28 Temmuz 2025 Pazartesi


15:57   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILI SEÇER: "BIZIM BELEDIYECILIK ANLAYıŞıMıZıN IKTIDARı RAHATSıZ ETME SEBEBI; SOSYAL BELEDIYECILIKTE GÖSTERDIĞIMIZ BAŞARı"   15:52   CAN ATALAY’DAN ORMAN YANGıNLARıNA TEPKI   15:39   "EV HAPSI" KALDıRıLAN ABDURRAHMAN TUTDERE, ANNE VE BABASıNı ZIYARET ETTI   15:34   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı ASU KAYA’DAN KADıN CINAYETLERINE SERT TEPKI   15:29   BURSA’DAKI ORMAN YANGıNıNA ILIŞKIN 1 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı...   07:18   "KORKU - 19 MART OPERASYONU VE ÖNCESI" BELGESELI YOUTUBE’DA YAYıMLANDı   01:26   SEÇER: “GELECEĞIMIZ AŞURE GIBI BEREKETLI OLSUN”   21:26   SILIFKE’DE ÇıKAN ORMAN YANGıNıNA BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI MÜDAHALE EDIYOR    21:20   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: TENCERESI KAYNAMAYAN MILLET KARARıNı VERMIŞ, BUNLARı GÖNDERECEK   20:40   TİP, EHP VE TÖP’TEN TÜSİAD ÖNÜNDE EYLEM: MILYONLARCA EMEKÇIYE SABıR ÖĞÜTLEYENLERE DIYECEK TEK SÖZÜMÜZ VAR. BIZDE SABıR DA DAYANACAK GÜÇ DE KALMADı"   19:50   MANSUR YAVAŞ: "HUKUK, DEMOKRASI OLMADıĞı ZAMAN EKMEK OLMUYOR, FAIZLER, ENFLASYON ARTıYOR, FAKIRLIK OLUYOR"   19:45   DILEK İMAMOĞLU: BUGÜN BURADA HEP BERABER HAYKıRıYORUZ, EVET ADALET, HUKUK, ÖZGÜRLÜK ISTIYORUZ   18:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KıYAFET EVLERI ÇOCUKLARı BEKLIYOR   18:50   BERKAY GEZGIN: CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıŞı GELECEĞIMIZ IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR ADıM OLACAK   18:40   MURAT KARAYALÇıN: "HEP BIRLIKTE CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ESKI GENEL MERKEZIMIZDEN SELAMLAYACAĞıZ"   17:55   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... HIKMET ÇETIN: "BERABER ÇALıŞACAĞıZ, ELIMDEN GELEN NE VARSA YAPACAĞıM"   11:07   ‘KÖY BIZIM, ŞENLIK BIZIM’ ETKINLIKLERININ YENI DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU   11:03   İKI ASKERIN SıVı KAYBıNA BAĞLı ÇOKLU ORGAN YETMEZLIĞINDEN ŞEHIT OLMASı... CHP’LI BULUT: BU ÖLÜMLERDEN KIM SORUMLUYSA HESABıNı VERMELI   09:36   MSB: İSKENDERUN’DA RAHATSıZLANARAK HASTANEYE KALDıRıLAN ER KARAMAN VE ER ERDOĞAN ŞEHIT OLDU   18:03   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN DENIZI ATıKLARDAN ARıNıYOR  
 
     
   

Tarihi Taşhan’dan İzmir’e Yardım Eli


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin destekleriylepazar yeri haline getirilen tarihi Taşhan’ın üretici kadınları,depremle sarsılan İzmir’e bir kamyon dolusu yardım malzemesi gönderdi. Zeytinyağından salçaya, temizlik malzemelerinden battaniyeye kadar birçok ürün depremzedeler için özenle hazırlandı.

 

Tarih : 3 Kasım 2020 Salı 10:22   Okunma : 629

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin destekleriyle pazar yeri haline getirilen tarihi Taşhan’ın üretici kadınları,6.8’lik depremle sarsılan İzmir’e bir kamyon dolusu yardım malzemesi gönderdi. Taşhan Kadın Üretici Pazarı ve Mut halkı, İzmir için tek yürek oldu.

Yardımlar yola çıktı

İzmir’in Seferihisar açıklarında 6,8 büyüklüğünde gerçekleşen ve büyük yıkıma sebep olan depremin ardından Mut Taşhan’daki kadın üreticilerin öncülüğünde, Mut halkının İzmir’e destek için hazırladığı koliler yola çıktı. Taşhan’da bulunan Kadın Üretici Pazarı’nda emeklerini sergileyerek geçimlerini sağlayan kadınlar ve Mut halkı,İzmir’e yardım göndermek için birlik oldu ve ürünler İzmir’e doğru yola çıktı.

Depremzedelere yardımcı olmak ve depremin yaralarının sarılmasına katkı sunmak isteyen Mut’lu kadınlar ve gençler,Taşhan’dakiKadın Üretici Pazarı’nda sergileyip, sattıkları ürünlerden İzmir için koliler hazırladı. Hazırlanan yardım malzemelerinin içerisinde zeytinyağı, zeytin, salça, bulgur gibi gıda maddeleri, temizlik malzemeleri, battaniye, tek kullanımlık tabaklar ve bardaklar, halı ve giyecek gibi malzemeler yer alıyor.

Meclis Üyesi Arslan: “Kadın esnaf arkadaşlarımız, kendi ürünlerinden koliler oluşturdu”

Mut Meclis Üyesi Selahattin Arslan, kadın üreticilerin kendi emekleri ile hazırlayıp,Taşhan’da sattığı ürünlerden İzmir’e de gönderdiklerini belirterek, “Taşhan’daki Üretici Kadınlar Pazarı’nda, kendi ürünlerini pazarlayan kadın arkadaşlarımız, kendi ürünlerinden koliler oluşturdular. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığımız aracılığıyla bu kolileri İzmir'deki depremzede vatandaşlarımıza iletmek amacıyla teslim ettiler. Bütün Taşhan’daki üretici kadın arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadın üretici Isbaha: “İzmir’in yanındayız”

Mut Taşhan Kadın Üretici Pazarı’ndaki stant sahibi Fatma Isbaha, “Mut Taşhan olarak İzmir'deki arkadaşlarımıza yardım gönderiyoruz. Erzaklarımız var. Yiyecek, giyecek, battaniye tarzında. Mut Taşhan üretici kadınları olarak desteklerimizle yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bize yardımları ve destekleriyle biz de onlara destek oluyoruz” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  DEPREM, TARİHİ TAŞHAN, COVID-19, YANINDAYIZ, İZMİR, KORONAVİRÜS, MERSİNDEN, KADIN, KOOPERATİFİ, PANDEMİ, ÜRETİCİ, KADINLAR, PAZARI, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP, SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA