24 Kasım 2025 Pazartesi


16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”  
 
     
   

‘NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR` DEMEYİN, ÇOCUKLARINIZA ESKİ BAYRAMLARI YAŞATIN


Uzmanlara göre, özlemi çekilen eski bayramları çocuklara yaşatmak mümkün. Uzmanlar, sosyal medyanın esiri olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan çocuklara aile birliğinin önemini anlatmak için bayramların büyük fırsat sunduğunu belirtiyor.

 

Tarih : 9 Nisan 2024 Salı 12:14   Okunma : 295

Uzmanlara göre, özlemi çekilen eski bayramları çocuklara yaşatmak mümkün. Uzmanlar, sosyal medyanın esiri olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan çocuklara aile birliğinin önemini anlatmak için bayramların büyük fırsat sunduğunu belirtiyor.

Konuya ilişkin değerlendirme NLP Uzmanı Zihin Eğitmeni Burak Dalgül`den geldi. Dalgül, anne babaların bayramları tatil fırsatı olarak görmek yerine, bu zamanları çocuklarının aile büyükleri ile yan yana olmaları için değerlendirmesinin önemli olduğunu söyledi.

“Nerede o eski bayramlar” diyerek yakınmak yerine çocuklara eski bayramları yaşatmak gerektiğini söyleyen Dalgül, şunları kaydetti:

AH NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR

“Bayram deyince Türk milleti olarak aklımıza ilk gelen ve zihninize kazınan düşüncelerden en bariz olanı hep şu olur; “Nerede o eski bayramlar!” İnsanların eski bayramları bu şekilde yad etmesinin tek bir sebebi var aslında. O da bayramlarda sevdiğimiz insanlarla beraber hayatı, zamanı, mekanı, duygularımızı, düşüncelerinizi yani her şeyi paylaşmak! Ben dahil herkese sorsak; ‘Küçük yaşlardayken bundan 30 sene veya 40 sene önce bayramlarla ilgili ne hatırlıyorsun?` Herkesin ilk hatırlayacağı şey; babaanne, anneanne ve dede ziyaretidir. O insanlarla aramızdaki büyük yaş farkına rağmen hep bir paylaşımımız vardı. Çünkü paylaşım için hayatımızda alanımız vardı. Muhabbet ederdik. Bayram koşturmaca olurdu. O yoğun hazırlık heyecanına dahil olurduk. Beraber ailece büyük masalarda yemek yerdik. Her şeyden öte bunları yapmak bizim normalimizdi.

ŞİMDİ DİKKATİMİZİ SANAL DÜNYAYA ÇEVİRDİK

Bugün ise hayatımızı bir yere kadar kolaylaştıran teknoloji, yapay zeka ve sosyal medya uygulamaları tüm hayatımızı yeniden şekillendirdi. Biz insan ırkı olarak dikkatimizi insanlarla paylaşmaktan alarak sanal dünyaya çevirdik. İnsanlık olarak bu bizim tercihimizdi. Bugün geldiğimiz bu durumdan ebeveynlerin çocuklarından şikayet etmek yerine yapacakları en değerli şey; kendi çocukluk zamanlarındaki özledikleri bayramı yaşamak için özen göstermeleri. Siz bunu ne kadar bilinçli bir zihinle bilinçli bir tercih olarak yaparsanız sizi taklit eden çocuklarınız da bu deneyimi, paylaşımı belli bir süre sonra anlama ve öğrenme yolunda ilerleyecektir. Çünkü çocuklar çağ her ne olursa olsun ebeveynlerini taklit eder. Bu bayram tatilinde herkese tüm aile büyükleriyle beraber yan yana geldiği, her şeyi keyifle paylaşarak bayramın heyecanını yaşadığı ve yaşattığı muhteşem bir bayram diliyorum.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA