2 Ağustos 2025 Cumartesi


19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   19:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE   16:41   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÖNEMLI AÇıKLAMALAR   15:35   TOROSLAR BELEDIYESI ÇEVRE TEMIZLIĞI SEFERBERLIĞINI SÜRDÜRÜYOR   13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU   09:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “GELECEK HAYALIM” PROJESI KADıNLARıN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK    23:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KAŞLı HAYVAN BAKıMEVI VE DOĞAL YAŞAM MERKEZI’NE DAIR IDDIALAR HAKKıNDA AÇıKLAMA YAPTı   20:44   BÜYÜKŞEHIR HALK KART’ıN TEMMUZ AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:37   BAŞKAN YıLDıZ, “BÖLGEDEKI ULAŞıMı DAHA DA GÜÇLENDIRIYORUZ”   19:06   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA DURSUN KOÇ ATANDı   16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”   09:50   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:42   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:34   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:28   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:54   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ  
 
     
   

Uzm. Dr. Altan: Anne sütü, bebeği pandemiden koruyor


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Orcan Altan, yapılan yeni çalışmalarda ve bilimsel verilerde, anne sütünde bulunan bağışıklık hücrelerinin bebekleri korona virüs dahil birçok enfeksiyona karşı koruduğunun bir kez daha gösterildiğini belirterek, “Bu nedenle özellikle de pandemi döneminde emzirmeden asla ama asla vazgeçilmemelidir” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2020 Pazartesi 16:10   Okunma : 687

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Orcan Altan, yapılan yeni çalışmalarda ve bilimsel verilerde, anne sütünde bulunan bağışıklık hücrelerinin bebekleri korona virüs dahil birçok enfeksiyona karşı koruduğunun bir kez daha gösterildiğini belirterek, “Bu nedenle özellikle de pandemi döneminde emzirmeden asla ama asla vazgeçilmemelidir” dedi.

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Orcan Altan, yaptığı açıklamada, anne sütünün, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı da bebekleri koruduğunu söyledi.

“Anne sütü bebekleri koruyor”

Tüm dünyanın korona virüs pandemisi ile uğraştığı bu günlerde, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları olarak da üzerlerine düşen tüm görevleri yapmak için seferber olduklarını vurgulayan Uzm. Dr. Altan, “Her geçen gün çocuklarımızın ve ailelerindeki bireylerin Covid-19 enfeksiyonuna yakalandığı haberini alıyoruz. Bu süreçte bize gelen en sık sorulardan biri elbette ki emzirme. Korona virüs ile temas etmiş veya hastalığa yakalanmış olan annelerin bebeklerini emzirip emziremeyeceği veya nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda merak ediyor. Yapılan yeni çalışmalarda ve bilimsel verilerde, anne sütünde bulunan bağışıklık hücrelerinin bebekleri korona virüs dahil birçok enfeksiyona karşı koruduğu bir kez daha gösterildi. Bu nedenle özellikle de pandemi döneminde emzirmeden asla ama asla vazgeçilmemelidir. Emziren anne eğer Covid-19 tanısı alan bir bireyle temas ettiyse ve annenin kendisi Covid-19 enfeksiyonu tanısı aldı ise emzirmeye ara vermesine gerek yoktur” diye konuştu.

“Emzirirken maske takılmalı”

Annenin bebeğini emzirirken mutlaka hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulunan Altan, “Emzirirken veya süt sağımı sırasında mutlaka maske takılmalıdır. Emzirmeden veya süt sağımından önce en az 20 saniye boyunca eller tüm yüzleri olacak şekilde yıkanmalıdır. Yıkanma sonrasında tek kullanımlık havlu ile kurulanmalıdır. Emziren annenin bu süreçte saat, yüzük, bilezik gibi takıları takmaması gerekmektedir. Bireylerin bulunduğu ortam sıkça havalandırılmalıdır. Bireylerin giydiği kıyafetler 60-90 derecede yıkanmalıdır. Bol sıvı tüketilmesi, dengeli ve düzenli beslenilmesi, ayrıca C vitamini takviyesi önerilmektedir. Eğer emziren anneye Covid-19 enfeksiyonu nedeni ile medikal bir tedaviye başlandıysa ilacın tipine göre emzirmeye devam edip etmeyeceğine doktoru ile beraber karar vermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, UZM.DR.ALTAN, ANNE SÜTÜ, BEBEĞİ, PANDEMİDEN, KORUYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA