24 Kasım 2025 Pazartesi


16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”   17:24   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZONGULDAK’TA SERT ÇıKıŞ: ‘72. MEYDANDAYıM… ARKADAŞLARıMıZ MASUMDUR!’”   13:58   MERSIN’DE HAFRIYAT ARTıK KAÇAK DÖKÜLMEYECEK: UYDU DESTEKLI DENETIM BAŞLADı   18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”  
 
     
   

AK Parti`ye oy veren emekli isyan etti: "Ben AK Partiliydim ama günahımı dahi vermem. Biz maaşımıza zam istiyoruz"


Samsun`un Çarşamba ilçesinden CHP`nin Ankara`da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi`ne gelen daha önce AK Parti`ye oy verdiğini söyleyen 56 yaşındaki emekli Osman Demir, "Ben AK Partiliydim ama günahımı dahi vermem. Biz maaşımıza zam istiyoruz. Yarın bunu burada vermedin, yarın Allah huzurunda bunu senden alacağım" dedi. 60 yaşındaki emekli İlhan Kartal ise geçinemediği için iş aradığını belirterek, "Torunlarımıza harçlık vermekte zorlanıyoruz, çocuklarımızı okutmakta zorlanıyoruz" diye konuştu.

 

Tarih : 27 Mayıs 2024 Pazartesi 11:49   Okunma : 423

HABER: MEHMET OFLAZ - KAMERA: ONUR BİNGÖL

(ANKARA) - Samsun`un Çarşamba ilçesinden CHP`nin Ankara`da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi`ne gelen daha önce AK Parti`ye oy verdiğini söyleyen 56 yaşındaki emekli Osman Demir, "Ben AK Partiliydim ama günahımı dahi vermem. Biz maaşımıza zam istiyoruz. Yarın bunu burada vermedin, yarın Allah huzurunda bunu senden alacağım" dedi. 60 yaşındaki emekli İlhan Kartal ise geçinemediği için iş aradığını belirterek, "Torunlarımıza harçlık vermekte zorlanıyoruz, çocuklarımızı okutmakta zorlanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye`nin farklı kentlerinden gelen binlerce emekli, CHP`nin Ankara`da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi`ne katıldı. Mitinge Samsun`un Çarşamba ilçesinden gelen daha önce AK Parti`ye oy verdiğini söyleyen 56 yaşındaki emekli Osman Demir, 12 bin 800 TL maaş aldığını belirtti. Demir, "Bizi idare edenler bizim 10-12 bin liraya geçinip geçinemeyeceğimizi bilemeyecek kadar cahiller mi" dedi. 

İktidardan hiçbir beklentisi olmadığını söyleyen Demir, "İktidar sadece kendini kurtarmaya yer arıyor ama kaybedecek. Ben AK Partiliydim ama günahımı dahi vermem. Çünkü her şeyleri yalan. Ben AK Parti`den CHP`ye geldim. Niye geldim? Onlar gönderdi beni buraya... Ben çocuğuma harçlık veremiyorum. Ben bazen 24 saat çalışıyorum. Hasta bakıyorum, inşaata gidiyorum. Emekliyim ek işe gidiyorum. Bulursam gidiyorum, bulamazsam yok. Biz maaşımıza zam istiyoruz. Yarın bunu burada vermedin, yarın Allah huzurunda bunu senden alacağım. Şu millet burada şahidim olsun, yarın huzuru mahşer yerinde alacağım bu hakkımı" diye konuştu.

"60 yaşındayım iş arıyorum"

Mitinge Denizli`den gelen 60 yaşındaki İlhan Kartal ise 12 bin TL maaş aldığını belirterek, "Bugün 60 yaşındayım iş arıyorum. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Biz mutlu olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İktidarın emeklileri dikkate almak zorunda olduğunu söyleyen Kartal, “Bunların ömrü fazla kalmadı. Eğer böyle devam ederse, bizleri mağdur etmeye devam ederse artık bunların devri kapandı. Cumhuriyet birikimlerini talan ettiler. Torunlarımıza harçlık vermekte zorlanıyoruz, çocuklarımızı okutmakta zorlanıyoruz. Emeklilerin sağlıkta çektiği çok büyük sorunlar var. İlaç almakta zorlanıyoruz. Hastanelerden randevular alamıyoruz. Özel hastanelere gitmemizin mümkünatı yok. Biz mücadelemizi sonuna kadar devam ettirmek zorundayız. Haklarımızı alıncaya kadar alanlardayız." dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA