6 Şubat 2026 Cuma


16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı  
 
     
   

Esma Nur Kara 15 yaşında, güreşte dünya şampiyonu oldu: “Her sporcu için zirve olan hedefim olimpiyat”


Sırbistan`da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası`nda altın madalya kazanan genç sporcu Esma Nur Kara, “İstiklal Marşı`nı okuttuğum için bayrağımızı dalgalandırdığım için çok gururluyum. Bundan sonraki süreçte haziranda Avrupa Şampiyonası`nda ülkemizi temsil edeceğim. Güreşe ilk başladığım gün babamla 2032 olimpiyatlarını hedef koyduk. Her sporcu için zirve olan hedefim olimpiyat” sözleriyle duygularını paylaştı.

 

Tarih : 11 Nisan 2025 Cuma 10:25   Okunma : 285

(ANKARA) – Sırbistan`da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası`nda altın madalya kazanan genç sporcu Esma Nur Kara, “İstiklal Marşı`nı okuttuğum için bayrağımızı dalgalandırdığım için çok gururluyum. Bundan sonraki süreçte haziranda Avrupa Şampiyonası`nda ülkemizi temsil edeceğim. Güreşe ilk başladığım gün babamla 2032 olimpiyatlarını hedef koyduk. Her sporcu için zirve olan hedefim olimpiyat” sözleriyle duygularını paylaştı.

Sırbistan`ın Zlatibor kentinde yapılan ISF U15 Gymnasiade (Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) Dünya Güreş Şampiyonası`nda Tekirdağ Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Esma Nur Kara, 65 kilogramda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Genç sporcu Esma Nur Kara, babasının da milli güreşçi olması nedeniyle güreş branşına yönlendirildiğini söyledi. Güreşe 10 yaşında başladığını, 11 yaşında ilk Türkiye şampiyonluğunu yaşadığını aktaran Kara, Dünya Şampiyonası`na çok sıkı hazırlandığını ve bu süreçte yanında olan antrenörlerini anmayı da unutmadı.

“Dünya Şampiyonası`na çok sıkı hazırlandım”

Kara, sporcuların desteklenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Sporcuların desteklenmesi çok önemli iş adamları, belediyeler özellikle amatör branşlara destek vermelidir” ifadelerini kullandı.

Dünya şampiyonu Kara, ANKA Haber Ajansı`na şu değerlendirmelerde bulundu:

“Dünya Şampiyonası`na çok sıkı hazırlandım, genelde çift antrenman yaptım. Antrenörlerim Ünal Tuğluoğlu ve Nasip Ekelik hocalarım bu sene çok emek verdiler. Normalde Ankaragücü adına güreş yapıyordum. Türkiye Şampiyonası`na 1 hafta kala kulüp kapandı. Çok üzüldüm ve eski kulübüme geri döndüm. Buradan Ankaragücü`ndeki eski hocam Fevzi Çakmak`a çok teşekkür ediyorum, bana her zaman güvendi destek oldu. Her anlamda yanımda olduğu için çok teşekkür ediyorum.

“İstiklal Marşı`nı okuttuğum için bayrağımızı dalgalandırdığım için çok gururluyum”

Dünya şampiyonu oldum, çok mutlu oldum. Ailemi, sevenlerimin mutlu olduğunu gördüm. Babamın benimle gurur duyduğunu gördüm. Hocalarım Ünal Tuğluoğlu ve Nasip Ekelik`in emeklerini boşa çıkarmadığım için çok mutlu oldum. En önemlisi ben ülkesini bayrağını çok seven birisiyim. İstiklal Marşı`nı okuttuğum için bayrağımızı dalgalandırdığım için çok gururluyum. Bundan sonraki süreçte haziranda Avrupa Şampiyonası`nda ülkemizi temsil edeceğim. Orada Avrupa Şampiyonu olmak istiyorum. Güreşe ilk başladığım gün babamla 2032 olimpiyatlarını hedef koyduk. Her sporcu için zirve olan hedefim olimpiyat.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA