24 Kasım 2025 Pazartesi


16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”   17:24   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZONGULDAK’TA SERT ÇıKıŞ: ‘72. MEYDANDAYıM… ARKADAŞLARıMıZ MASUMDUR!’”   13:58   MERSIN’DE HAFRIYAT ARTıK KAÇAK DÖKÜLMEYECEK: UYDU DESTEKLI DENETIM BAŞLADı   18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”  
 
     
   

Büyük Emekli Mitingi`ne katılanlar ANKA`ya konuştu.... "Yeşil pasaportum 0 kilometre. İzmir dışına çıkamıyorum"


"Büyük Emekli Mitingi"ne katılan emekliler, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Mitinge İzmir`den katılan 68 yaşındaki Veysel Örnek, "Yeşil pasaportum 0 kilometre. İzmir dışına çıkamıyorum" dedi. Emekli Arslan çifti de 15 bin TL maaş aldığını belirterek, "Bizler bu ülkenin asli unsurlarıyız. Kimse bizi yok sayamaz. Tayyip Erdoğan dinlesin, biz bu devlete 25-30 yıl hizmet vermişiz. Bizim alacağımız para bu olmamalı. Biz mücadeleye her zaman varız. Hakkımızı söke söke alacağız" diye konuştu.

 

Tarih : 26 Mayıs 2024 Pazar 18:35   Okunma : 373

HABER: MEHMET OFLAZ - KAMERA: ONUR BİNGÖL

(ANKARA) - "Büyük Emekli Mitingi"ne katılan emekliler, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Mitinge İzmir`den katılan 68 yaşındaki Veysel Örnek, "Yeşil pasaportum 0 kilometre. İzmir dışına çıkamıyorum" dedi. Emekli Arslan çifti de 15 bin TL maaş aldığını belirterek, "Bizler bu ülkenin asli unsurlarıyız. Kimse bizi yok sayamaz. Tayyip Erdoğan dinlesin, biz bu devlete 25-30 yıl hizmet vermişiz. Bizim alacağımız para bu olmamalı. Biz mücadeleye her zaman varız. Hakkımızı söke söke alacağız" diye konuştu.

CHP`nin Ankara Tandoğan Meydanı`nda düzenlediği "Büyük Emekli Mitingi"ne katılan emekliler ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Emekliler, "Geçinemiyoruz" diyerek hükümete emekli maaşlarının artırılması çağrısında bulundu.

"Yeşil pasaportum 0 kilometre. İzmir dışına çıkamıyorum"

Mitinge İzmir`den katılan 68 yaşındaki Veysel Örnek, "Yeşil pasaportum 0 kilometre. İzmir dışına çıkamıyorum. 34 yıl sigorta ve emekli sandığına prim ödedim. Yatırdığımız primlerin karşılığını alamadığımız gibi insanca yaşamaya da muktedir değiliz. Bizi idare edenlerden önce bizleri birinci sınıf vatandaş durumuna getirmelerini talep ediyorum. Kim yönetirse yönetsin siyaseti doğru yapmalarını talep ediyorum. Biz Türk vatandaşıyız. Suriyelilerden aşağı duruma getirildik. Bu durumu protesto ediyorum. Sadece hakkımı dile getiriyorum" dedi. 

20 bin 600 TL maaş aldığını belirten emekli Örnek, "2008 yılında yasalar bizim aleyhimize döndürüldü. Yüzde 70 oranındaki emeklilik katsayısı yüzde 30`a düşürüldü. Haklarımızın verilmesini talep ediyorum. Bizi dinlesinler insan yerine koysunlar" diye konuştu.

"Biz kimseden sadaka istemiyoruz"

22 bin TL maaş aldığını söyleyen emekli öğretmen Handan Güner, "Geçinemiyorum. Yapmak istediğim hiç birşeyi yapamıyorum. Hak ettiğimiz ücretlerin verilmesini istiyoruz. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Yıllarca devlete hizmet ettik şimdi de onurlu bir emeklilik yaşamı istiyoruz. Çoluğumuza, çocuğumuza muhtaç olmadan" ifadesine yer verdi.

Mitinge Kayseri`den gelen 62 yaşındaki yüzde 71 engelli Kazım Aktan ise 10 bin 400 TL maaş aldığını belirtti. Aktan, "Geçinemiyorum. 5 bin 500 lira kira veriyorum. Geriye para kalmıyor. Son safhadayız. Nefes alamıyoruz. İktidardan beklentimiz, emekliyi biraz görsünler" dedi. 

"Saraya olan bütçeyi emekliye istiyoruz"

Mitinge İzmir`in Menderes ilçesinden gelen Nurdan Güner, 11 bin TL maaş aldığını söyledi. Güner, "Geçinemiyoruz. Çünkü ev kiraları 15 bin. Ek iş yapmadan hiçbir şekilde geçinemiyor insanlar. Saraya olan bütçeyi emekliye istiyoruz. Artık gerekli ihtiyaçlar bile lükse girdi. Et yiyemiyoruz, insanca bir tiyatroya gidemiyoruz. Otobüse binip inmenin bile hesabını yapıyoruz" diye konuştu.

İstanbul`dan gelen 60 yaşındaki Nurettin Aslan, "12 bin 800 lira emekli maaşı alıyorum. İstanbul`da bir lokantaya git yemek 300 TL. En düşük ev kirası 15 bin TL. İnsanların geçinmesine imkan yok. İktidardan beklentim biran önce gitmeleri. Artık bu işi bırakmaları gerekiyor" dedi.

"Ben bu 15 bin lirayı vereyim sayın Cumhurbaşkanı geçimini yapsın bakayım"

Emekli Okan çifti ise 15 bin TL maaş aldığını belirterek, “Maalesef geçinemiyoruz. Lütfen sarayın giderlerini azaltsınlar, bize dağılım yapsınlar” diye konuştu.

Emekli Arslan çifti de 15 bin TL maaş aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler bu ülkenin asli unsurlarıyız. Kimse bizi yok sayamaz. Tayyip Erdoğan dinlesin, biz bu devlete 25-30 yıl hizmet vermişiz. Bizim alacağımız para bu olmamalı. Ben bu 15 bin lirayı vereyim sayın Cumhurbaşkanı geçimini yapsın bakayım. Ondan sonra ben eyvallah diyeceğim. Artık bu emeklileri dikkate alsınlar. Biz mücadele etmeye her zaman varız. Hakkımızı söke söke alacağız."

25 yıl astsubay olarak Ordu`da hizmet ettiğini belirten Seyit Ali Seydan "24 bin lira maaş alıyorum. Geçinemiyorum. Çocuklarımı emekli olduktan sonra ikinci bir iş yaparak büyüttüm. Emekli astsubaylar olarak maaşlarımızın arttırılmasını ve hayat standarlarında yaşamamızı sağlamasını istiyoruz" diye konuştu.

Mitinge emeklilerin yanı sıra gençler de katıldı. Mustafa Yeşilyurt "Emeklilerin yanında daima olmaya devam edeceğiz" dedi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA