25 Haziran 2025 Çarşamba


16:01   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:57   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:50   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:05   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:04   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:01   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:55   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:25   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:01   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:03   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:40   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.   13:31   ÇYDD’NIN KıZLARı, İŞKAD VE SEMA SOYKAN’A ÇIÇEKLERLE TEŞEKKÜR ETTI   13:25   HÜSEYIN KıŞ, EKONOMIDE ÇARPıCı GERÇEKLERE DIKKAT ÇEKTI   13:13   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞINE SıKı TAKIP   11:15   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:07   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:30   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:19    ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:20   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı  
 
     
   

Mersin, Avrupa Hareketlilik Haftasına Hazırlanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül’de kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında kentte sıfır emisyonlu ulaşımı teşvik eden bir dizi etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin açılışını yarın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bisikletle Taş Bina’ya gelerek yapacak.Daire başkanları ve bisiklet derneklerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikle bisikletin alternatif ulaşım olarak kullanılmasına dikkat çekilecek.

 

Tarih : 15 Eylül 2020 Salı 22:07   Okunma : 1063

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden ve 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamındaMersin Büyükşehir Belediyesi, kentte sıfır emisyonlu ulaşımı teşvik eden bir dizi etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin açılışını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bisikletle yarın Taş Bina’ya gelerek yapacak.Daire başkanları ve bisiklet derneklerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikle bisikletin alternatif ulaşım olarak kullanılmasına dikkat çekilecek.

Kentte hareketlilik haftası başlıyor

Ulaşım Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin birçok dairesi, hafta süresince bisiklet kullanımının ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yönelmesini amaçlayacak.Hareketlilik Haftası kapsamında, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Başkan Seçer öncülüğünde Tarsus’ta bisiklet turu düzenlenecek

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve 15 kişilik ekibinin öncülüğünde 17 Eylül’de Kültür Park’ta vatandaşları bilinçlendirici etkinlikler düzenlenecek. Hafta boyunca emisyonu azaltıcı yapılan tüm örnek davranışların #MBBhareketlilik etiketiyle sosyal medyada paylaşılması istenecek.

19 Eylül’de Tarsus İlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve bisiklet derneklerinin öncülüğünde ‘Tarsus Bisiklet Turu’ düzenlenecek. 

20 Eylül’de Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, çocuklara Kültür Park içerisinde haftanın önemini belirten resim yarışması düzenleyerek dereceye girenleri ödüllendirecek.

Etkinlik haftasında, belirli saatlerde KentBis bisikletleri ücretsiz olacak

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, sıfır emisyonlu hareketliliği desteklemek amacıyla belirlenen saatler arasında Büyükşehir’in bisikletlerinden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabilecek. Sahilde,Mersinliler’in hem ulaşım aracı olarak hem de sahil gezisi amaçlı kullandığı scooterlar da 21 Eylül’de belirli saatler arasında ücretsiz olacak.

Etkinliğin son günü olan 22 Eylül’de ise kent merkezinde belirlenen bir bölge belirli saatler arasında trafiğe kapatılacak. ‘Arabasız gün’ olarak bilinen etkinlikte trafiğe kapatılan bölgeye sıfır emisyon temasına uygun afişler asılacak.






Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, AVRUPA, HAREKETLİLİK, HAFTASINA, HAZIRLANIYOR, COVID-19, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, PANDEMİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA