24 Kasım 2025 Pazartesi


15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”   17:24   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZONGULDAK’TA SERT ÇıKıŞ: ‘72. MEYDANDAYıM… ARKADAŞLARıMıZ MASUMDUR!’”   13:58   MERSIN’DE HAFRIYAT ARTıK KAÇAK DÖKÜLMEYECEK: UYDU DESTEKLI DENETIM BAŞLADı   18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”  
 
     
   

TELEFERİKTE MAHSUR KALANLARIN TAMAMI KURTARILDI... AFAD BAŞKANI MEMİŞ: "VİDA KIRIĞI NETİCESİNDE BU KAZA MEYDANA GELDİ"


Antalya`da teleferik kabininin tabanının kopması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin yaralandığı kazanın ardından, teleferik kabinlerinde havada asılı halde mahsur kalan 174 kişinin tamamı kurtarıldı. Kazanın dün meydana geldiği saat 17.28`den bu yana, helikopterlerle yapılan ve ilgili tüm kurumlardan 2 bin 202 personelin katıldığı kurtarma çalışmaları yaklaşık 23 saatin ardından tamamlandı. AFAD Başkanı Okay Memiş, "Analizlerimiz neticesinde teleferik direğinin tepesindeki bir vida kırığı gibi tespit ettiğimiz kırık neticesinde bu kazanın meydana geldiğini ifade etmek isterim.” dedi.

 

Tarih : 13 Nisan 2024 Cumartesi 17:22   Okunma : 379

Antalya`da teleferik kabininin tabanının kopması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin yaralandığı kazanın ardından, teleferik kabinlerinde havada asılı halde mahsur kalan 174 kişinin tamamı kurtarıldı. Kazanın dün meydana geldiği saat 17.28`den bu yana, helikopterlerle yapılan ve ilgili tüm kurumlardan 2 bin 202 personelin katıldığı kurtarma çalışmaları aralıksız, yaklaşık 23 saatin ardından tamamlandı. AFAD Başkanı Okay Memiş, "Analizlerimiz neticesinde teleferik direğinin tepesindeki bir vida kırığı gibi tespit ettiğimiz kırık neticesinde bu kazanın meydana geldiğini ifade etmek isterim.” dedi.

Teleferik kazasında kabinde mahsur kalan son kişi saat 16.00 sıralarında Sahil Güvenlik Komutanlığı`na ait helikopterle kurtarıldı. Kurtarma operasyonun tamamlanmasının ardından, bölgede bulunan AFAD Başkanı Okay Memiş, gazetecilere açıklama yaptı.

"SAĞLIK DURUMLARI İYİ"

AFAD Başkanı Memiş 174 kişinin başarılı bir şekilde tahliye edildiğini bildirdi. Olayda 1 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını kaydeden Memiş, tahliyeleri yapılan 11 kişinin de kontrol maksatlı hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Hastaneye kaldırılanların sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini veren Memiş, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar AFAD`ın koordinasyonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi`nin itfaiyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı`mız, Jandarma`mız, Emniyet teşkilatımız, Milli Savunma Bakanlığı`na bağlı birimlerimiz özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığımız, Orman Genel Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı ekiplerimiz, 112 sağlık ekipleri, Kızılay ve UMKE ekiplerimiz, bizimle akredite olan sivil toplum kuruluşlarımız tarafından toplam 2 bin 202 kişilik ekiple bu operasyon durmaksızın icra edilmiştir.

Konunun uzmanı olan arkadaşların ifadesine göre çok riskli ama bir o kadar da dengeli ve özenli bir şekilde müdahale yapılarak havada asılı kalan 174 vatandaşımızın tamamı, bunlardan yaklaşık 90`ı hava kuvvetleri helikopterleri tarafından, kalanlar ise yerden müdahale edilerek kurtarılmıştır. Çalışmalar devam ediyor. Adli merciler bu konuda gerekli tahkikatı yapacaktır. Bizim gözlemlerimiz ve analizlerimiz neticesinde teleferik direğinin tepesindeki bir kırık, yani sağlam duran bir direğin tepesinde bir vida kırığı gibi tespit ettiğimiz kırık neticesinde bu kazanın meydana geldiğini ifade etmek isterim.”

“BİLİRKİŞİLER ÇALIŞMAYA BAŞLADI”

Antalya Valisi Hulusi Şahin de açıklamasında şunları kaydetti:

"174 kazazedeyi burunları dahi kanamadan başarılı bir yer ve kara operasyonu ile tahliye ettik. Bu, dünyada dahi bu kadar süratte ve başarıda operasyonu yapabilecek bir organizasyon bulunmuyor. Hava Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarımıza bağlı hava unsurlarımız da bu çapta, böyle bir coğrafyada böyle bir operasyonu ilk defa yapmışlardır. İlk defa yapıyor olmalarına rağmen büyük bir başarıyla hayatlarını tehlikeye atarak hem pilotlarımız hem de ekipleri büyük bir başarı elde ettiler. Beş bilirkişi çalışmaya başladı. Çalışmalar devam edecek. Adli, idari ve teknik süreç devam edecek.”

Öte yandan, kurtarma çalışmalarında görev alan Milli Savunma Bakanlığı`nın tahsis ettiği bir uçak ve helikopterin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopterler de tahliyeleri gerçekleştirdi. Kurtarma çalışmalarına çevre illerden belediyelerden gönderilen personel ve araçlar da destek verdi.

Milli Savunma Bakanlığı da kurtarma çalışmalarına ilişkin X hesabından görseller paylaştı. 

AFAD`ın internet sitesinden yapılan açıklamada da teleferik kazasıyla ilgili kurtarma çalışmalarının tamamlandığı belirtilerek, olaya ilişkin bilgi aktarıldı. 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA