6 Mayıs 2025 Salı


12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   11:26   ÖZGÜR ÖZEL, MARC COOLS ILE GÖRÜŞTÜ   11:03   EKREM İMAMOĞLU: “BUGÜNE KADAR KIMINLE GÖRÜŞTÜYSEM İSTANBUL`UN MENFAATI IÇIN GÖRÜŞTÜM, HAKKıMDA HIÇBIR ŞEY BULAMADıNıZ”   14:50   DEM PARTI DIYARBAKıR İL EŞ BAŞKANı ŞAHIN: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER TÜRKMEN GELENEĞININ SON TEMSILCISI”   14:19   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SELIN SAYEK BÖKE: "SALDıRGANıN KIM OLDUĞU, KIMLERLE IRTIBAT HALINDE OLDUĞU DERHAL ORTAYA ÇıKARıLMALıDıR"   14:18   TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ALEMDAR`DAN "IŞÇI MEMURUN AMIRI OLAMAZ" GÖRÜŞÜ BILDIREN YÖK`E TEPKI: “EMEĞE VE ALıN TERINE YÖNELIK BU KÜÇÜMSEYICI ANLAYıŞıN HUKUKI GEÇERLILIĞI YOKTUR”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:10   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı: ŞAHSıN, 2004`TE IKI ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜĞÜ VE 2020`DE ŞARTLı TAHLIYE ILE SERBEST BıRAKıLDıĞı BELIRLENDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   14:01   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... BURHANETTIN BULUT: "BU ORGANIZE LINÇ KÜLTÜRÜNÜN SORUMLUSU SADECE YUMRUĞU ATAN DEĞIL; YıLLARDıR BU IKLIMI BESLEYENLERDIR"   13:58   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "HIÇBIR SALDıRı HALKıN IRADESINI TEMSIL EDEN GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`I VE CHP`YI SINDIREMEYECEK"   13:57   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... MUHARREM İNCE: "BU SALDıRıNıN SORUMLULARı BIR AN ÖNCE TESPIT EDILEREK YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMELIDIR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:53   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... GÖKÇE GÖKÇEN: "BÖYLE ALÇAKÇA SALDıRıLARLA KORKUTABILECEĞINI ZANNEDENLER BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:47   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: “ŞAHSıN 2004 YıLıNDA ÇOCUKLARıNı ÖLDÜRMEKTEN DOLAYı SABıKASı VAR”  
 
     
   

Bakan Memişoğlu`ndan "yenidoğan çetesi" açıklaması: ``26 Nisan 2024`te polis bu hastanelere ve ilgililere baskın yaptı ve çete çökertildi``


Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin Anadolu Ajansı Editör Masası`nda soruları yanıtladı. Memişoğlu, "Savcılık talimatıyla 26 Nisan 2024`te polis bu hastanelere ve ilgililere baskın yaptı. 47 kişi gözaltına alındı, 22 kişi tutuklandı ve çete bu tarihte çökertildi" dedi.

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 11:19   Okunma : 91

(ANKARA) - Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin Anadolu Ajansı Editör Masası`nda soruları yanıtladı. Memişoğlu, "Savcılık talimatıyla 26 Nisan 2024`te polis bu hastanelere ve ilgililere baskın yaptı. 47 kişi gözaltına alındı, 22 kişi tutuklandı ve çete bu tarihte çökertildi" dedi.

``Yenidoğan çetesi`` ile birlikte ortaya çıkan sağlıktaki skandallar gündemdeki yerini korurken Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, konu hakkında bazı açıklamalarda bulunarak, 27 Mart 2023 tarihinde CİMER`e ilk şikayetin geldiğini ve sonrasında devam eden süreci anlattı.

Memişoğlu, kendisine yöneltilen "`Yenidoğan çetesi` soruşturmasıyla ilgili süreçte neler yaşandı, konu masanıza geldiğinde ilk aksiyonunuz ne oldu, bu konunun üzeri örtülmeye mi çalışıldı, birileri kayırıldı mı" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"27 Mart`ta CİMER`e bir şikayet başvurusu yapılıyor. Bu başvuru 28 Mart`ta bu şikayet Sağlık Bakanlığı`na ve İl Sağlık müdürlüğüne iletiliyor. Bu süreçte İl Sağlık Müdürlüğü gereğini yapmak için harekete geçiyor. 2 Mayıs 2023 tarihinde denetlemeler yapılıp, talimatlar veriliyor. Burada bazı şüpheler var ve bunları delillendiremiyoruz. Dolayısıyla biz bu sefer 5 Mayıs 2023`te Emniyet`ten destek istiyoruz. Emniyet de 20 Haziran 2023`te Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan telefon ve takip için izin alıyor. 4 Eylül 2023`te emniyet büro amirliği tarafından savcılığa başvurulması isteniyor. Yaklaşık 300 kişinin emniyet tarafından dinlenmesi başlanıyor.

25 Eylül`de anlık olarak olağanüstü bir denetim yapıyoruz. Dosyanın delil elde edinilen zamanı bu zaman. Bu denetimden sonra 28 Eylül`de de İstanbul genelinde yenidoğancı arkadaşlarımızın oluşturduğu bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon 25 Eylül`de denetim yapılan hastanelerdeki dosyaların değerlendirilmesi neticesinde Emniyet`e komisyonun raporlarını verdik."

Memişoğlu, "İhbarı aldınız, denetimlere başladnız ama bu esnada bebek ölümlerinin devam ettiğini görüyoruz. Bu engellenemez miydi" sorusunu şöyle cevapladı:

"Bu bebeklerin ölümü anlamında bize herhangi bir bilgi verilmiyor çünkü dosya gizli. Bu kararı savcılık almış. Halen daha bu SGK`yı suistimal olarak düşünüldüğü için 24 Kasım 2023`te bakanlığa diyor ki savcılık, `dosyalar üzerinde bir inceleme yap.` 5 Aralık 2023`te Sağlık Bakanlığı`nın müfettişleri durumu incelemek üzere gönderiliyor. Savcılık talimatıyla 26 Nisan 2024`te polis bu hastanelere ve ilgililere baskın yaptı. 47 kişi gözaltına alındı, 22 kişi tutuklandı ve çete bu tarihte çökertildi."

"İlk defa 16 Eylül 2024`te bebek ölümleri soruşturmaya dahil edildi"

``Hangi aşamada bebek ölümleriyle suçun türünün değiştiğine`` ilişkin soruya, Memişoğlu şu yanıtı verdi:

"Savcılık, 28 Haziran 2024`te bebek ölümleriyle şüphelilerin arasında illiyet bağı var mı diye teftiş heyetimize yazı yazıyor. Bu insanların amacının bebekleri öldürerek değil, bebekleri uzun süre yatırarak hem aileden hem de SGK`den para almak maksadıyla yapıldığı düşünüldü hep. İlk defa 16 Eylül 2024`te bebek ölümleri soruşturmaya dahil edildi. Bakanlık müfettişleri, teftiş kurulu başkanlığımıza ve savcılığa 28 Eylül 2024`te hastanelerin kapatılma önerisini sundu. Savcılık ise 16 Ekim 2024`te iddianamesini bitiriyor ve sunuyor. Biz de 18 Ekim 2024`te hastanelerin ruhsatlarını iptal ediyoruz ve kapatıyoruz. Durumun bu kadar olabileceğini biz ancak Eylül ayında anlayabiliyoruz.

"Biz, sağlıkta çürük elmaları ayıklamak yetkisindeyiz"

Biz, sağlıkta çürük elmaları ayıklamak yetkisindeyiz, kararlılığındayız ve bu konuda hiç kimseye taviz veremeyiz. Denetimlerimizle yeniden yapılanmaya gireceğiz Hastanın durumuyla ilgili denetim mekanizması kuracağız. Yani fonksiyonel denetime dönüştüreceğiz. Özel sağlık tesislerinin denetimlerini revize edeceğiz, bu konuda yeniden bir yapılanmaya gideceğiz."

Kemal Memişoğlu, yayında ``Yenidoğan çetesi``nin oluşum şeması ve soruşturmanın sürecini gösteren 18 aylık kronolojiyi de paylaştı.  

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA