14 Haziran 2025 Cumartesi


06:15   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:58   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:41   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”    22:29    TOROSLAR’DA YÖRÜK KÜLTÜRÜ YENIDEN AYAĞA KALKıYOR   22:12   BÜYÜKŞEHIR, ÇOCUK İŞÇILIĞINE ‘DUR’ DEMEK İÇIN TOPLUMU BILINÇLENDIRIYOR   20:59   CHP EMEK BÜROLARı’NDAN TUHİS’IN ZAM TEKLIFINE TEPKI: ÖNERILEN ZAM TEKLIFI, TAM ANLAMıYLA BIR GELIR GASPıDıR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı 2025 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   11:09   AKMİB, İNGILTERE VE SURIYE’DE YENI TICARET FıRSATLARıNıN PEŞINDE   10:50   BÜYÜKŞEHIR’IN KıSıRLAŞTıRMA MERKEZI YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   10:45   İSRAIL’IN İRAN’A SALDıRıSı...İRAN DEVRIM MUHAFıZLARı LIDERI SALAMI’NIN ÖLDÜĞÜ KONUTUN GÖRÜNTÜLERI YAYıNLANDı   23:05   BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMI ZIRVESI SONUÇ BILDIRGE TOPLANTıSı’NA KATıLDı   22:56   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞI    22:45   BABALAR GÜNÜ’NE ÖZEL BIR ADıM SAĞLıK’TAN ANLAMLı KAMPANYA    22:23   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE YATıRıM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLıYOR   22:15   ÇILEK MAHALLESI’NDE BIR EVDEN 2 KAMYON DOLUSU ATıK ÇıKARıLDı   22:02   TOROSLAR ZABıTASı, KAÇAK VE SAĞLıKSıZ SÜT ÜRÜNLERI İMALATHANESINI MÜHÜRLEDI   21:23   BÜYÜKŞEHIR’DEN DENIZ CANLıLARıYLA EMPATI ETKINLIĞI: HAYALET AĞLARDAN TÜNEL   21:05   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ: “’NAS’ DEDILER, MILLETIN SıRTıNA FAIZI YÜKLEDILER"   20:59   TCL ELITE SERISI KLIMALAR SATıŞA ÇıKTı    20:50   DOÇ. DR. YUSUF ÇIFCI KITABı ILE DÜNYA BASıNıNıN GÜNDEMINDE!  
 
     
   

Tarsus’u İncir Şenliği Heyecanı Sardı


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Tarsus İncir Festivali”, 18 Ağustos Pazar günü Kadelli Dörtler Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Şenlikte bölgede yetişen ve “Dörtler Karası” olarak adlandırılan incir çeşidinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması hedefleniyor.

 

Tarih : 16 Ağustos 2019 Cuma 14:53   Okunma : 407

Tarsus’u İncir Şenliği Heyecanı Sardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Tarsus İncir Festivali”, 18 Ağustos Pazar günü Kadelli Dörtler Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Şenlikte bölgede yetişen ve “Dörtler Karası” olarak adlandırılan incir çeşidinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, herkesi şenliğe davet ederek, “Tarsus’un kırsal mahallelerimizde incir üretimi yapan çiftçilerimizin ürünlerinin tanıtılması ve desteklenmesi amacıyla Tarsus İncir Şenliği düzenliyoruz. Yöremizde yetişen bu çok özel inciri, tüm Türkiye’ye de tanıtmak istiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi, Tarsus’a has ürünlerin tanıtılması ve kültürel faaliyetlerin artırılması adına çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Her iki belediyenin ortaklaşa düzenledikleri, Tarsus Ziraat Odası’nın da desteklediği ve ilk kez yapılacak olan “Tarsus İncir Şenliği”nin hazırlıkları tamamlandı.

Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi yetkilileri, muhtarlarla birlikte şenliğin yapılacağı alana giderek incelemelerde bulundu. 18 Ağustos Pazar günü saat 18.00’de başlayacak olan şenlik, Tarsus’a bağlı Kadelli Dörtler Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. 18 mahalle muhtarlığının da desteklediği şenliğin yapılacağı eski Ankara yolu üzerindeki alan, Büyükşehir ekipleri tarafından hazırlandı. Şenlikte bölgede yetişen ve Dörtler Karası olarak adlandırılan incir çeşidinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması hedefleniyor.

Göreve geldikleri günden bu yana hem merkez ilçelerde hem de bağlı mahallelerde sosyal faaliyetlere büyük önem verdiklerini ve bu noktada çok sayıda etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Tarsus’un kırsal mahallelerimizde incir üretimi yapan çiftçilerimizin ürünlerinin tanıtılması ve desteklenmesi amacıyla Tarsus İncir Şenliği düzenliyoruz. Yöremizde yetişen bu çok özel inciri, tüm Türkiye’ye de tanıtmak istiyoruz. Bu tür şenlik ve diğer etkinliklerin hem üreticimize hem de yöresel değerlerimizin tanıtılmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Şenliğimize vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Şenliğe; Kadelli, Taşobası, Gürlü, Eskişehir, Kurbanlı, Sağlıklı, Aladağ, Yanıkkışla, Koçömerli, Damlama, Çokak, Çavuşlu, Karakütük, Çiftlik, Alibeyli, Kızılçıkur, Hacıhamzalı ve Kırıt mahalle muhtarlıkları destek verirken, çevrede bulunan diğer mahallelerden de yoğun katılım bekleniyor.






Paylaş :
Etiketler :  incir, şenliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA