7 Haziran 2025 Cumartesi


13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:35   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:47   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:27   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:25   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:22   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:23   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:12   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:14   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:01   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   22:55   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   21:40   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:10   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:15   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:05   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI   15:59   TOROSLAR’DA YOLLAR YENILENIYOR  
 
     
   

CHPLİ ŞAHBAZ`DAN HEMŞİRELİK HAFTASI MESAJI: "HEMŞİRELERİMİZİN SORUN VE TALEPLERİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Hakkınız ödenmez deyip hakkı ödenmeyen meslek gruplarının başında gelen hemşirelerimizin sorunları ve talepleri görmezden geliniyor” dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 10:39   Okunma : 281

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Hakkınız ödenmez deyip hakkı ödenmeyen meslek gruplarının başında gelen hemşirelerimizin sorunları ve talepleri görmezden geliniyor” dedi.

Zeliha Aksaz Şahbaz, her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Hemşirelik Haftası`nın sadece bir kutlama değil, aynı zamanda hemşirelerin karşılaştığı sorunların ve taleplerin de dile getirildiği ve çözüm yollarının ele alındığı bir zemin olarak görülmesi gerektiğine dikkati çeken Şahbaz, şunları kaydetti:

``Toplum sağlığı için canla başla çalışan, büyük bir özveriyle gecelerini gündüzlerine katarak, gerektiğinde ailelerinden ve sevdiklerinden dahi ödün vermek durumunda kalan hemşireler, büyük bir saygıyı ve minneti hak ediyorlar. Hemşire huzurlu ortamlarda, şiddetten uzak çalışabilmelerini sağlayabilmek, yalnızca hemşireler için değil, tüm toplumun mutluluğu için büyük önem arz etmektedir.
Ülkemizde hemşire sayısının yetersizliği, ciddi bir sorun teşkil etmektedir. OECD verilerine göre, Türkiye`de 1000 kişi başına düşen hemşire sayısı sadece 2,8 iken, OECD ortalaması 9,2`dir. Bu durum, sağlık hizmetlerinin kalitesini olumsuz etkilemekte, hemşirelerimizin üzerindeki iş yükünü artırmaktadır. Ayrıca, kamusal istihdamın daraltılması nedeniyle birçok hemşiremiz işsiz kalmış, özel sektörde veya kamuda düşük ücretle, iş tanımı dışında sözleşmeli statüde çalışmak zorunda kalmıştır. Resmi rakamlara göre, şu anda 30 binden fazla hemşire iş beklemektedir.

"HEMŞİRELERİMİZİN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ"

Hemşirelerimizin görev tanımları net bir şekilde belirlenmeli, özlük hakları iyileştirilmelidir. Kamuda hemşire atamaları liyakate uygun bir şekilde yapılmalıdır. Aile yaşamlarını bozan, ekonomik dengelerini sarsan sorunlarına kalıcı çözümler üretilmelidir. Sağlıkta dönüşüm adı altında yürütülen politikalar, hemşirelerimizi olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Hemşirelerimizin huzurlu ortamlarda, şiddetten uzak çalışabilmeleri sağlanmalıdır. Bu sadece hemşirelerimiz için değil, tüm toplumun mutluluğu için büyük önem taşımaktadır.

CHP olarak, iktidarımızda hemşirelerimizin ve tüm sağlık emekçilerinin güvenle, mutlu ve huzurla çalışacaklarını taahhüt ediyoruz. Hemşirelerimizin sorunlarına kalıcı çözümler getireceğiz. Onların haklarını koruyacak, emeklerini göreceğiz. Sağlık sistemimizi güçlendirmek için gerekli adımları atarak, hemşire atamalarında liyakate uygun istihdamı artıracağız. Böylece, hemşirelerimizin üzerindeki iş yükü azalacak, hak ettikleri şartlarda çalışabileceklerdir.

Bu vesileyle, tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası`nı kutluyor, fedakârlıklarına ve üstün emeklerine şükranlarımı sunuyorum. Sağlık sistemimizin en önemli unsurları olan hemşirelerimize olan minnet borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Ancak, iktidarımızda onların sorunlarına kalıcı çözümler bulacağımızdan emin olabilirsiniz.``

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA