2 Mayıs 2025 Cuma


09:44   TAKSIM ABLUKASı YAKLAŞıK 24 SAAT SONRA KALDıRıLDı   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, 1 MAYıS KORTEJINDE EMEKÇILERLE OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ: “BU HÜKÜMETE ITIRAZıMıZ VAR”   09:14   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: “BEN DE BU KENTE HIZMET EDEN BIR IŞÇIYIM”   01:58   BOLU KARTALKAYA`DAKI YANGıN FACIASıNDA ÇALıŞANLARıN OTOPARKA INEREK ARAÇLARı ÇıKARTTıĞı GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇıKTı   01:01   SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU: MERKEZ VE TAŞRA TEŞKILATıNDA GÖREVLENDIRILMEK ÜZERE 15 BIN 342 SÖZLEŞMELI PERSONEL ALıMı GERÇEKLEŞTIRILECEK     23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı  
 
     
   

SEZGİN TANRIKULU 8. YARGI PAKETİNDEKİ `ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEME` DÜZENLEMESİNİ ELEŞTİRDİ


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Genel Kurul`da görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi`nde yer alan `örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme` maddesine ilişkin, dün gece Genel Kurul`da konuştu.

 

Tarih : 29 Şubat 2024 Perşembe 13:04   Okunma : 280

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmekte olan 8. Yargı Paketinde yer alan `örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme` maddesine ilişkin, "Böyle bir yasa maddesi olmaz. Bunun adı Türkçe`de ya da ceza hukuku literatüründe ne biliyor musunuz? Düşman ceza hukuku. Bakın, bir dönem 2004`ten hatta şimdiye kadar yirmi yıldır uygulanıyor bölgede ve 2016`dan sonra da darbe girişimi nedeniyle cemaat, FETÖ onların mensuplarına uygulandı. Ne diye uygulandı? Örgüt üyesi değiller, dernek üyesi olmuşlar, vakıf üyesi olmuşlar, bankaya para yatırmışlar. Bunun cezası var mı? Yok. Örgütün bir kütüğü var mı, kaydı var mı? Yok. Nasıl cezalandıracaksın? Bu maddeyle. Şimdi, Anayasa Mahkemesi diyor ki, böyle bir karar olmaz. Siz ne yapıyorsunuz? Aynısını getirmişsiniz. Ya, ayıptır ayıp gerçekten ayıptır" dedi. 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Genel Kurul`da görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi`nde yer alan  `örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme` maddesine ilişkin, dün gece Genel Kurul`da konuşarak şunları söyledi: 

YASANIN ÇIKRAILDIĞI DÖNEMİ GÖRMELİSİNİZ: Şimdi, bir yasayı değerlendirirken çıkarıldığı dönemi göreceksiniz. Şimdi hangi yasayı değiştiriyoruz? 2004 yılında yürürlüğe giren TCK`yi, 220`nci maddeyi TMK`yle bağlantılı olarak. 2004`te ne oldu, 1 Hazirandan sonra? 2004`ten öncesini size söyleyeyim. Bölge kan gölüydü; faili meçhul cinayetler, köy yakmalar yani zorla kaybedilmeler falan yani her Kürt`ün ortalama olarak örgüt yanlısı görüldüğü bir dönem. Sonra, 89`dan, 99`dan 2004`e kadar bir nispi barış dönemi, ateşkes, tek bir çatışma dönemi yok ve bu yasa 2004`te çıktı, 2004`te. Ne zaman çıktı? 1 Haziran 2004`ten sonra yani ateşkes bozuldu ve yeni dönem başladı.

ÖRGÜTÜN KAYDI VAR MI, NASIL CEZANALDIRACAKSIN: Ya, böyle bir yasa maddesi olmaz. Bunun adı Türkçe`de ya da ceza hukuku literatüründe ne biliyor musunuz? Düşman ceza hukuku. Bakın, bir dönem 2004`ten hatta şimdiye kadar yirmi yıldır uygulanıyor bölgede ve 2016`dan sonra da darbe girişimi nedeniyle cemaat, FETÖ onların mensuplarına uygulandı. Ne diye uygulandı? Örgüt üyesi değiller, dernek üyesi olmuşlar, vakıf üyesi olmuşlar, bankaya para yatırmışlar. Bunun cezası var mı? Yok. Örgütün bir kütüğü var mı, kaydı var mı? Yok. Nasıl cezalandıracaksın? Bu maddeyle. Şimdi, Anayasa Mahkemesi diyor ki, böyle bir karar olmaz. Siz ne yapıyorsunuz? Aynısını getirmişsiniz. Ya, ayıptır ayıp gerçekten ayıptır. Bakın, iki grupta vicdan aranır, iki grupta. Bir, bizlerde. Bizler ne yapıyoruz? Yasa yapıyoruz, yasa koyucuyuz, insanların hayatını değiştiriyoruz yaptığımız yasalarla vicdan sahibi olmamız lazım, vicdan sahibi. İki -kimde olması lazım- yargıçlarda. Niye yargıçlar için diyorlar? Vicdanlarıyla karar vermeleri lazım.

BİRAZ VİCDAN OLSA YİRMİ YILDIR BU MADDELERDEN DOLAYI MAĞDUR ETTİĞİMİZ İNSANLARDAN ÖZÜR DİLERİZ, BİR ÖZÜR YASASI ÇIKARTIRIZ: Ya, ayıptır gerçekten ya biraz vicdan olsa, bakın, bu parlamentoda biraz vicdan olsa yirmi yıldır mağdur ettiğimiz, bu maddelerden dolayı mağdur ettiğimiz insanlardan özür dileriz ya. Bir özür yasası çıkartırız burada, özür yasası. Anayasa Mahkemesi kararı aynı zamanda bizim bu parlamentoda özür yasası çıkarmamızı gerekli kılıyor. Siz ne yapıyorsunuz? Aynı maddeyi getirmişsiniz, arkasından dolanıyorsunuz, `örgüt adına` denen şeyin aynısını yazıyorsunuz. Bakın, Anayasa Mahkemesi`nin gerekçesi okunmamış arkadaş, okunmamış `Bunu belirgin hale getirin.` diyor, ya belirgin hale getirin. `Böyle bir torba yasa ceza maddesi olamaz` diyor. Aynısını yazmışsınız ya, örgüt adınayı tarif etmiş ama aynı kelimelerle, aynısını yazmışsınız. Bakın, yirmi yıl binlerce, on binlerce insan, bu parlamentonun yani 2004`te sizin iktidarınızın yaptığı yasayla mağdur oldular ya. Ayıp, ayıp, gerçekten ayıp. Yirmi yıl sonra Anayasa Mahkemesi kararı var, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var, Venedik Komisyonunun mütalaları var. Buna rağmen şimdi Komisyon bize getirmiş bunu. Vallahi ayıp, gerçekten ayıp yani. Ben utanıyorum. Bakın, 5 dönemdir milletvekiliyim, belki en kıdemliyim, en kötü parlamento dönemi yaşıyoruz. Bir şeyi sorgulamayan, tartışmayan, öncesi ve sonrasını bilmeyen bir grup var, böyle olmaması lazım."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA