22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

CHP`li Başarır`dan Bakan Yerlikaya`ya: "Meclis odalarını dinliyorsunuz, telefonları dinliyorsunuz"


CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanlığı`nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; "Utanç verici görüntüleri Türkiye paylaşıyor. Emniyetteki arkadaşlar `kapıyı mı keseceksiniz` dedi. Sayın Bakan siz meclis odalarını dinliyorsunuz, telefonları dinliyorsunuz. Kesin dinliyorsunuz" diye konuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Başarır`a "iftira atma" diye yanıt verdi.

 

Tarih : 20 Kasım 2024 Çarşamba 12:18   Okunma : 557

Haber: Mehmet Oflaz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, İçişleri Bakanlığı`nın bütçe görüşmeleri tartışma ve arbedeyle başladı. CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, görüşmelerin başlamasının ardından yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Bugün yaşanan olaylarla ilgili konuşulacak çok şey var. Utanç verici görüntüleri Türkiye paylaşıyor. Esenyurt Kayyumu`nu bugün sayın Bakan`la konuşacağız. Ama bu parlamentodaki milletvekilleri tam 10 gün Esenyurt`taki belediye binasına giremedi. Milletvekilleri giremedi. Uzun uğraşlardan sonra Meclis Başkanı`nı arayarak, durumu anlatarak 10 gün sonra biz Esenyurt`ta o belediye binasına girdik. İçişleri Bakanı`nın komisyona geleceğini bilen milletvekilleri `buna demokratik olarak bir tepki koyalım` dedi. Biz de sabah erken saatlerde sınırlı sayıda milletvekillerimizle bir toplantı yaptık. Komisyon kapısında duralım, sayın Bakan`a şunu söyleyelim, `bir kamu kurumuna milletvekillerini sokmadınız, 2 dakika durun burada konuşalım nasıl bir duyguymuş? Bakın olay bu. Emniyetteki arkadaşlar `kapıyı mı keseceksiniz` dedi. Sayın Bakan siz meclis odalarını dinliyorsunuz, telefonları dinliyorsunuz. Kesin dinliyorsunuz" dedi. 

O sırada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Başarır`a "İftira atma" diye yanıt verdi. Başarır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Bakan organize bir şekilde kapıya geldi. Biz milletvekilleriyle kapıdayız. Daha elimizi sıkmadan, beni ve genel başkan yardımcımızı ittiniz. Ne hakla itiyorsunuz? Ben milletvekiliyim kapıda duruyorum. Ben seninle konuşmak istiyorum. Ne hakla itiyorsunuz? Ben orada dururum."

Bakan Yerlikaya, Başarır`a "Öyle yağma yok. Burası Gazi Meclis. Sen orada duramazsın. Sen ettiğin yemine sadık değilsin" diye tepki gösterdi. 

Yerlikaya`nın bu sözlerine Baraşarır, "Sen bunu anlayacak bir bakan değilsin. Sayın bakan `sen ne hakla kapıda duruyorsun` dedi. Burası parlamento, burası komisyon. Ben kapıdayım, sana kimse dokunmadı. Sen 200 polisini almışsın... Zaten sende cesaret, yürek olsa. Buraya 200  emniyet görevlisiyle gelmezsin, sende cesaret olsa bunu yapmazsın. Ne demek geç bunları... Terbiyesiz. Var mı böyle bir uslüp, terbiyesiz. Sen burada Gazi Meclis`te konuşuyorsun. Şu basitliğe bak" diye yanıt verdi.

Ali Mahir Başarır, Bakan Yerlikaya`ya "İndir o parmağını" diye tepki gösterdi. 

"Ben sadece biz orada ne hissettiysek, onu hissetmenizi, onu anlamınızı belirtmek için o kapıdaydım"

Başarır, Bakan Yerlikaya`ya şunları söyledi:

“Şimdi üzüldüğüm nokta şu; hiç kimse ne bakana, ne emniyet görevlilerine, ne bürokratlara kapıda herhangi bir tepkide bulunmadı, hakaret etmedi, kılına bile dokunmadı. Bir dakika Sayın Bakan, dedi. Bakan, Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş ve beni itti, arkadan 200 tane polis içeri girdi. Kapıda konuşsan ne olur? Neyden korkuyorsun Sayın Bakan? Diyorsunuz ki barikatlar kurulmuş. Barikatlar kuran ve bunda mahir olan sizsiniz. Milletvekilleri barikat kurar mı, burası bizim evimiz, biz burada görev yapıyoruz. Kapıda sizi karşılaşırız, burada milletvekillerinin elini sıkıp kapıda dinleyemeyecek bir insan mısın? Olur mu öyle şey? Orada 30 saniyede bitecek olayı bu noktaya getiriyorsun.

Peki, Esenyurt Belediyesi`nin önünde bekleyen o milletvekillerinin hissiyatını anlıyor musun? Bu milletvekilleri o belediyeye giremedi. Meclis Başkanımız aradı sizi, onunu üzerine Valiye talimat verdiniz, 5 milletvekili girebildik. Peki, o çok mu hukukiydi? O çok mu doğru bir davranıştı? Ben sadece biz orada ne hissettiysek, onu hissetmenizi, onu anlamınızı belirtmek için o kapıdaydım. Niye emniyet görevlileriyle geliyorsun, o polis benim polisim, orada askerler var onlar benim askerim. Hala lafımızı kesiyorsun. Yapmayın. Burada bütçe konuşuyoruz. Milletvekilleri 86 milyonun hakkını savunuyor. Tabii ki bakanlara tepki veriyor. Buna alışın. Geçen dönem burada milletvekillerine hakaret eden, üzerine yürüyen bakanların hiçbiri burada yok. Daha geçen dönem sizin koltuğunuzda oturan Süleyman Soylu`nun ne Meclis`te ne toplumda itibarı var. O yüzden siz onu örnek almayın, hukuku örnek alın, adaleti örnek alın ve milletvekillerine bu parlamentoda nasıl davranacağınızı bilin.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA