22 Mayıs 2025 Perşembe


08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   23:36   TUTUKLU ÖĞRENCILERDEN 30 MAYıS ÇAĞRıSı: MAHKEMEMIZDE SIZLERIN DE YANıMıZDA OLMASıNı ÇOK ISTIYORUZ   23:12   TMSF, CHP`NIN 25 MAYıS BURSA MITINGI IÇIN BILBOARDLARıN KULLANıMıNA IZIN VERMEDI   23:05   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "ASGARI ÜCRETE TEMMUZ AYıNDA HAKIKATLI BIR ZAM YAPıLMASı IÇIN ÇALıŞMALARA BAŞLADıK"   22:52   BEŞ AB MILLETVEKILINE DOKUNULMAZLıK ŞOKU   22:43   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: AKP, MHP LIDERI SAYıN BAHÇELI`NIN BAŞLATTıĞı `TERÖRSÜZ TÜRKIYE` SÜRECINI KENDI ÇıKARLARıNA GÖRE KULLANMAK ISTIYOR   22:40   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "İMAMOĞLU`NUN TELEFONU BULUNDU" HABERLERINE TEPKI: BEŞ YıLDıR KULLANıLMAYAN BIR TELEFON, GRAHAM BELL BILE SIZIN KADAR SEVINMEDI TELEFONU ICAT ETTIĞINE   22:33   ‘KENT UZLAŞıSı` DAVASıNDA 10 BELEDIYE YÖNETICISININ TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERILDI   22:13   SELIN SAYEK BÖKE, KADıN SOSYALIST ENTERNASYONAL BAŞKAN YARDıMCıLıĞı`NA SEÇILDI... "TÜRKIYE`YI DÜNYADA HAK ETTIĞI YERE HEP BIRLIKTE TAŞıYACAĞıZ"   22:12   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA YAPACAĞıMıZ HALK BULUŞMASıNıN DUYURU AFIŞLERI TMSF TARAFıNDAN ENGELLENDI   22:09   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ 19 MAYıS`TA İZMIR`DE BIR KAPANıŞı DEĞIL, BIR BAŞLANGıCı GERÇEKLEŞTIRDIK"   21:49   CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BIZ EKREM İMAMOĞLU`NUN DÜRÜSTLÜĞÜNE, BU MILLET IÇIN ÇALıŞTıĞıNA INANıYORUZ   21:08   İMAMOĞLU, CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE MESAJ GÖNDERDI: AÇTıKLARı HER SORUŞTURMA, YÜRÜTTÜKLERI HER ALGı OPERASYONU AYAKLARıNA DOLANıYOR   20:23   GENÇLER EDIRNE`DE TUTUKLU BULUNAN ARKADAŞLARı IÇIN KADıKÖY`DE BIR ARAYA GELDI: “ÜNIVERSITE GENÇLIĞI OLARAK, ÜLKE MONARŞIYE DÖNMESIN DIYE MÜCADELE EDIYORUZ”   18:32   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: ``BÜTÜN SIYASI TUTSAKLAR SERBEST KALMALı ÇÜNKÜ BU DAVALARıN TAMAMı SIYASI DAVALARDıR``     18:19   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... SELIN SAYEK BÖKE: "GELECEĞIN KARANLıĞıNı BIZE DAYATANLARıN KARŞıSıNDA, UMUDU VE AYDıNLıĞı BURADAKI KARARLAR IRADEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR OLACAK"   18:15   SOSYALIST ENTERNASYONAL, CHP EV SAHIPLIĞINDE İSTANBUL`DA BAŞLADı... “HAK ETTIĞIMIZ BIR DÜNYA IÇIN YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ"   17:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “11. DIJITAL DÖNÜŞÜM VE İNSAN ODAKLı LIDERLIK ZIRVESI”NE EV SAHIPLIĞI YAPTı  
 
     
   

Gamze Akkuş İlgezdi: "Halkı adeta bir kıskaca alan AKP iktidarı, beslenme, barınma ve ulaşım dışında insanımızın insanca bir yaşam sürmesine izin vermiyor"


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tüketim harcamasının hane halkı başına 2022`ye göre 2 kat arttığına dikkat çekerek "AKP`nin iktidara geldiği 2002`de 100 TL`lik harcamanın 8,7`si ulaştırmaya giderken 21 yılda bu rakam 2.5 kattan fazla artarak 21,9`a çıktı. Halkı adeta bir kıskaca alan AKP iktidarı, beslenme, barınma ve ulaşım dışında insanımızın insanca, mutlu bir yaşam sürmesine izin vermiyor" dedi.

 

Tarih : 22 Haziran 2024 Cumartesi 13:21   Okunma : 679

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tüketim harcamasının hane halkı başına 2022`ye göre 2 kat arttığına dikkat çekerek "AKP`nin iktidara geldiği 2002`de 100 TL`lik harcamanın 8,7`si ulaştırmaya giderken 21 yılda bu rakam 2.5 kattan fazla artarak 21,9`a çıktı. Halkı adeta bir kıskaca alan AKP iktidarı, beslenme, barınma ve ulaşım dışında insanımızın insanca, mutlu bir yaşam sürmesine izin vermiyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TÜİK tüketim harcamaları verileriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. "TÜİK verileri halkımızın yalnızca temel ihtiyaçlara harcama yapabildiğini gösteriyor" diyen İlgezdi, şunları kaydetti:

"TÜİK`in açıkladığı hane halkı tüketim harcamaları istatistikleri halkımızın harcamalarının beslenme, barınma ve ulaştırma arasında sıkışıp kaldığını net bir biçimde gösteriyor. Halkımızın artık bir hayatı yok.

TÜİK verileri halkımızın yalnızca temel ihtiyaçlara harcama yapabildiğini gösteriyor. Ülke genelinde hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 23,9 ile konut ve kira harcamaları alırken, ikinci sırayı yüzde 21,9 ile ulaştırma harcamaları, üçüncü sırayı ise yüzde 20,6 ile gıda harcamaları aldı. Hane bütçesinin yüzde 66,4`ü bu üç kaleme harcanıyor. AKP`nin iktidara geldiği 2002`de 100 TL`lik harcamanın 8,7`si ulaştırmaya giderken 21 yılda bu rakam 2.5 kattan fazla artarak 21,9`a çıktı. Halkı adeta bir kıskaca alan AKP iktidarı, beslenme, barınma ve ulaşım dışında insanımızın insanca, mutlu bir yaşam sürmesine izin vermiyor.

"Zenginin daha zengin olması için çalışmaktan bir an olsun vazgeçmiyorlar"

Yalnızca yaşamını devam ettirebilecek kadar gelire sahip olan yoksul kesimin 8 bin 827 TL`lik ortalama harcamasının 5 bin 808 TL`si sadece gıda, kira ve ulaştırmaya gidiyor. Üstelik bu gıda harcaması dengeli ve yeterli bir beslenmeye maalesef neden olabilecek bir miktar değil. Halkımız yüksek enflasyon altında ezilirken, zenginin daha zengin olması için çalışmaktan bir an olsun vazgeçmiyorlar. Harcamalardaki uçurum o kadar keskin ki, eğitim, eğlence ve kültürde, lokanta ve otellerde, giyim ve ayakkabıda daha belirgin. 100 liralık eğlence, spor ve kültür harcamasının sadece 2,8`ini yoksullar gerçekleştiriyorken, 51,9`unu milli gelirden en yüksek payı alanlar gerçekleştirdi.

"Emeklimizin sesini duyan var mı"

2023 itibarıyla temel geliri emekli aylığı olan 4 milyon 726 bin 431 hane bulunmakta. Bu hanelerin, gelirinin yüzde 74,7`sini gıda, ulaştırma ve konut-kira harcamaları oluşturuyor. Temel gelir kaynağı emekli maaşı olan bu hanelerde aylık harcama ortalama 17 bin 763 TL. Emekli maaşı ne kadar? 10 bin TL, emeklimiz adeta göçüğün altında, emeklimizin sesini duyan var mı? Bir diğer utanç vesikası sosyal yardımla ayakta duran hanelerin sayısı! Sosyal yardımla yaşamını idame ettirme mücadelesi veren hane sayısı 3 milyon 33 bin 108`e ulaştı. Uzaya ‘turist` göndermenin bile reklamının yapıldığı ülkemizde; açlıktan, yokluktan, yeterince beslenememekten, insanlarımızın sebze-meyveye erişemediklerinden, etin mutfaklara girememesinden söz etmek acı verici. Utanması gereken, sofrası çoraklaşan, bir kuru soğana muhtaç edilen yiğit halkımız değil, ülkeyi bu hale getiren AKP iktidarıdır"

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA