24 Kasım 2025 Pazartesi


16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”   17:24   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZONGULDAK’TA SERT ÇıKıŞ: ‘72. MEYDANDAYıM… ARKADAŞLARıMıZ MASUMDUR!’”   13:58   MERSIN’DE HAFRIYAT ARTıK KAÇAK DÖKÜLMEYECEK: UYDU DESTEKLI DENETIM BAŞLADı   18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”  
 
     
   

Hrant Dink`in Öldürülmesiyle İlgili 15 Sanıklı Davada Mütalaa Açıklandı


Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı ve Yargıtay’ın 15 sanık yönünden kısmen bozduğu davanın yeniden görülmesine devam edildi. Davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

 

Tarih : 31 Mayıs 2024 Cuma 13:03   Okunma : 513

GAYE ŞEYMA CAN

(İSTANBUL) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Buna göre, 8 sanık hakkında 2`şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 3 sanık hakkında beraat ve diğer sanıklar hakkında da değişen oranlarda ceza talep edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Veysel Şahin, Okan Şimşek ve Gazi Günay bağlı bulundukları cezaevinden getirilirken bazı sanıklar Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) yöntemiyle katıldı.

Tutuklu sanık Veysel Şahin savunmasında, "Ben ne yapabilirim tanımıyorum hiçbirini. Emniyetten tanıdığım yok, il jandarmadan hiçbirini tanımıyorum hiçbiriyle görüşmem yok, telefonda bile görüşmem yok. Sizden adalet bekliyorum. Şaşırdım başkanım. Böyle bir olaya müdahil olmadım. Bu şahısları tanımıyorum" dedi. 

Diğer tutuklu sanık Okan Şimşek ise savunmasında şunları söyledi:

"Çok haksız bir cezalandırma söz konusu. Daha önceden de tahkikat taleplerimizde Giresun Jandarma Komutanlığı`nda olduğuna emin olduğum iki belge var, biri görevlendirme belgesi biri de görev sonuç raporu. Bunların getirilmesini istiyorum, kendimi kanıtlayacağım bir şey kalmadı. Beni görevlendiren Metin Yıldız ama kendisi beraat ediyor. Benim verdiğim bilgiyle Metin Yıldız görevini yapmış oluyor ben yapmamış oluyorum. Cezalandırılmamız gerekiyorsa yargılama da yapmayın hatta öldürün bizi, siz de kurtulun, biz de kurtulalım"

Mütalaa açıklandı...

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanıklar Veysal Şahin, Osman Gülbel, Onur Karakaya, Okan Şimşek, Mehmet Ayhan, Hasan Durmuşoğlu, Gazi Günay, Ali Öz hakkında ``tasarlayarak kasten öldürme`` ve ``Anayasa`yı ihlal`` suçlarından 2`şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. Sanık Bekir Yokuş hakkında, ``tasarlayarak kasten öldürmeye yardım`` ve ``Anayasa`yı ihlal`` suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 22,5 yıldan 30 yıla kadar hapis talep edildi.

Yavuz Karakaya hakkında ``tasarlayarak kasten öldürmeye yardım`` suçundan 22,5 yıldan 30 yıla kadar hapis talep edildi. Sanıklar, Volkan Şahin, Şükrü Yıldız, Mehmet Ali Özkılınç hakkında, mahkumiyetine yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat istendi. Sanık Muharrem Demirkale hakkında ise, ``tasarlayarak kasten öldürme`` suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Ara kararını açıklayan mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına adli kontrollerin devamına hükmederek mütalaaya karşı savunmalarının hazırlanması için duruşma 16 ve 17 Temmuz`da yapılacak. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA