7 Mayıs 2025 Çarşamba


16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   15:45   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI OCAKLı`DAN TRT TEPKISI: "EMEKLININ, IŞÇININ, YOKSULUN ELEKTRIK FATURASıNDAN FONLADıĞıNıZ KURUMU BU ŞEKILDE YAĞMALıYOR MUSUNUZ?"   15:40   CHP`LI DEMIR: “MEVCUT UYGULAMALAR SILIKOZIS GIBI MESLEK HASTALıKLARıNı ÖNLEMEK IÇIN YETERLI DEĞIL”   15:40   EKREM İMAMOĞLU`NDAN TUTUKLU GENÇLERE MEKTUP: "YALNıZ DEĞILSINIZ, BU MILLET YANıNıZDADıR"   15:03   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "TRT`NIN BANDROL GELIRLERINDEN 7 MILYARıN ÜZERINDE KARı VAR. NEDEN HALA BIZDEN BANDROL ALıNMAYA DEVAM EDILIYOR?"   08:53   METEOROLOJI: ANKARA`NıN DA BULUNDUĞU 14 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   01:22   KANADA BAŞBAKANı MARK CARNEY, DONALD TRUMP ILE YAPTıĞı GÖRÜŞMEDE KANADA`NıN "SATıLıK OLMADıĞıNı, ASLA DA OLMAYACAĞıNı" SÖYLEDI   01:07   CHP`LI GENÇLER “ÜÇ FIDAN” IÇIN DOLMABAHÇE`YE YÜRÜDÜ..."BUNDAN SONRA MÜCADELEMIZIN ADı `KORKMA` OLACAK"   23:55   EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL ÜNIVERSITESI YÖNETIMI, ALNıMıN AKıYLA ALDıĞıM DIPLOMAYı IPTAL ETMEYE ÇALıŞARAK OKULUMUN TARIHINE KARA BIR LEKE SÜRDÜ   21:57   CHP VE YENI YOL PARTISI MILLETVEKILLERI, TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU`NU TERK ETTI... ANAYASA`NıN 159. MADDESINI HATıRLATıP, AD ÇEKME IŞLEMININ UYGULANMASıNı ISTEDILER   20:36   ÜMIT ÖZDAĞ: ÖZGÜR ÖZEL`E YAPıLAN SALDıRı, IKTIDARıN UYGULADıĞı YÜKSEK TANSIYON POLITIKASıNıN AÇıK BIR SONUCUDUR   17:43   MERZ, FEDERAL MECLIS`TE YAPıLAN IKINCI OTURUMDA ALMANYA`NıN YENI ŞANSÖLYESI OLARAK SEÇILDI   17:32   YENIDEN REFAHLı BEKIN`DEN, BARTHOLOMEOS ÇıKıŞı: "LOZAN ANLAŞMASı HÜKÜMLERININ UYGULANMASıYLA ILGILI BAKAN ERSOY`U SORUMLULUĞA DAVET EDIYORUZ"   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI  
 
     
   

ERHAN ADEM, YOL HARİTASINI HAZIRLADIKLARINI AÇIKLADI: “CHP`Lİ BELEDİYELERİ, TARIM VE HAYVANCILIĞIN GELİŞRİTİRİLMESİ İÇİN SEFERBER EDECEĞİZ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladıklarını belirterek, “CHP olarak iktidara geldiğimizde tarım ve hayvancılığı öncelikli alanlarımızdan biri haline getireceğiz. Ancak beklemeye tahammülümüz yoktur. İktidardaki beceriksizlik ve kayıtsızlık, ülkemizi daha fazla sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle CHP`li belediyeleri tarım ve hayvancılığın desteklenmesi noktasında seferber edeceğiz. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerimizle hazırız” dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2024 Salı 10:06   Okunma : 350

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladıklarını belirterek, “CHP olarak iktidara geldiğimizde tarım ve hayvancılığı öncelikli alanlarımızdan biri haline getireceğiz. Ancak beklemeye tahammülümüz yoktur. İktidardaki beceriksizlik ve kayıtsızlık, ülkemizi daha fazla sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle CHP`li belediyeleri tarım ve hayvancılığın desteklenmesi noktasında seferber edeceğiz. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerimizle hazırız” dedi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP`li belediyelerin tarım ve hayvancılık sektörlerini desteklemek için seferberlik başlatacaklarını açıkladı. Adem yaptığı açıklamada, CHP`li belediyelerin  tarımsal üretimin her aşamasında çiftçilerin yanında olacağını belirten Adem, "Tohum temini, gübre desteği, sulama altyapısı gibi konularda çözümler üretilecektir. Hayvancılık sektöründeyse yem fiyatlarındaki dalgalanmaların önüne geçilmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve modern hayvancılık tesislerinin kurulması önceliklerimiz arasında yer alacaktır" dedi.

Adem açıklamasında şunları söyledi:

“Ülkemiz, tarım ve hayvancılık alanında ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Yıllardır izlenen yanlış politikalar neticesinde, bu stratejik sektörler ihmal edilmiş, üretim düşmüş ve ithalata bağımlılığımız artmıştır. Oysa tarım ve hayvancılık, ülkemizin can damarlarındandır. Ekonomimizin sağlıklı şekilde işleyebilmesi, gıda güvenliğimizin sağlanması ve istihdamın artırılması için bu alanların güçlendirilmesi şarttır. CHP`li belediyeler bugüne kadar üreticilere ve çiftçilere çeşitli destekler vermiş vermeye de devam edecektir. CHP olarak iktidara geldiğimizde tarım ve hayvancılığı öncelikli alanlarımızdan biri haline getireceğiz. Ancak beklemeye tahammülümüz yoktur. İktidardaki beceriksizlik ve kayıtsızlık, ülkemizi daha fazla sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle CHP`li belediyeleri tarım ve hayvancılığın desteklenmesi noktasında seferber edeceğiz. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerimizle hazırız.

"KAPSAMLI BİR YOL HARİTASI HAZIRLADIK”

Belediyelerimiz, tarımsal üretimin her aşamasında çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olacaktır. Tohum temini, gübre desteği, sulama altyapısı gibi konularda çözümler üretilecektir. Hayvancılık sektöründeyse yem fiyatlarındaki dalgalanmaların önüne geçilmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve modern hayvancılık tesislerinin kurulması önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Tarım ürünlerinin pazarlanması ve ihracatı için kooperatifler kurulması ve desteklenmesi ve tarım arazilerinin korunması ve verimliliğinin artırılması için çalışmalarımız var. CHP`li belediyeler, kendi öz kaynaklarını bu alanlara aktaracak, ayrıca uluslararası kuruluşların kaynaklarından da faydalanacaktır. Üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle iş birliği içinde olacağız. Halkımızın değerli bilgi birikiminden de istifade edeceğiz. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladık. Bölgesel farklılıkları dikkate alacak, iklim değişikliğine uyumlu ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyeceğiz. Genç çiftçileri ve kadın üreticileri özellikle destekleyeceğiz.

"ÜLKEMİZİN TARIMI VE HAYVANCILIĞI, BU YÖNETİMİN ELİNE BIRAKILAMAYACAK KADAR DEĞERLİDİR”

Biliyoruz ki tarım ve hayvancılık, sadece ekonomik değil; aynı zamanda sosyal bir meseledir. Kırsaldan kente göçün önüne geçmek, istihdam yaratmak ve insanlarımızın doğal yaşam alanlarına bağlılığını sürdürmek için bu sektörlerin kalkınması şarttır. CHP olarak üreticimizin ve çiftçimizin derdine derman olmaya kararlıyız. CHP`li belediyelerimiz, emaneti hakkıyla yerine getirecek ve vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Ülkemizin zenginliklerini, halkımızın refahı için harekete geçireceğiz. Gücümüzü halkımızdan alıyor, bu destekle tarım ve hayvancılığı ayağa kaldıracağımıza yürekten inanıyoruz. CHP`li belediyelerimiz, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için tüm imkânlarını seferber edecektir. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin tarımı ve hayvancılığı, bu yönetimin eline bırakılamayacak kadar değerlidir.

"TARIM POLİTİKALARIMIZDA ÜRETİCİ ODAKLI BİR ANLAYIŞ BENİMSEYECEĞİZ”

Tarım sektörünün sorunlarının temelinde, uzun yıllardır yanlış tarım politikalarının uygulanması yatmaktadır. Üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu gübre, tohum, yem ve diğer girdi maliyetleri kontrolsüz şekilde artarken ürün fiyatları bunu karşılayacak düzeyde artmamıştır. Ayrıca tarımsal desteğin yetersizliği, pazarlama ve lojistik sorunları da üreticilerimizi zor duruma düşürmüştür. Biz CHP olarak, tarım sektörünün sorunlarını yakından biliyor ve çözüm önerilerimizi hazırlıyoruz. Tarım politikalarımızda üretici odaklı bir anlayış benimseyeceğiz. Üreticilerimizin gelir seviyesini artırmak ve onları desteklemek öncelikli hedefimiz olacaktır. Tarımsal üretimde girdi maliyetlerini düşürecek ve ürün fiyatlarını artıracak pazarlama modelleri geliştireceğiz. Gübre, tohum, yem gibi ürünlerde KDV oranlarını indirerek üreticilerimize nefes aldıracağız. Sulama altyapısını geliştirerek üretim potansiyelini artıracağız. Kooperatifçiliği yaygınlaştırarak üreticilerimizin pazardaki gücünü artıracağız.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TARIMDA YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI ARALAYACAĞIZ”

Tarımsal üretimde AR-GE çalışmalarına ağırlık verecek, yerli tohum ıslahına yatırım yapacağız. Tarımsal sanayinin gelişmesini destekleyecek, katma değerli ürün üretimini teşvik edeceğiz. Kırsal kalkınma programlarıyla üreticilerimizin refah seviyesini yükselteceğiz. Bunun yanı sıra, CHP`li belediyelerimiz de tarımsal üretim ve üreticilerimize desteğe devam edecektir. Belediyelerimiz, üreticilerimize makine parkuru, fide-fidan, gübre-tohum desteği sunmaya devam edecektir. Ayrıca pazarlama ve lojistik altyapı hizmetleriyle üreticilerimizin yanında olacaktır. Tarım sektörünün sorunlarına çözüm üretmek, üreticilerimizi desteklemek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Üreticilerimizin refah düzeyini artıracak, tarımın katma değerini yükseltecek projelerimiz hazırdır. İktidara geldiğimizde tarımda yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Üreticilerimizin yanındayız.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA