21 Haziran 2025 Cumartesi


09:16   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:06   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı  
 
     
   

Türkiye`deki protestolar dış basın gündeminin ilk sıralarında: Erdoğan`ın rakibi İmamoğlu`nun tutuklanmasına karşı protestolar büyüyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasını takip eden gelişmeler ve kalabalık protesto gösterileri, dünya basınında yakından takip ediliyor. Fransa merkezli Le Monde Gazetesi, protesto gösterileri için ``2013 yılındaki Gezi Direnişi`nden bu yana görülen en büyük ve benzeri görülmemiş protestolar`` ifadelerini kullandı. İngiltere merkezli Reuters ise CHP`nin dün gerçekleşen ön seçimlerinde, ``Ülke genelinde yaklaşık 15 milyon seçmenin sandıklara akın ederek İmamoğlu`nun adaylığına onay vermesine`` dikkat çekti. 

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 12:09   Okunma : 796

(ANKARA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını takip eden gelişmeler ve kalabalık protesto gösterileri, dünya basınında yakından takip ediliyor. Fransa merkezli Le Monde Gazetesi, protesto gösterileri için "2013 yılındaki Gezi Direnişi’nden bu yana görülen en büyük ve benzeri görülmemiş protestolar" ifadelerini kullandı. İngiltere merkezli Reuters ise CHP’nin dün gerçekleşen ön seçimlerinde, "Ülke genelinde yaklaşık 15 milyon seçmenin sandıklara akın ederek İmamoğlu’nun adaylığına onay vermesine" dikkat çekti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve tutuklanması sürecindeki gelişmeler ve kalabalık protesto gösterileri, dünya basını gündeminin ilk sıralarında. Dış basında yer alan haberlerde Türkiye’de beşinci gününe giren protesto gösterilerinin giderek büyüdüğü belirtiliyor.

Reuters: Türkiye’de, İstanbul Belediye Başkan yargılanmadan tutuklandı, muhalefetin öfkesi körüklendi

Reuters’ın haberinde, CHP’nin dün gerçekleşen ön seçimlerinde, "Ülke genelinde yaklaşık 15 milyon seçmenin sandıklara akın ederek, İmamoğlu’nun adaylığına onay vermesine" dikkat çekildi, ayrıca yargılama süreci tamamlanmadan İBB Başkanı’nın tutuklanması başlığa çekildi.

"Bir Türk mahkemesi, Pazar günü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en büyük siyasi rakibi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken ve mahkeme süreci devam ederken tutukladı. Bu adım, ülkede on yılı aşkın süredir görülen en büyük protestoların fitilini ateşledi. İmamoğlu’nun hapse gönderilmesi kararı, ana muhalefet partisi, Avrupalı liderler ve yüz binlerce protestocu tarafından siyasi ve antidemokratik bir hamle olarak sert şekilde eleştirildi...

CHP’ye göre, (dün gerçekleşen ön seçimde oy kullanan yaklaşık 15 milyon kişi arasında) parti üyesi olmayanların sayısı 13 milyondan fazlaydı. Bu durum, 54 yaşındaki İmamoğlu’nun parti tabanının ötesinde geniş bir kamuoyu desteğine sahip olduğuna işaret ediyor olabilir. CHP Genel Başkanı ise bu sonucun erken seçim ihtiyacını gösterdiğini söyledi."

Bloomberg: Türkiye’de Erdoğan’ın ana rakibi tutuklandı, piyasalar karışabilir

ABD merkezli Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük siyasi rakibi olarak nitelediği İmamoğlu’nun resmen tutuklanmasının Türkiye’de daha fazla piyasa dalgalanmasına ve protestolara yol açabileceğini belirtti. Ekonomi alanında dünyaca tanınırlığı olan Bloomberg haberinde şunları kaydetti:

"Sosyal medya platformu X’in Küresel İşler Hükümet Hesabı, Türk yetkililerin, haber kuruluşları, gazeteciler, siyasi figürler, öğrenciler ve diğerlerine ait 700’den fazla hesabı engellemeye yönelik mahkeme kararı aldıklarını açıkladı. X, konuyla ilgili `Türkiye hükümetinin bu kararı yalnızca hukuka aykırı değil, milyonlarca Türk kullanıcının ülkelerindeki haber ve siyasi tartışmalara erişimini engelliyor` ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Türk varlıkları sert düşüş yaşadı. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Türkiye’nin borsa ve para birimi küresel çapta en büyük kayıpları yaşarken, hükümetin yerel para birimi tahvil getirileri fırladı. Devlet bankalarının piyasaları sakinleştirmek için en az 9 milyar dolar sattığı belirtilse de bu, düşüşü engelleyemedi."

Le Monde: Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı protestolar büyüyor. Pazar günü ülke şok içinde uyandı. Yüzlerce öğrenci gözaltına alındı.

Fransa merkezli Le Monde Gazetesi, protesto gösterileri için "2013 yılındaki Gezi Direnişi’nden bu yana görülen en büyük ve benzersiz protestolar" ifadelerini kullandı. Le Monde haberinde şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı protestolar büyüyor. Pazar günü ülke şok içinde uyandı. Yüzlerce öğrenci gözaltına alındı. Cumartesi günü, bahar güneşi altında nispeten sakin başladı ancak tam bir kaos ve karanlıkla sona erdi. 23 Mart Pazar gününün erken saatlerine kadar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük rakibi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun derhal hapsedilmesine karar verildi, bu da ülkeyi daha da büyük bir şoka sürükledi. 2019’dan bu yana Boğaz’ın megakentinin belediye başkanı olan ve iki kez rahat bir şekilde seçilen İmamoğlu, Türkiye’nin en popüler siyasetçilerinden biri olarak görülüyor. Ancak şimdi, kendisini yıllarca hapis cezasıyla karşı karşıya bırakacak bir süreçle mücadele ediyor."

France 24: Erdoğan da İBB Başkanı’yken tutuklanmış ve güçlü bir popülerlik kazanmıştı

Fransa merkezli televizyon kanalı France24, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da 1999 yılında İBB Başkanıyken tutuklandığına dikkat çekerek, bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın popülerliğini artırmada kritik bir rol oynadığı ve İmamoğlu için de benzer bir etki yaratabileceği değerlendirmesine yer verdi.

BBC: Erdoğan’ın rakibi hapse atıldı, Türkiye’de şiddetli protestolar patlak verdi

İngiltere merkezli BBC, Türkiye’deki gelişmelere anasayfasının ilk sırasında yer verirken, "Erdoğan’ın rakibi hapse atıldı, Türkiye’de şiddetli protestolar patlak verdi" başlıklı haberinde şunlara yer verdi:

"Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük rakibinin resmen tutuklanarak yolsuzlukla suçlanmasının ardından on binlerce protestocu ülke genelinde gösteriler düzenledi. Tutuklanmasına tepki olarak pazar gecesi, ülkede on yılı aşkın süredir görülen en büyük protestolar yapıldı. Polis, protestoculara göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti, bazı protestoculara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti... Protestolar, Türkiye’nin 81 ilinin en az 55’inde, yani ülkenin üçte ikisinden fazlasında gerçekleşti."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA