzeltemediği içinde bu şekilde devam ediyor. Dün saat 09.00`dan itibaren burada bekliyorum. 3 gün de Hopa`da bekledim. Bakın kaç tane TIR geçiyor. Herekes 300 lira ya da 100 dolar veriyor, sonra geçiyorlar sınırı. Devletin polisi bu işin önüne geçemiyor. Parayı veren öne geçiyor ve biz de burada bekliyoruz."

“BURADA KARAYOLLARI YOK MU? BU ÇÖPLERİ GÖRMÜYORLAR MI?”

- Adem Uzun: “Burada öncelikli şey yan tarafta biriken çöplerin yollardan toplatılmasını istiyorum. Çok kirlilik var. Allah aşkına bizim sahibimiz yok mu? Karayollarının elemanları yok mu? Neden temizlemiyorlar? Yetkililer buradan hiç geçmiyor mu? Ben her hafta buradan geçerim ve burası hep böyle. Yemeğimizi yine kendi imkânlarımızla yiyoruz yani kendi dolabımızdan.”

TIR şoförü: “Araçlar birbirini solluyor ve kimse kimseye müsaade etmiyor. Yani burada herkes kendi başına hareket ediyor. Benim yük öncülüğüm olduğu için ben fazla beklemedim.”

“TIR PARKINI BOŞALTIP BİZİ YOLLARA DÜŞÜRÜYORLAR”

- Eyüp Lazhan: "Burada öncelikli sorun park sorunu. TIR parkını kullanmıyoruz. Çünkü TIR parkını boşaltıyorlar. Burada 5 saattir bekliyoruz. Sürekli marşa basıyoruz. Park boş duruyor, biz buralardayız. Buraya 20 araç bıraksalar, sırası gelen TIR buraya gelse olmaz mı? Gümrük de zaman zaman çalışmıyor. Dün mesela hiç çalışmadı. Yani 30 araba almış ancak. 220 araba sıraya girdik ve saatlerdir bekliyoruz. Gümrük iyi çalışsa biz bu kadar bekler miyiz?”

“DENETLEME OLDUĞUNDA GÜNDE 700 ARABA GEÇİYORDU”

- Ahmet Kaya: "Önceki akşamdan beri yaklaşık 48 saattir burada bekliyorum. 325 arabayla sıraya girdim. Denetleme olduğu zamanlarda bir gün de 700 araba alırlarken, şimdi ise biz buralarda günlerdir bekliyoruz. Kapıya ulaşmam için hala 1 saatim var.  Bizim bakanlarımız neden bu işlerle ve bizimle ilgilenmiyorlar? Suçumuz ne bizim? Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Helal ekmek peşindeyiz. Lütfen bize sahip çıksınlar, yeter artık biz de bunaldık Allah aşkına. Mersin`den yükledim ve yaklaşık 6 gündür yoldayım. Tiflis`e gideceğim ama gidemiyorum. Dediğim gibi 48 saattir yoldayım artık bize bir sahip çıkılsın.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA