26 Ağustos 2025 Salı


11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:32   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:24   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:38   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:55   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR  
 
     
   

EMEP`li Sevda Karaca`dan Çayırhan işçilerinin yürüyüşüne destek: "Özelleştirme açık bir talan"


Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı`nda özelleştirmeye karşı direniş başlatan işçilerin yürüyüşlerine destek olan Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, "İşçilerin bu kandırma karşısında yürüyüşlerine ısrarla ve büyük bir dirençle devam etmeleri, beklenti ve taleplerini de açık bir biçimde ortaya koyuyor. Özelleştirme açık bir talan. Yer altı ve yer üstü kaynaklarının sermayeye bir bütün olarak peşkeş çekilmesi demek" dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2024 Perşembe 22:06   Okunma : 232

Haber: Esra Tokat Kamera: Berkin Gülsoy
(ANKARA) - Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı`nda özelleştirmeye karşı direniş başlatan işçilerin yürüyüşlerine destek olan Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, "İşçilerin bu kandırma karşısında yürüyüşlerine ısrarla ve büyük bir dirençle devam etmeleri, beklenti ve taleplerini de açık bir biçimde ortaya koyuyor. Özelleştirme açık bir talan. Yer altı ve yer üstü kaynaklarının sermayeye bir bütün olarak peşkeş çekilmesi demek" dedi.

Ankara`nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Maden Ocağı`nda, 20 Kasım Çarşamba sabah vardiyasının başlamasıyla yer altına inen yaklaşık 500 işçive yeryüzünde onlara destek veren işçiler eylemlerinin dokuzuncu gününde. Maden ocağı önünde nöbet tutan işçiler Ankara`da bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı`na doğru yürüyüş başlattı. Yer altındaki işçiler ise direnişlerine devam ediyor.

Beypazarı`na kadar yürüyen işçiler kapalı pazar alanında yürüyüşlerine ara verdi. İşçiler yarın yürüyüşe devam edecek. Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da işçilere destek verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nın Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı`nın özelleştirilmesine ilişkin ihaleye son teklif verme süresinin 4 Aralık 2024`ten 4 Mart 2025 tarihine kadar uzatıldığını açıklamasına değinen Karaca, "İşçiler bu haberi erteleme değil kandırma olduğu ve özelleştirme kararı iptal edilene kadar mücadelelerine devam edeceği sloganlarıyla karşıladılar" dedi. 

Karaca şunları söyledi:

"Gerçekten işçilerin bu kandırma karşısında yürüyüşlerine ısrarla ve büyük bir dirençle devam etmeleri, beklenti ve taleplerini de açık bir biçimde ortaya koyuyor. Özelleştirme açık bir talan. Yer altı ve yer üstü kaynaklarının sermayeye bir bütün olarak peşkeş çekilmesi demek. Bu 90`lı yıllardan beri aslında birçok alanda uygulandı. Özellikle son yıllarda Mehmet Şimşek programının da en önemli kapsamlarından bir tanesi de maden şirketlerine bütün bu kaynakların peşkeş çekilmesi. Dolayısıyla Çayırhan Maden işçileri bu erteleme kararının, mücadelede ortaya koydukları direnci kırmak, onları bölmek, bir beklenti yaratarak o beklentinin üzerine mücadelenin geri çekilmesiyle özelleştirme planının tamamlanması olduğunu gayet iyi biliyorlar. İşçiler bu kandırmaya gelmeyeceklerini ifade ediyorlar. Biz de EMEK Partisi olarak bu özelleştirme programının sadece Çayırhan maden ve termik santrali işçilerini ilgilendirmediğini, enerji alanındaki bu özelleştirmelerin bütün yurttaşları ilgilendiren birşey olduğunu, dolayısıyla bu ertelemenin önemli bir noktada durduğunu ama gerçek bir kazanım olmadığını ifade etmek isteriz. Bütün işçileri, emekçileri, halkı Çayırhan işçilerine destek olmaya ve özelleştirme kararı geri çekilene kadar onlarla yan yana durmaya davet ediyoruz." 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA