17 Haziran 2024 Pazartesi


19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MANISA VALISI ÜNLÜ`YÜ ZIYARET ETTI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: "TÜM BABALARıN BABALAR GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   10:27   VELI AĞBABA: KURBANı VATANDAŞA HARAM ETTILER   10:20   CHP`LI UMUT AKDOĞAN: "AVM ÇALıŞANLARıNıN BEKLEDIĞI YASA TEKLIFI 55 GÜN TBMM`DE IŞLEME ALıNMADı"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   08:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A ``IADEIZIYARET`` YANıTı: "BIZ O SÖZÜ HIÇ ÜZERIMIZE ALMıYORUZ"   22:21   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI DÖNEM GENEL BAŞKANLAR ILE BIR ARAYA GELDI   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   15:34   AÇEV: “BABA SEVGISI VE ILGISIYLE BÜYÜMEK, ÇOCUKLARıN ÇOK YÖNLÜ GELIŞIMINI DESTEKLIYOR”   15:28   LIMAK`ıN BODRUM`DAKI PROJESINE YÖRE HALKı TEPKI GÖSTERDI: “HUKUKI MÜCADELEYI BAŞLATACAĞıZ”   15:14   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BÖCEK:" BU BAYRAMıN HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜZEL GÜNLER GETIRMESINI DILIYORUM"   15:13   PSIKOLOGLARDAN KURBAN BAYRAMı UYARıSı: "12 YAŞ ALTıNDAKI ÇOCUKLARı KESIM ALANıNDA BULUNDURMAYıN"   15:06   CUMHURBAŞKANLıĞı YıLLıK PROGRAMı`NA GÖRE, TMO BU YıL SADECE 3,5 MILYON TON BUĞDAY ALıMı YAPACAK   14:33   CHP İZMIR`DE BAYRAMLAŞMA... ASLANOĞLU: "SEÇIM SANDıĞı NE ZAMAN KONURSA KONSUN, CHP IKTIDAR OLACAKTıR"   14:13    ERDOĞAN`DAN ÖZEL`E "SUÇ ORTAĞı" YANıTı: ``BIZIM IADEIZIYARETIMIZI DEMEK KI HAZMEDEMEDILER``  
 
     
   

29 Ekim Kadınları Derneği`nden Özgür Özel`e: "Her 200 bin nüfusa en az bir cinsel şiddet kriz merkezi açılsın"


2024 yerel seçimlerinde kadın belediye başkanı sayısında artış sağlandığı için CHP Genel Başkanı Özgür Özel`i tebrik eden 29 Ekim Kadınları Derneği yöneticileri, TBMM`de de eşit temsil istedi. 9. Yargı Paketi hakkında Özgür Özel ile görüşen dernek yöneticileri, her 100 bin nüfusa en az bir sığınak, her 200 bin nüfusa en az bir cinsel şiddet kriz merkezi açılması taleplerini hatırlattı.

 

Tarih : 25 Mayıs 2024 Cumartesi 12:42   Okunma : 615

(ANKARA) - 2024 yerel seçimlerinde kadın belediye başkanı sayısında artış sağlandığı için CHP Genel Başkanı Özgür Özel`i tebrik eden 29 Ekim Kadınları Derneği yöneticileri, TBMM`de de eşit temsil istedi. 9. Yargı Paketi hakkında Özgür Özel ile görüşen dernek yöneticileri, her 100 bin nüfusa en az bir sığınak, her 200 bin nüfusa en az bir cinsel şiddet kriz merkezi açılması taleplerini hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka CHP Genel Merkezi`nde 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Avukat Şenal Sarıhan ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Nazlıaka, kurucuları arasında yer aldığı derneğin 39 şubesi olduğunu, ayrımcılıkla mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yükseltmek, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal zeminde ve yaşamın içinde kadınların statüsünü yükseltmek hedefiyle hareket ettiğini söyledi.

Şenal Sarıhan kadınların 29 talebini hatırlattı

CHP`ye daha önce ilettikleri 29 talebi hatırlatan Şenal Sarıhan "İstanbul Sözleşmesi`nin tüm gereklerinin yerine getirilmesi; her gün en az dört kadın cinayeti işlenirken kadınların yaşam hakkına sahip çıkılması, her 100 bin nüfusa en az bir sığınak, her 200 bin nüfusa en az bir cinsel şiddet kriz merkezi açılması gibi taleplerimiz güncelliğini koruyor" diye konuştu.

AKP`nin kadınların kazanılmış haklarına göz diktiğini söyleyen Sarıhan, Medeni Kanun`un sil baştan yazılmaya, 6284 Sayılı Kanun`un ise  budanmaya çalışıldığını dile getirdi. Sarıhan 9. Yargı Paketi ile birçok ihlal yapılmak istendiğini hatırlatarak kadınların haklarına sahip çıkma mücadelesini birlikte yürütmek istediklerini kaydetti.

Derneğin Genel Sekreteri Nuran Heper, eğitimdeki dinselleşmeden, kız çocuklarının örgün eğitim dışına itilmesine sebep olan 4 artı 4 artı 4 sisteminden ve ÇEDES projesinden vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Heper, yeni eğitim müfredatı ile ilgili endişelerini dile getirdi. Kadın erkek eşitliği konusunda TBMM`de eşit temsil istediklerini de belirten Dernek yöneticileri, son yerel seçimlerde CHP`deki kadın belediye başkan sayısındaki artış için CHP`yi tebrik etti.

29 Ekim Kadınları Derneği`nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Özgür Özel, Dernek yöneticilerine Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıktıklarını söyleyerek teşekkür etti. Sivil toplum kuruluşları ile dayanışmaya önem verdiğini dile getiren Özel, iktidarın kadınların kazanılmış haklarına saldırıları karşısında asla sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Grup Toplantısı`nda 9. Yargı Paketi`nin geri çekilmesine yönelik konuşma yaptığını belirten Özel, müfredat konusunda da miting yaptıklarını anımsattı. Özgür Özel, laik, demokratik, çağdaş Türkiye mücadelesinde sımsıkı kenetlenmek gerektiğini vurguladı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA