30 Temmuz 2025 Çarşamba


14:39   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN SERT UYARı: “İŞÇININ HAKKı ÇIĞNENIYOR, BU DURUM KABUL EDILEMEZ”   14:35   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN: MERSIN’DE IŞKENCE UYGULANAN ÇOCUKLARıN AILELERI ILE GÖRÜŞTÜK   13:56   GÜRKAN AKGÜN ILE SINEM KELEŞ SILIVRI CEZAEVI’NDE EVLENIYOR... KELEŞ: ADALETSIZLIĞE ALıŞMAYACAĞıZ   13:54   ÖZGÜR ÖZEL, CHP’NIN ÇAĞRı MERKEZI GÖNÜLLÜLERINI ZIYARET ETTI   10:20   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ YKS TERCIH DESTEĞI   10:15   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI TARIHINDE ILK KEZ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI IMZALANDı... SUAT YıLDıZ:    09:49   İNCIR’IN TANESI 25 LIRA... İNCIR SATAN KADIRLILI ESNAF: "VATANDAŞ BIR TANE İNCIR ISTIYOR, SATMAK ZORUNDA KALıYORUM"   09:17   CHP’LI GÜRER: “EKONOMI SARAYLARDAN DEĞIL, HALKıN PAZARDAN EVE NE ALABILDIĞIYLE ÖLÇÜLÜR”   09:05   MERCAN MOBIL ATÖLYELERIN İLK DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU    21:02   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN TAKDIR TOPLAYAN SOSYAL BELEDIYECILIK HIZMETLERI   20:55   TOROSLAR BELEDIYESI’NDE TOPLU IŞ SÖZLEŞMESI SEVINCI!   20:49   MERSINLILER İNGILIZCE’YI ‘HELLO MERSIN’ İLE ÖĞRENIYOR    17:23   DILEK KAYA İMAMOĞLU: "MAYA’YA BABASıNA KAVUŞTUĞU VE SEVDIKLERIYLE YAN YANA OLDUĞU BIR ÖMÜR DILIYORUM"   17:21   ALI MAHIR BAŞARıR: ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BÜTÇE AYıRMAYAN CUMHURBAŞKANı, SARAYıN 4,5 MILYAR LIRALıK YENI HAVA ARAÇ HARCAMASıNA CEVAP VEREMIYOR   13:02   ÖZGÜR ÖZEL: "SEÇIMLERDE BIRINCI PARTI ÇıKAMAZSAK O GECE SIYASETI BıRAKACAĞıM"    17:29   TÜRK-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR GREVE ÇıKıYOR   16:54   TİP, ORMAN YANGıNLARıNA ILIŞKIN TESPIT RAPORU YAYıMLADı: "HEM ’YEŞIL VATAN’ DEYIP HEM YURDUMUZUN YEŞILINI YOK EDECEK ADıMLAR ATıLAMAZ"   16:37   BÜYÜKŞEHIR’DEN GÖRME ENGELLI BIREYLERE KAPSAMLı EĞITIM   15:57   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILI SEÇER: "BIZIM BELEDIYECILIK ANLAYıŞıMıZıN IKTIDARı RAHATSıZ ETME SEBEBI; SOSYAL BELEDIYECILIKTE GÖSTERDIĞIMIZ BAŞARı"   15:52   CAN ATALAY’DAN ORMAN YANGıNLARıNA TEPKI  
 
     
   

ANKARA`DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM... ANKARA FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ALNIAÇIK: "ZAM YILBAŞINDA ÖTELENMİŞTİ. TÜM GİRDİLERE ZAM GELDİĞİ İÇİN EKMEK FİYATINI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALDIK"


Ankara`da, bugünden geçerli olmak üzere 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 zam yapılarak 8 liradan 10 liraya çıkarıldı. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, ANKA Haber Ajansı`na "Yılbaşında fırında çalışan işçilere yüzde 58 zam yapıldı. Sendika ile yüzde 58 üzerinden anlaştık fakat yılbaşında bize bu zam verilmedi ve ötelendi. Yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilere zam geldi. Ondan dolayı ekmeğe zam yapmak durumunda kaldık" açıklamasını yaptı. Alnıacık, ekmek fabrikalarında çalıştıracak işçi bulamadıklarından da yakındı.

 

Tarih : 1 Mayıs 2024 Çarşamba 14:03   Okunma : 382

ZEYNEP BOZUKLU

(ANKARA) - Ankara`da bugünden geçerli olmak üzere 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı. 200 gramlık ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya yükseldi. Ankara Fırıncılar Odası Gürsel Alnıaçık, ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, yılbaşında yapmaları gereken zammın ötelendiğini anlatarak, "Yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilere zam geldi. Ondan dolayı ekmeğe zam yapmak durumunda kaldık" ifadesini kullandı.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, ekmek fiyatlarına ilişkin ANKA Haber Ajansına açıklama yaptı. Ankara`da ekmeğe yılbaşında zam yapılmasını istediklerini ancak zammın ötelendiğini anlatan Alnıaçık, şunları kaydetti:

"Ankara`da ekmeğin yılbaşında 10 TL olması gerekiyordu çünkü yılbaşında, fırında çalışan işçilere yüzde 58 zam yapıldı. Ankara`da fırın işçileri Tek Gıda İş Sendikası`na üyedir. Haliyle sendika ile yüzde 58 üzerinden anlaştık. Fakat yılbaşında bize bu zam verilmedi ve ötelendi. Yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilere zam geldi. Ondan dolayı ekmeğe zam yapmak durumunda kaldık."

"ÖZÜRLÜ, HASTA OLMAYAN İNSANLARA YAPILAN YARDIMLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Türkiye`de işsizlik olduğuna işaret eden Alnıaçık, ancak kendilerinin ise çalıştıracak işçi bulamadıklarından yakındı. Alnıaçık, "Türkiye`de işsizlik var deniyor, ne yazık ki ekmek fabrikalarımızda çalıştıracak vasıflı veya vasıfsız işçi bulmakta zorlanmaktayız. Bulduğumuz elemanları da işçi sendikası belirlemiş olduğu için işçi maaşının en az 1,3 katını istiyor. Onun için belediyelerimize, hükümetimize seslenmek istiyorum. Özürlü, hasta olmayan insanlara yapılan yardımları yeniden gözden geçirmelerini istiyorum. Yoksa fabrikalarımıza işçi bulamaz duruma geldik." ifadelerini kullandı. 

Ankara`da 200 gramlık ekmek 10 TL`den, 400 gramlık Ata ekmeği 20 TL`den satılacak. 200 gram kepekli, tam buğday ve çavdar ekmekleri ile çiçek ekmeğin fiyatı 15 TL olarak belirlendi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA