8 Eylül 2025 Pazartesi


16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:22   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”   15:37   CHP İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GIDIYOR: DELEGELER İMZAYLA HAREKETE GEÇTI   10:27   BELÇIKA ILE TICARETIN YENI ROTASı MERSIN’DEN GEÇIYOR   10:10   AVRUPA’DAN SERT TEPKI: “CHP’YE YAPıLANLAR DEMOKRASIYE DARBE”   02:44   FILENIN SULTANLARı’NıN GALATAPORT KUTLAMASı VALILIK KARARıYLA İPTAL EDILDI   02:38   DEM PARTI HEYETI CHP İL BINASıNA YÜRÜDÜ: “DEMOKRASI ÇEMBERI KIMIN?”   01:30   “DEMOKRASIYE ABLUKA: UYSAL’DAN AKP’YE SERT TEPKI”   01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI   23:01   CHP İL BAŞKANLıĞı ÖNÜNDE DEMOKRASI NÖBETI:“BABA OCAĞıNA SAHIP ÇıK!”   22:51   ERKAN BAŞ’TAN CHP’YE DARBE TEPKISI: “DAYANıŞMA İÇIN GELIYORUZ”   22:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ÇAĞRı: “ATATÜRK’ÜN EVINE SAHIP ÇıKıN!”   21:42   “İL BINAMıZ İŞGAL EDILDI” — CHP’DEN İSTANBULLULARA ACIL DEMOKRASI NÖBETI ÇAĞRıSı   21:27   İL BAŞKANLıĞıNA POLIS ABLUKASı: ÖZGÜR ÇELIK “HALKıN EVINI KORUYACAĞıZ” DEDI   20:40   “FINALDE KALP ATıŞLARı DURDU: TÜRKIYE 3-2 ILE DÜNYA İKINCISI”   20:38   İSTANBUL’DA SIYASI KRIZ: CHP İL BINASı ABLUKADA, 6 İLÇEDE EYLEM YASAĞı   15:07   YAYLALARıN ŞAMPIYONU AYVAGEDIĞI: SÜPER KUPA MERSIN’DE SAHIBINI BULDU   14:45   TOROSLAR’DA HALKLA TEMAS GÜÇLENIYOR: YıLDıZ SAHADA   14:22   CHP’LI ŞEVKIN’DEN EĞITIM ALARMı, AKP’YE SERT ELEŞTIRILER  
 
     
   

DEPREMDE YIKILAN EZGİ APARTMANI`NDA YAKINLARINI KAYBEDEN NURGÜL GÖKSU, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`NA SESLENDİ: "KUSURLU KAMU PERSONELİ DE YARGILANSIN``


6 Şubat depremlerinde yıkılan Ezgi Apartmanı`nda oğlunu, gelinini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. İçişleri Bakanlığı`na seslenen Göksu, “Depremin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığı`ndan kamu personelinin dosyalara dahil edilmesi için bir izin çıkmadı. Çok zor olmadığını düşünüyorum umarım bizim sesimizi duyarlar, umarım taleplerimizi duyarlar kamu personeli de diğer kusurlu olan insanlar gibi yargılansın” dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2024 Cumartesi 11:50   Okunma : 175

HABER: MEHMET OFLAZ - KAMERA: BERKİN GÜLSOY

6 Şubat depremlerinde yıkılan Ezgi Apartmanı`nda oğlunu, gelinini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. İçişleri Bakanlığı`na seslenen Göksu, ``Depremin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığı`ndan kamu personelinin dosyalara dahil edilmesi için bir izin çıkmadı. Çok zor olmadığını düşünüyorum umarım bizim sesimizi duyarlar, umarım taleplerimizi duyarlar kamu personeli de diğer kusurlu olan insanlar gibi yargılansın`` dedi.

6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden depremzede vatandaşların adalet arayışı sürüyor. 15 saniye içerisinde yıkılan Ezgi Apartmanı`nda 36 vatandaş yaşamını yitirdi. Ezgi Apartmanı`nda oğlu Ahmet Can Zabun`u, gelini Nesibe Kaya Zabun`u ve 6 aylık torunu Asude Zabun`u kaybeden Nurgül Göksu, ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı`ndaki yetkili kişilerle görüştüklerini belirten Göksu, “Adalet Peşinde Ailesi Platformu`nun içerisinde olan ailelerin dosyalarında bazı haksızlıklar, bazı bilirkişi raporlarında hukuksuzluklar, kamu personelinin, tüm belediyelerin neredeyse bütün dosyalarda tali kusurlu olduğunu oysaki kamu personelinin de bu dosyalara dâhil edilmesi gerektiğini ve adalet bakanımıza bunların iletilmesi gerektiğini söyledik. Taleplerimizi dile getirdik” dedi.

Göksu, şöyle konuştu:

``Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi`ne Ezgi Apartmanı`nda yöneticimiz Mustafa Doğruoğlu 2021 yılında ve binadaki oturan sakinler bir şikayet dilekçesi veriyorlar ve diyorlar ki; ‘binamızın altında bazı statikle oynandığını, bazı tahribatlar yapıldığını düşünüyoruz.` Depremden tam 2 yıl önce bir şikayet dilekçesi veriyorlar ve o şikayet dilekçesine verilen cevap var; ‘binanın statiğini bozan herhangi bir tahribata rastlanılmamıştır` diye. Onikişubat Belediyesi`ne ekte verilen fotoğraflarda zaten binada yapılan tahribatlar belli, kesilen perde duvarlar, baca için açılan perde duvarlar... Altta bulunan Kervan Pastanesi sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel neredeyse binanın altını oymuşlar.

Bizim dosyamız Karadeniz Teknik Üniversitesi`ne gitti, ben enkazda 12 gün boyunca delil nöbeti tuttum, 12 gün boyunca delil nöbeti tuttuğumda kesilen kolon vardı kesilen kolonu kendim kepçeyle kazdırarak buldum ve savcılıkta tutanak altına aldı. 8`nci ayın sonunda Karadeniz Teknik Üniversitesi`nden gelen bilirkişi raporunda altta bulunan iş yerleri ve onların iç mimarı asli kusurlu bulundular, yine kamu personeli tali kusurlu bulundu.``

"KAMU PERSONELİ YARGILANSIN"

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi`ndeki yetkililer de suçlayan Göksu, ``Şu an Kahramanmaraş`ta ağır hasarlı binalar orta hasarlıya çevriliyor, orta hasarlı binalar az hasarlıya çevriliyor. Biz sevdiklerimizi kaybettik, sevdiklerimiz geri gelmeyecek ama niçin mücadele ediyoruz? Adalet istiyoruz. Öncelikle bizim sevdiklerimizin ölümüne sebep olan kişiler yargılansın istiyoruz, bunun içine de kamu personelinin dâhil edilmesini istiyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı`na seslenen Nurgül Göksu, “Depremin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığı`ndan kamu personelinin dosyalara dahil edilmesi için bir izin çıkmadı. Çok zor olmadığını düşünüyorum umarım bizim sesimizi duyarlar, umarım taleplerimizi duyarlar kamu personeli de diğer kusurlu olan insanlar gibi yargılansın” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA