20 Ekim 2025 Pazartesi


15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:51   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:02   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:48   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:21   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:49   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!  
 
     
   

Erhan Adem: "Tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara işaret ederek; "Tarım sektörünün içinde bulunduğu bu zorlu durum, günümüzün en acil çözüm bekleyen sorunlarından biridir. İktidar partisinin, tarımda yarattığı tahribatı onarma şansı kalmamıştır. Artık tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var" dedi.

 

Tarih : 13 Ağustos 2024 Salı 09:35   Okunma : 348

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara işaret ederek; "Tarım sektörünün içinde bulunduğu bu zorlu durum, günümüzün en acil çözüm bekleyen sorunlarından biridir. İktidar partisinin, tarımda yarattığı tahribatı onarma şansı kalmamıştır. Artık tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var" dedi.

CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, yaptığı yazılı açıklamada; tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. Adem`in açıklaması şöyle:

"Ülkemiz zengin toprakları ve uygun iklim koşullarıyla tarımda büyük bir potansiyele sahipken, son yıllarda uygulanan yanlış politikalar nedeniyle tarım ve hayvancılık sektörü ciddi bir krizle karşı karşıya bırakılmıştır. Tarım sektörünün içinde bulunduğu bu zorlu durum, günümüzün en acil çözüm bekleyen sorunlarından biridir. İktidar partisinin, tarımda yarattığı tahribatı onarma şansı kalmamıştır. Artık tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var.

Türk Lirası`nın değer kaybı ve stagflasyon süreci, çiftçimizi ve üreticimizi her geçen gün daha fazla zorlamaktadır. Çiftçiler yollara düşmüş, ‘hükümet istifa` sloganları ile yurdun her yerinden ses yükseltmeye başlamıştır. Üretim maliyetlerinin düzenli olarak; mazot, elektrik ve gübre fiyatlarındaki artış ve kur para birimlerine bağlı olarak girdi maliyetlerin sürekli değişkenlik göstermesi nedeniyle, çiftçilerin kâr marjı daraltmakta ve birçok üreticiyi tarımdan uzaklaştırmaktadır.

"Kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm için orta ve uzun vadeli tarım politikalarına acil ihtiyaç vardır"

Yüksek kırmızı et fiyatları, tarlada kalan meyve ve sebze, fındıkta yaşanan tekelleşme ve tarladan pazara ulaşan yüzde 100`ü bulan fiyat farkları, bu durumun somut örnekleridir. Unutulmamalıdır ki, tarım sektörü, sadece ekonomik bir alan değil, aynı zamanda yatırımlarımızın temel sütunlarından biridir. Bu nedenle kalıcı ve sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesi zaruridir. Ancak kısa vadeli müdahaleler, bu karmaşık sorunun çözümünde yetersiz kalmaktadır. Kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm için orta ve uzun vadeli tarım politikalarına acil ihtiyaç vardır. Üretimden ihracata kadar tüm işlemlerde yaşanan riskler karşısında, kapsamlı acil eylem planlarının devreye alınması gerekmektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Et ve Süt Kurumu (ESK) gibi kamu kuruluşlarının etkinliği artırılmalı, bu kurumların daha verimli bir rol üstlenmesi gerekmektedir.

"Bu yeni yapılanmayı eskimiş AKP iktidarının yapma şansı kalmamıştır"

Mazot, elektrik ve gübre gibi temel girdilerin kur dalgalanmalarından etkilenmeyecek şekilde sabitlenmesi gerekir. Taban Fiyatları belirlenirken, girdi maliyetleri, kâr marjı ve çiftçilerin asgari gelir payı dikkate alınmalıdır. Tarım Satış Kooperatifleri, ürünlerin üretimden pazarlamaya kadar bağımsız bir şekilde, karar sahibi olmasını sağlayacak biçimde yeniden yapılandırılmalıdır. Bu yeni yapılanmayı eskimiş AKP iktidarının yapma şansı kalmamıştır. CHP olarak, çiftçilerimizin haklarını savunmak ve tarımda adil bir sistem oluşturmak için üzerimize düşeni yapma kararlılığındayız.

Sonuç olarak, mevcut tarım politikalarının yarattığı olumsuzluklar, sadece çiftçilerimizi değil, tüm ülkeyi etkilemektedir. Tarımın yeniden canlanması hayati öneme sahiptir. Tarım, milli güvenlik kadar önemli bir alandır ve bu alana gereken değer verilmediği sürece Türkiye, potansiyelini değerlendiremeyecektir. Bu noktada, iktidar partisi de, değişiminin kaçınılmaz olduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorundadır. Çiftçilerimizin korunması ve tarımda sürdürülebilir bir geleceği inşa etmek için birlikte mücadele etme zamanı çoktan geldi."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA