6 Mayıs 2024 Pazartesi


19:01   ÖZGÜR ÖZEL DEVLET BAHÇELİ`Yİ ZİYARET EDECEK   18:45   1 MAYIS SORUŞTURMASINDA 11 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI   17:25   MERSİN BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, 4 MERKEZ İLÇENİN MUHTARI İLE BİR ARAYA GELDİ   16:25   YÜKSEK SEÇİM KURULU, YEREL SEÇİMLERİN KESİN SONUÇLARINI İLAN ETTİ   15:57   VELİ AĞBABA, ÖZGÜR ÖZEL`İN ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:52   VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ AÇIKLANDI   15:50   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   14:48   İYİ PARTİ`NİN YENİ TBMM GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ   14:36   ÖZGÜR ÖZEL, SİNAN ATEŞ’İN EŞİ AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:50   GÖKHAN GÜNAYDIN: “SİZİN GÜNDEMİNİZ ISTAKOZ OLABİLİR, BİZİM GÜNDEMİMİZ HALKIN SORUNLARI”   09:55   İYİ PARTİ KURUCU GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ÖZEL`DEN "GERONTOKRASİ İLE MÜCADELE" VURGUSU   16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ÇALIŞTAY SONUÇLARI, BM`NİN OCEAN DECADE KONFERANSINDA


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce paydaşlarla birlikte düzenlenen “Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu” konulu çalıştayın sonuçları, Barcelona`da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Okyanus On Yılı (UN Ocean Decade) konferansında sunuldu. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Kemal Zorlu tarafından yapılan sunumla anlatılan çalıştay sonucu ve yapılması planlanan koruma çalışmaları, konferansa katılan tüm Akdeniz kentleri tarafından taktir gördü.

 

Tarih : 26 Nisan 2024 Cuma 09:52   Okunma : 201

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce paydaşlarla birlikte düzenlenen “Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu” konulu çalıştayın sonuçları, Barcelona`da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Okyanus On Yılı (UN Ocean Decade) konferansında sunuldu. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Kemal Zorlu tarafından yapılan sunumla anlatılan çalıştay sonucu ve yapılması planlanan koruma çalışmaları, konferansa katılan tüm Akdeniz kentleri tarafından taktir gördü.

Dünyanın dört bir yanından konferansa katılan kentler, okyanus ve denizlerin korunması ve restorasyonu konusunda konuştu. Avrupa komisyonu tarafından düzenlenen oturuma konuşmacı olarak katılan Kemal Zorlu, Mersin`in iklim değişikliği ve etkileriyle mücadelesi ile bu konudaki projeleri ve uygulamaları anlattı.

PECORARO: “ÖNEMLİ OLAN MERSİN`İN DESTEĞİNİ VE GÜÇLÜ HEYECANINI SÜRDÜRMEK”

Okyanus ve denizlerin korunması için verdiği çabaları Avrupa kentleri için ilham verici bulan, Avrupa Komisyonu`nun "Okyanuslar ve Suların Restorasyonu" Politika Temsilcisi Claudia Pecoraro, “Önemli olan Okyanus ve Sular Misyonu için Mersin`in desteğini ve güçlü heyecanını sürdürmektir. Mersin`in bu konudaki çalışmaları açıkça görülmüştür. Diğerlerini de güçlendirmek ve yerel düzeyde bir şeyler yapmak için sizin gibi insanlara ihtiyacımız var`` dedi.

SARAH: “MERSİN, SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELMEK İÇİM BİLİMLE ÇALIŞIYOR”

MedCities`in katkılarıyla Birleşmiş Milletler konferansında bir araya gelen tüm Akdeniz kentleri; İspanya`dan Barcelona, İtalya`dan Ancona ve Türkiye`den Mersin`de düzenlenen kentsel kıyı ekosistemleri çalıştaylarının sonuçlarını değerlendirdi. Çalıştayların düzenlenmesine öncü olan OC-NET (Okyanus Şehirleri Ağı) Koordinatörü Dr. Vanessa Sarah Salvo, “Akdeniz`de kentsel kıyı ekosistemlerinin restorasyonu ve dayanıklılığı hakkında bilim insanları ve politikacılar arasında diyalog kurulması çok önemlidir.  Mersin Büyükşehir Belediyesi de tıpkı Barcelona, Ancona Belediyeleri gibi kentsel kıyı ekosistemlerindeki temel sorunların üstesinden gelmek için bilimle olan iş birliğini sağlam şekilde devam ettiriyor. Böylece iklim değişikliği ile birlikte gelen sorunların çözümüne bir adım daha yaklaşıyoruz`` diye konuştu.

‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` NEDİR?

Mersin`in doğasını korumak adına hem karada hem denizde birçok çalışma yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, kıyı ekosistemini koruyabilmek ve restore edebilmek adına birçok paydaşla çalışmalar yürütüyor. O çalışmalardan biri de paydaşlarını; MESKİ, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, MedCities, Mersin Deniz Ticaret Odası, Türkiye Akdeniz Hub`ının oluşturduğu; ‘Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu` çalıştayı oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi düzenlemiş olduğu çalıştay ile kıyı alanlarının korunmasına yönelik iyi uygulamaların paylaşılması ve gelecek için atılacak adımların değerlendirilerek deniz ve kıyı ekosistemi üzerindeki iklim değişikliği baskılarının azaltılmasını amaçlıyor.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA