25 Mayıs 2025 Pazar


23:05   ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`NIN HER YERINDE BIRLEŞEN DEMOKRATLAR, OTOKRATLARıN ZULMÜNE GALIP GELECEK   23:03   URLA`DAKI YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:35   ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: İZMIR FOÇA`DA KıRSAL ALANDA BAŞLAYAN ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:05   EKREM İMAMOĞLU: GENÇLERIMIZ HALA AILELERINE, ARKADAŞLARıNA, ÖĞRETMENLERINE HASRET BIR ŞEKILDE ADALET BEKLIYOR   21:03   TRENDYOL SÜPER LIG`IN 37. HAFTASı: GÖZTEPE EVINDE GALATASARAY`A 2-0 MAĞLUP OLDU   20:37   ÖZGÜR ÖZEL, BOĞAZ KÖPRÜSÜ`NDEN GEÇERKEN KÖPRÜYE “İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK” PANKARTı ASıLDı   20:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN YEREL YÖNETIMLERE ILIŞKIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "BÜTÜN MESELE, IKTIDARıNı KORUMAK"   19:50   DERVIŞOĞLU: “MEMLEKETIN BAŞıNA YÜZYıLıN SON ÇEYREĞINDE GELEN EN BÜYÜK FELAKET RECEP TAYYIP ERDOĞAN`ıN BIZZAT KENDISIDIR”   18:39   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL TOPLANTıLARı KAPSAMıNDA BIR DIZI GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTIRDI   18:38   İZMIR URLA`DA ORMAN YANGıNı   18:37   CHP`NIN ‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR` MITINGI YARıN BURSA`DA… BURSALı VATANDAŞLAR: “VATANDAŞ AÇ KALMıŞ, SUSUZ KALMıŞ HIÇ UMURLARıNDA DEĞIL”   18:29   CHP GENÇLIK KOLLARı, SOSYALIST ENTERNASYONAL TOPLANTıSı`NıN YAPıLDıĞı SOKAĞA “İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK” PANKARTLARıYLA SıRALANDı   18:01   DIYARBAKıR`DA YAKıLARAK ÖLDÜRÜLEN BABA VE OĞLUNUN CINAYET SEBEBI ORTAYA ÇıKTı: 200 BIN TL`LIK ALACAK MESELESI   17:31   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... LEFKOŞA BELEDIYE BAŞKANı HARMANCı: "BÖYLESI BIR DÖNEMDE ULUSLARARASı DAYANıŞMAYA IHTIYACıMıZ VARDı"   17:13   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... PENA GOMEZ ÖDÜLÜ`NE LAYıK GÖRÜLEN ZÜLFÜ LIVANELI: “HUKUK ARACıLıĞıYLA RAKIPLERI TASFIYE ETMEK BIZIM ÜLKEMIZE YAKıŞMıYOR”   17:05   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "YEREL SEÇIMLERDE KENT UZLAŞıSı KAPSAMıNDA KENDI SEÇMEN EĞILIMIMIZ İMAMOĞLU`NU SEÇEREK BU ŞEKILDE TAVRıNı ORTAYA KOYDU"   15:52   ALEVI BEKTAŞI FEDERASYONU 11. OLAĞAN GENEL KURULU... TUNCER BAKıRHAN: "ALEVILERIN OLMADıĞı BIR SÜREÇ KESINLIKLE OLMAYACAK"   15:03   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN BURSA`DA... KAYıŞOĞLU: ``HEP BIRLIKTE BURADAN DEMOKRASI, ADALET  VE ERKEN SEÇIM TALEBIMIZI HAYKıRACAĞıZ``   15:01   CHP`LI KARATEPE: EKONOMIK ÇÖKÜŞÜ `ABARTı` OLARAK GÖRMEK YA HALKTAN BIHABER OLMAKTıR YA DA HALKLA DALGA GEÇMEKTIR   14:52   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... İSPANYA BAŞBAKANı SANCHEZ: "TÜRKIYE`DEKI YOLDAŞLARıMıZıN YANıNDAYıZ. GÜÇLÜYÜZ VE BIRLIKTE OLDUĞUMUZ SÜRECE KAZANACAĞıZ"  
 
     
   

CHP`Lİ NERMİN YILDIRIM KARA`DAN SAĞLIK BAKANI KOCA`YA DEPREMZEDE VATANDAŞLARA YÖNELİK SORU ÖNERGESİ


Kara, soru önergesinde medikal ürünlerdeki fiyat artışına dikkati çekti. Hatay’daki kanser hastalarının, kullanmak zorunda oldukları birçok medikal ürüne fiyatlarından dolayı ulaşamadıklarını vurgulayan Kara, önergesinde "Örneğin günlük olarak değiştirilen ve her ay alınmak zorunda kalınan kolostomi torbası gibi medikal malzemelerde yurttaşlara binlerce lirayı bulan ücret farkları çıkartılmaktadır. Özellikle emekli maaşı ile geçinen birçok kanser hastası yurttaşımız, henüz temel ihtiyaçları dahi tam olarak sağlanamadan hayata tutunmaya çalışırken bu fiyatları ödemekte zorlanmaktadır. Bu durum neticesinde; zaten zor koşullarda yaşayan, enflasyonist ortamda sürekli maddi kayba uğrayan emekli kanser hastası yurttaşlarımız her gün kullanması gereken tıbbi ve medikal malzemeleri aksatma yoluna gitmekte, her gün değiştirilmesi gereken kolostomi torbası gibi ürünleri birkaç günde bir değiştirmeye başlamaktadır. Bu durum bakım ve tedavi süreçlerine zarar vermenin yanı sıra yurttaşlarımızın sağlıklı yaşam hakkını da engellemektedir.” ifadelerine yer verdi.

 

Tarih : 14 Mart 2024 Perşembe 12:56   Okunma : 220

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay`da kanser hastalarının, kullanmak zorunda oldukları medikal ve tıbbi ürünlere fiyatlarının yüksekliği nedeniyle ulaşamadıklarını belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Kara, “Deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın kullandığı medikal ve tıbbi malzemeler için çıkan ücret farklarının devlet tarafından karşılanması için bir planlama yapılacak mıdır? sorusunu yöneltti.

“KANSER HASTASI YURTTAŞLARIMIZ İÇİN PLANLAMANIZ VAR MI?”

Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya şu soruları yöneltti:

"Özellikle deprem bölgesinde yaşayan, emekli ya da dar gelire sahip olan yurttaşlarımızın kolostomi ve ürostomi torbaları gibi medikal ve tıbbi malzemelere daha kolay ulaşımı için bir çalışma yürütülmekte midir? Deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın kullandığı medikal ve tıbbi malzemeler için çıkan ücret farklarının devlet tarafından karşılanması için bir planlama yapılacak mıdır? Aradan geçen 13 ay süre sonucunda; deprem bölgesindeki kanser hastası yurttaşlarımız için ne gibi projeler ve planlamalar yapılmıştır? Tansiyon, şeker, kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan maliyetli ilaçların deprem bölgesinde daha kolay yoldan temin edilebilmesi için bir düzenleme düşünülmekte midir?"






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA