28 Ekim 2025 Salı


16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:29   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    22:10   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:19   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:46    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:23   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:15   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:01   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI  
 
     
   

Büyükşehir Mersin’in Mavisi İçin 7/24 Nöbette


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’in incisi Mersin’in denizini korumak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri; gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek adına havadan, karadan, denizden, su altı dronu ve Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile denetim gerçekleştiriyor. Ekipler, 2019’dan bu yana Mersin denizini kirleten toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL cezai işlem uyguladı. Bu cezai işlemin 70 milyon TL’lik kısmı, Elektronik Gemi Denetim Sistemi devreye alındığı günden bu yana uygulandı.

 

Tarih : 31 Temmuz 2025 Perşembe 09:42   Okunma : 384

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Akdeniz’in incisi Mersin’in denizini korumak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Her yıl binlerce geminin uğradığı liman kenti Mersin’de, deniz canlılarının yaşam alanlarını tehdit eden gemi kaynaklı atıklar için kapsamlı ve çok yönlü bir denetim ağı kuruldu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri; gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek adına havadan, karadan, denizden ve su altı dronu ile denetim gerçekleştiriyor. 7 gün 24 saat görev başında olan ekipler; teknolojinin tüm olanaklarını da seferber ederek, ekosistemi tehdit eden unsurlara karşı mücadele veriyor.

Elektronik Gemi Denetim Sistemiyle, 53 kilometrelik kıyı şeridi anlık olarak denetleniyor

Geçtiğimiz yıl hizmete alınan Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile kent genelinde 25 farklı lokasyonda aktif olarak çalışan kameralar, denizi kirleten gemileri anlık olarak tespit ediyor. Çeşmeli ile Tarsus Kulak mevkii arasındaki 53 kilometrelik kıyı şeridini 7/24 izleyen sistem sayesinde, ekiplerin ulaşamayacağı bölgelerde bile denetim kesintisiz sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2019’dan bu yana Mersin denizini kirleten toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL cezai işlem uyguladı. Bu cezai işlemin 70 milyon TL’lik kısmı, Elektronik Gemi Denetim Sistemi devreye alındığın günden bu yana uygulandı.

Üresin: “Biz bu denetimleri yapmazsak, denizlerimiz kirlenmeye devam eder”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Deniz Denetim Şefi olarak görev yapan Emre Üresin, denetimleri havadan, karadan, denizden ve denizaltından dronla yaptıklarını belirtti. Kurdukları Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile de kentin 25 lokasyonundan denetimlerin daha sıkı bir şekilde yapıldığını sözlerine ekleyen Üresin, “Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile Bakanlık tarafından bize tanımlanan, Çeşmeli’den Tarsus Kulak mevkiine kadar olan 53 kilometrelik kıyı şeridini 7/24 izleyerek ve kayıt altına alarak denetimlerimize devam ediyoruz. 2019’dan bu yana toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL ceza uyguladık. Bunun 70 milyon TL’lik kısmını, Elektronik Gemi Denetim Sistemi’ni devreye aldığımız günden bu yana uyguladık. Bu sistem sayesinde, ekiplerimizin olmadığı alanlarda bile denetimlerimiz sürüyor” dedi.

Denetimlerin önemine de değinen Üresin, “Biz bu denetimleri yapmazsak, denizlerimiz kirlenmeye devam eder. Ayrıca limanımıza gelen ve açıktan geçen gemileri de sürekli izleyerek, atık bırakmalarına engel oluyoruz. Denizlerimiz zaten karasal kaynaklı kirlilikten dolayı büyük bir baskı altında. Biz bunu önlemek amacıyla, yetki sahamız içerisinde olmasa dahi bir ihbar geldiğinde gidip bakıyor ve ilgili kuruma bildiriyoruz. Denizimizi korumak için, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak aralıksız çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA