3 Ağustos 2025 Pazar


19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   19:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE   16:41   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÖNEMLI AÇıKLAMALAR   15:35   TOROSLAR BELEDIYESI ÇEVRE TEMIZLIĞI SEFERBERLIĞINI SÜRDÜRÜYOR   13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU   09:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “GELECEK HAYALIM” PROJESI KADıNLARıN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK    23:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KAŞLı HAYVAN BAKıMEVI VE DOĞAL YAŞAM MERKEZI’NE DAIR IDDIALAR HAKKıNDA AÇıKLAMA YAPTı   20:44   BÜYÜKŞEHIR HALK KART’ıN TEMMUZ AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:37   BAŞKAN YıLDıZ, “BÖLGEDEKI ULAŞıMı DAHA DA GÜÇLENDIRIYORUZ”   19:06   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA DURSUN KOÇ ATANDı   16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”   09:50   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:42   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:34   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:28   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:54   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ  
 
     
   

Alanya Sokağı artık çok daha renkli


Yeşillendirme çalışmalarının devam ettiği ve estetik kent mobilyalarının yerleştirildiği Alanya Sokağı yeni görünümüne kavuştu.

 

Tarih : 4 Aralık 2020 Cuma 13:10   Okunma : 471

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Alanya Sokağı ve çevresindeki 11 sokakta yapılanyenileme çalışmalarında sona doğru gelindi. Yeşillendirme çalışmalarının devam ettiği ve estetik kent mobilyalarının yerleştirildiği Alanya Sokağı yeni görünümüne kavuştu. Kuzey- güney yönünde trafiğe kapatılan sokak yeni yüzüyle misafirlerine ve sokak sanatçılarına ev sahipliği yapmaya başladı. “Müzik, Aşk ve Barış”  diyen Lucio isimli İtalyan sokak sanatçısı Alanya Sokağı’nda İzmir Marşı’nı ve farklı dillerde birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.Lucio’nun performansı çevredeki vatandaşların büyükbeğenisini topladı.

Mersin’in en yoğun alışveriş ve sosyal yaşam alanlarından biri olan Güvenevler Mahallesi’ndeki Alanya Sokağı olarak bilinen 1902 numaralı sokak baştan aşağı yenileniyor. Yenişehir Belediyesinin anket çalışmaları ve bölge sakinlerine danışarak yürüttüğü proje kapsamında 12 sokaktaki enerji kabloları yer altına indirildi ve yağmur suyu hatları genişletilerek, içme suyu boruları yenilendi.Alt yapı çalışmalarının ardından tüm sokaklarda yol ve kaldırım yapımı tamamlandı. Yeni bir görünüme kavuşan Alanya Sokağı’na ise begonit taşlar döşendi ve sokak küzey-güney yönünde trafiğe kapandı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de sık sık bölgeyi ziyaret ederek, esnafların ve vatandaşların görüş ve önerilerini aldı.

Veysel Güleç “Kadıköy ve Üsküdar’daki güzel yapıdan bir farkı yok.”

Alanya Sokağı’nın İstanbul Kadıköy ve Üsküdar’daki yapılardan hiçbir farkının kalmadığını söyleyen Veysel Güleç “Aydınlıkevler Mahallesi’nde otuyorum buranın eski halini biliyorum. Sokak çamur içindeydi, esnaflar dışarıya aşırı şekilde taşmıştı. Ben doğma büyüme İstanbulluyum, şuanda İstanbul Kadıköy ve Üsküdar’daki güzel yapıdan bir farkı yok.Çok memnunuz,böyle bir şeyi düşündüğünden dolayı Sayın Abdullah Özyiğit’e çokteşekkür ederiz.” dedi.

Fisun Durgun “Özellikle gelip buradan alışveriş yapıyorum”

Eskiden sokakta arabalardan dolayı yürüyemediklerini ifade eden Fisun Durgun ise “Alanya Sokağı’nın trafiğe kapanması çok güzel olmuş, rahatça alışverişimizi yapabiliyoruz ve gezebiliyoruz. Eskiden burası karmakarıştı, yolları kötüydü. Arabalardan yürümeye fırsatımız olmuyordu. Ama şuanda çok seviyorum, özellikle gelip buradan alışveriş yapıyorum. Yaşlı insanların, yorulanların dinlemesi için sokağa yerleştirilen banklar da çok güzel olmuş.” diye konuştu.Şevket Payza ise “Çok güzel olmuş, rahat rahat gezip yürüyebiliyoruz. Eskiden berbattı, arabalardangeçilmiyordu ve yollar bozuktu. Ama şuanda çok güzel. Görünüşü de çok güzel ve insanların oturabileceği banklar da var. Yeşillendirmeler de yapıldı. Belediyemize teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Sokakta esnaflık yapan Osman Taner, “Burada 6 yıllık esnafım. Sokağımız daha öncekinden çok güzel oldu.Zaten trafiğe kapanması on numara oldu. Arabalar buraya park ediyordu. Dükkânlarımızınönünü kapatıyordu ama şuan da burası çok güzel oldu.” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ALANYA, SOKAĞI, ARTIK, ÇOK, DAHA, RENKLİ, YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ABDULLAH ÖZYİĞİT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA