25 Kasım 2025 Salı


10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”  
 
     
   

KEMALPAŞALI ÇAY ÜRETİCİSİ TEPKİLİ


Artvin’in Kemalpaşa ilçesindeki çay üreticisi Yasemin Kar, çay fiyatlarının artan maliyetleri karşılamamasına tepki gösterdi.

 

Tarih : 25 Mart 2024 Pazartesi 11:50   Okunma : 387

UĞUR İSTANBULLU

Artvin`in Kemalpaşa ilçesinde çay üreticisi olan Yasemin Kar, "Şu andaki piyasaya göre çay üreticisi kötü günler yaşıyor. Markete giriyorum yüksek paralarla alışveriş yapıyorum işte bana ona göre para vermesi gerekiyor ve güzel bir para bekliyorum. Benim üç ton çayım var ve başka bir gelirim yok diyelim. Benim dört tane de çocuğum var ve ben geçimimi çaydan sağlıyorum. Aylık ortalama gelirim 10 bin liraya geliyor. Aylık 10 bin lirayla 4 çocuğumla ne yapabilirim" dedi.

"Çay üreticisiyim ve öncelik fiyatlar. Yani piyasa çok pahalı dolayısıyla çaya iyi para bekliyoruz, yoksa çay bitecek. Şu anda artık kimse çayını önemsemiyor. İşçiye vermiş durumdalar ama işçi sorunumuz çok büyük ve işçi bulamıyoruz. Bulsak bile çok büyük para istiyorlar. Tonuna 7,5 lira istiyorlar, işte tam da bu duruma yetkililerin el atmaları lazım. Geçen sene bize 11 lira fiyat verdiler ve biz de güzel bir fiyat dedik ama bir ay sonra gidip Çaykur`dan çay almaya gittiğimizde ise bize çayda iki kat fiyat istendi. Bu ne demek vatandaşın çayını bitirmek demek. Ben emek veriyorsam benim alnımın terinin karşılığının verilmesi gerekir. Şu andaki piyasaya göre çay üreticisi kötü günler yaşıyor. Markete giriyorum yüksek paralarla alışveriş yapıyorum işte bana ona göre para vermesi gerekiyor ve güzel bir para bekliyorum.

"BÜTÜN UMUDUMUZU ÇAYA BAĞLADIK"

Benim üç ton çayım var ve başka bir gelirim yok diyelim. Benim dört tane de çocuğum var ve ben geçimimi çaydan sağlıyorum. Aylık ortalama gelirim 10 bin liraya geliyor. Aylık 10 bin lirayla 4 çocuğumla ne yapabilirim? Bir düşünün ne yapabilirim? Eşimin de işi yok ve bütün umudumuzu çaya bağlamışız Allah aşkına ne yapabiliriz? Bütün bunlara çözüm üretilmeli ve çayımıza güzel para verilmesi gerekir. Karadeniz çayıyla meşhurdur. Bizler bu çaylıklarımızda zevkle çalışalım mesela. Verilen para bizi kurtarsa ve tüm para işçiye gitmese o zaman güzel olur. Birçok insanda çaylıklarını işçilere bırakıyorlar çünkü ceplerine para kalmıyor. Yetkililer bu işçi sorunumuza el atsalar ve bizi kurtaran fiyatlarla çay toplatabilsek güzel olmaz mı? Birileri gelip bu çay nasıl toplanıyor ya da güzel ve kaliteli çay nasıl yapılıyor diye soran yok. Ya da bana gelen olmadı hatta ben çay alım noktasının yanındayım ama inanın halimizi hatırımızı soran kimse olmadı."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA