14 Mayıs 2025 Çarşamba


15:23   BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN, DARP EDILEREK GÖZALTıNA ALıNAN T24 MUHABIRI ÖZTÜRK`E DESTEK AÇıKLAMASı   14:27   CHP`LI MURAT EMIR: "GENÇLERDEN, ÇOCUKLARDAN ELINI ÇEKMEYEN KARANLıK ZIHNIYETI HEP BIRLIKTE BOĞACAĞıZ"   13:01   ŞIŞLI BELEDIYE BAŞKANı RESUL EMRAH ŞAHAN`ıN TUTUKLULUĞUNA “TERÖRSÜZ TÜRKIYE” ITIRAZı   11:50   ÖZGÜR ÖZEL: "BÜYÜK BIR ÖZVERIYLE SAĞLıĞıMıZ IÇIN EMEK VEREN TÜM MESLEKTAŞLARıMıN 14 MAYıS ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   11:39   YENIŞEHIR BELEDIYESI BEBEK GELIŞIM MERKEZI HIZMETE AÇıLDı   11:10   CHP`LI AKKUŞ İLGEZDI: "18 YAŞıNDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARıN GEBELIK DURUMUNUN CINSEL ISTISMAR BOYUTUYLA DEĞERLENDIRILMESI GEREKIYOR"   10:22   ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ BU DÜZENI DEĞIŞTIRMEYE, ÜRETICIYI KORUYAN, ALıN TERINI DESTEKLEYEN BIR TÜRKIYE`YI BIRLIKTE YENIDEN KURMAYA KARARLıYıZ"   10:14   MERCAN 100`ÜNCÜ YıL İKLIM VE ÇEVRE BILIM MERKEZI, ÇEVRE MÜHENDISLERI ODASı`NDAN MISAFIRLERINI AĞıRLADı   10:09   NATO DıŞIŞLERI BAKANLARı GAYRIRESMI TOPLANTıSı... BAKAN FIDAN, UKRAYNA, DANIMARKA VE LITVANYA DıŞIŞLERI BAKANLARı ILE GÖRÜŞECEK   10:08   MSB: UZMAN ÇAVUŞ MESUT KARADAĞ YıLDıRıM DÜŞMESI SONUCU ŞEHIT OLDU   09:55   ERHAN ADEM: "22 YıLDıR BU ÜLKEDE NE BAYRAM EDEN ÇIFTÇI NE DE GÜNÜ KUTLANABILEN BIR TARıM KALDı"   09:53   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU, HAFTA SONU KOŞULACAK   09:37   GELECEK PARTISI KONYA MILLETVEKILI HASAN EKICI PARTISINDEN ISTIFA ETTI   08:54   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, UYARı CEZASıYLA PARTIDE KALDı   02:12   MUĞLA`NıN DATÇA ILÇESINE 155 KILOMETRE MESAFEDE 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   01:43   NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO ETTIKLERI IÇIN GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAK IÇIN DIYANET İŞLERI BAŞKANLıĞı`NA PANKART ASıLDı: PEDOFILIYE GEÇIT YOK   01:30   VELI AĞBABA`DAN AK PARTI`YE SÜREÇ TEPKISI: PKK`YLA BARıŞ YAPARKEN CHP`YE SAVAŞ AÇTıNıZ   01:12   GALATASARAY VE TRABZONSPOR, ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı FINAL MAÇıNDA KARŞıLAŞACAK   01:01   CHP`LI KARABAT: ÇOCUK ISTISMARıNı SAVUNAN YOBAZA SES ÇıKARAN 97 BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI ÖĞRENCISI POLIS ŞIDDETIYLE GÖZALTıNA ALıNDı   23:05   İMAMOĞLU HAKKıNDA YENI SORUŞTURMA... GÖKHAN GÜNAYDıN, "SAVUNMANıN DOKUNULMAZLıĞıNA NE OLDU?"  
 
     
   

Büyükşehir’den Personele İlkyardım Eğitimi


Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen, 2019 yılı hizmet içi eğitimler kapsamında belediye personeline, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Dr. Serhat Kandemir tarafından “İlk Yardım Eğitimi” verildi.

 

Tarih : 30 Kasım 2019 Cumartesi 22:16   Okunma : 1627

Geçtiğimiz günlerde bir belediye otobüs şoförünün kalp krizi geçiren yolcuya ilk yardım uygulayarak hayatını kurtardığı Mersin’de, ilk yardım eğitimleri sürüyor. Her aşamada eğitime büyük önem veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, personele yönelik“İlk Yardım Eğitimi”ne devam ediyor.

Bu kapsamda, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Dr. Serhat Kandemir, Büyükşehir personeline iki bölüm halinde ilk yardımı anlattı. Kandemir, ilk yardımın temel bilgilerini verdikten sonra, hayat kurtarıcı manevra ve yöntemleri gerçeğe en yakın maketler üzerinde gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen, 2019 yılı hizmet içi eğitimler kapsamında belediye personeline “İlk Yardım Eğitimi” verildi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Dr. Serhat Kandemir tarafından verilen eğitim, iki bölümden oluştu.

İlk yardım eğitimi hayat kurtarmıştı

Geçtiğimiz günlerde Mersin’de yaşanan bir olay, ilk yardımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermişti. Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak görev yapan ve daha önce Büyükşehir bünyesinde ilk yardım eğitimi alan Aziz Oğuz, geçtiğimiz günlerde bir kahramanlık hikayesineimza atmıştı. Kullandığı otobüste kalp krizi geçiren 63 yaşındaki Faruk Özcan’a müdahale edip, kalp masajı uygulayan Oğuz, otobüsü yolcularla birlikte hastaneye kadar götürmüş ve Özcan’ın hayatını kurtarmıştı.

Birinci bölümde önemli ilk yardım bilgileri teorik olarak anlatıldı

İlk yardım eğitiminin ilk bölümünde ilk yardımın teorik kısmı anlatılırken, ikinci bölümde hayati tehlikesi olan durumlarda yapılacak kurtarma hamleleri uygulamalı olarak personele gösterildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gün boyunca devam eden eğitime, itfaiye personelleri ve yeni göreve başlayan kadın şoförlerinyanı sıra tüm birimlerden ilgili personel katıldı.

Büyükşehir, herhangi bir kazada ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, hayati önem taşıyan uygulama olan ilk yardımın bilincini personele aşılıyor. Bu kapsamda düzenlenen eğitimi Dr. Kandemir iki bölümde gerçekleştirdi. İlk bölümde, ilk yardımın tanımı, acil yardım ve ilkyardım arasındaki farklar, ilk yardımın temek uygulamaları, solunum yolu tıkanıklığında ilk yardım, Heimlich manevrası, kanamalı durumlarda ilk yardım, yanık, zehirlenme, kırık durumlarında ilk yardım gibi konuların teorik kısmı ayrıntılı bir şekilde katılımcılara aktarıldı.

Önemli olan soğukkanlılık ve ne yaptığını iyi bilmek

Olay yerinde önce kendi can güvenliğini sağladıktan sonra etrafındaki insanları doğru ve sakin bir şekilde yönlendirerek, eldekiimkanları en iyi şekilde kullanan kişinin iyi bir ilk yardımcı olduğunu vurgulayan Dr. Kandemir, Türkiye’de doğru bilinen yanlışların,en çok sağlıkla ilgili olduğunu belirterek, ilk yardımda da çok fazla yanlış uygulama yapıldığını söyledi.

Hayat kurtaran ilk yardım tekniklerini öğretildi

Kandemir, ilk yardımın temel bilgilerini verdikten sonra, hayat kurtarıcı manevra ve yöntemleri gerçeğe en yakın maketler üzerinde gösterdi. Katılımcılar, bebek ve yetişkin maketler üzerinde suni solunum, kalp masajı, Heimlich manevrası, boğucu sargı(turnike), tekniklerini uyguladı.






Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ.VAHAP SEÇER, PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA