21 Haziran 2025 Cumartesi


11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:06   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:26   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:20   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI  
 
     
   

AŞKIN GENÇ`TEN BAKAN ÖZHASEKİ`YE: “DEVELİ`DEKİ ÖKSÜT ALTIN MADENİ`NİN ÇEVREYE, TARIM ARAZİLERİNE ETKİSİ NEDİR? SİYANÜR VEYA BAŞKA BİR ZARARLI MADDENİN TAŞMA/SIZMADAN DOLAYI ÇEVREYE YAYILMA DURUMU VAR MIDIR?"


CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri`nin Develi ilçesinde bulunan Öksüt Altın Madeni hakkında çıkan iddiaları ve madende alınan önlemleri TBMM gündemine taşıdı. Genç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye “Develi`de bulunan Öksüt Altın Madeni`nin çevreye, tarım arazilerine etkisi nedir? Siyanür veya başka bir zararlı maddenin taşma/sızmadan dolayı çevreye yayılma durumu var mıdır? Madenin kontrolleri en son ne zaman yapılmıştır? 6 Şubat depremlerinden sonra madende ne gibi hasarlar meydana gelmiştir? Madene ÇED raporunda olmayan alanlarda kapasite artırım onayı verilmiş midir” diye sordu.

 

Tarih : 19 Şubat 2024 Pazartesi 15:26   Okunma : 141

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri`nin Develi ilçesinde bulunan Öksüt Altın Madeni hakkında çıkan iddiaları ve madende alınan önlemleri TBMM gündemine taşıdı. Genç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye “Develi`de bulunan Öksüt Altın Madeni`nin çevreye, tarım arazilerine etkisi nedir? Siyanür veya başka bir zararlı maddenin taşma/sızmadan dolayı çevreye yayılma durumu var mıdır? Madenin kontrolleri en son ne zaman yapılmıştır? 6 Şubat depremlerinden sonra madende ne gibi hasarlar meydana gelmiştir? Madene ÇED raporunda olmayan alanlarda kapasite artırım onayı verilmiş midir” diye sordu.

Erzincan`ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin Çöpler Altın Madeni tesisinin bulunduğu geniş alanda 13 Şubat`ta saat 14.30 sıralarında kimyasal madde karışımlı liç yığınının kaymasıyla beraber 9 işçi göçük altında kaldı. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri`nin Develi ilçesinde bulunan Öksüt Altın Madeni hakkında çıkan iddiaları ve madende alınan önlemleri TBMM gündemine taşıdı. Genç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi.

Genç önergesinde, “Erzincan`ın İliç ilçesinde, Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni`nde toprak kayması meydana geldi, 9 işçinin göçük altında kaldığı açıklandı. Seçim bölgem olan Kayseri`nin Develi ilçesinde bulunan Kanadalı Centerra Gold Incşirketinin tamamına sahip olduğu Öksüt Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.`ye ait Öksüt Altın Madeni`nde de işçilerin cıvadan zehirlendiği, siyanür tankının taşıp çevreye yayıldığı, ÇED raporunda olmayan alanlarda kapasite artırımına gidildiği gündeme gelmişti. İliç`te yaşanan facianın ardından yurttaşlar; Develi`deki madende yapılan tetkiklerin sonuçlarını, işçilerin güvenliğini, madenin çevreye ve vatandaşlarımıza etkilerini merak ediyor” değerlendirmesini yaptı.

CHP`li Genç, Bakan Mehmet Özhaseki`ye şu soruları yöneltti:

“Develi`de bulunan Öksüt Altın Madeni`nin çevreye, tarım arazilerine etkisi nedir? Siyanür veya başka bir zararlı maddenin taşma/sızmadan dolayı çevreye yayılma durumu var mıdır? Madenin kontrolleri en son ne zaman yapılmıştır? Daha önceki denetimlerde maden hakkında tutulan tutanaklarda eksik veya yanlış bir durum tespit edilmiş midir? 6 Şubat depremlerinden sonra madende ne gibi hasarlar meydana gelmiştir? Oluşan hasarlar için önlem alınmış mıdır? Maden sahasının yerleşim yerlerine yakınlığı ve verdiği zarar ne kadardır? Şirket hakkında kamuoyunda gündeme gelen olaylar ile ilgili ne gibi bir yaptırım uygulanmıştır? Madende yapılan kontrollü patlamalar denetlenmiş midir? Heyelan olma riski var mıdır? İşçi sağlığı ve güvenliği konusunda önlemler alınmış mıdır? Madene ÇED raporunda olmayan alanlarda kapasite artırım onayı verilmiş midir? Onay verildiyse hangi yetkililerin imzası ile verilmiştir? Onay veren yetkililer hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA