25 Haziran 2025 Çarşamba


16:01   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:03   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:40   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.   13:31   ÇYDD’NIN KıZLARı, İŞKAD VE SEMA SOYKAN’A ÇIÇEKLERLE TEŞEKKÜR ETTI   13:25   HÜSEYIN KıŞ, EKONOMIDE ÇARPıCı GERÇEKLERE DIKKAT ÇEKTI   13:13   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞINE SıKı TAKIP   11:15   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:07   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:30   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:19    ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:20   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:15   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:10   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:06   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:01    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:57   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:45   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:16   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:07   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI  
 
     
   

Iraklı Yatırımcı MTOSB’de Yatırım Avında


Iraklı iş insanlarından oluşan ticari heyet, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret etti.

 

Tarih : 20 Aralık 2019 Cuma 14:20   Okunma : 692

Ortadoğulu yatırımcılar; yeni iş fırsatları, yatırımlar için Türkiye’yi çekim merkezi olarak görmeye devam ediyorlar. Iraklı iş insanlarından oluşan ticari heyet, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret etti. MTOSB Konferans Salonunda MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TISİAD) Başkan Yardımcısı Ahmet Akkurt ve bölge sanayicileriyle bir araya gelen Iraklı iş insanları gerçekleştirilen sunum eşliğinde bölgenin yatırım olanakları hakkında bilgi aldılar.

Toplantıda konuşan TISİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Akkurt, Mersin’de Iraklı iş insanlarıyla buluşmuş olmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, “Bildiğiniz gibi aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı havayı soluyoruz. Kardeşten öte birlikteliğimiz var. Dış güçler bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu oyunlara gelmeyelim. Bizler kardeşiz. Birbirimize her daim muhtacız.” dedi.

“MERSİN’DEN DÜNYAYA AÇILIN”

Mersin’in yatırım açısından oldukça cazip bir kent olduğuna işaret eden Akkurt, şunları söyledi:

 “Mutlaka Mersin’i hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. Mersin limanından dolayı lojistikte, organize sanayi bölgeleri ve serbest bölgeleriyle ticarette, 321 km sahil şeridiyle turizmde, verimli topraklarıyla tarımda, yaylalarıyla yayla turizminde, ören yerleriyle kültür turizminde önemli bir kent. Sizlerin bu güzellikleri çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Buradan güzel sonuçlarla ayrılmanızı temenni ediyoruz. Gelin Mersinimizin güzel insanlarıyla kaynaşın, yatırım yapın. Küçük bir yerde değilde, Mersin’den dünyaya açılın. Bize bu bulaşmayı sağlayan MTOSB yönetimine teşekkürlerimi sunarım.”

“YATIRIMCILARIMIZI BÖLGEMİZE YATIRIM YAPMAYA BEKLİYORUZ”

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, komşu ülkenin iş insanları ile MTOSB’de bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin sanayiyi kucaklamış, belirlediği kriterlerle, sanayicinin tüm ihtiyaçlarına çözüm sağlayan bölgelerden oluştuğunu dile getiren Tekli, şunları kaydetti:

“Mersin’de 4 tane faal Organize Sanayi Bölgemiz var. 6 tanede yapılma aşamasında. Toplamda 10 tane sanayi bölgemiz oluşacak. Organize Sanayi Bölgemizde toplamda 3 bölgenin kontrolü bizim tarafımızdan sağlanıyor. Yaklaşık 233 parselimiz bulunmakta. Bunun 23 tanesi yabancı yatırımcı. Bölgemizde 14 değişik sektörde faaliyet gösterilmektedir. Türkiye’nin en büyük birinci limanı konumuna gelen Mersin limanına yakınlığımız nedeniyle bölgemize yapılan yatırımlar her geçen gün artmaktadır. Şuan 3. Organize Sanayi Bölgemizin parsellerinin tahsisatı bitim aşamasında. Alt yapılar sene sonunda bitecek olan bölgemize yılsonuna kadar kampanya başlattık. Son 2-3 parselimiz var. Yatırımcılarımızı bölgemize yatırım yapmaya bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından, ağaç sanayiinde Irak’a da ihracat gerçekleştiren Yıldız Entegre firmasının üretim fabrikası ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.






Paylaş :
Etiketler :  MTOSB, TSİAD, YILDIZ ENTEGRE, MERSİN LİMANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA