22 Mayıs 2025 Perşembe


15:52   CHP, “HAYVAN BAKıMEVLERI İZLEME VE DEĞERLENDIRME KOMISYONU” KURDU... KOMISYON BAŞKANLıĞıNA NIMET ÖZDEMIR GETIRILDI   15:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, MANISA`DA CEMRE ÖĞREN`IN CENAZE TÖRENINE KATıLDı   14:50   CHP`LI BAŞARıR: "BU MECLIS BUNA IZIN VERMEMELI ÇÜNKÜ ERDOĞAN`A YETKI VERDIKÇE ÜLKE KÖTÜYE GITTI"   13:06   CHP, HSK SEÇIMLERININ IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE BAŞVURDU...   12:06   CHP`LI HALıCı, SAVUNMA SANAYISINDE ÇALıŞAN IKI MÜHENDISIN ÖLÜMÜNÜ MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   11:02   EKREM İMAMOĞLU: "NEREDE OLURSAK OLALıM DAYANıŞMAYı BÜYÜTECEĞIZ"   10:44   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇERKES SÜRGÜNÜ PAYLAŞıMı: "BU BÜYÜK ACıNıN IZLERINI HALA YÜREĞINDE TAŞıYAN TÜM ÇERKES VATANDAŞLARıMıZıN DERIN KEDERINI PAYLAŞıYORUM"   10:54   ERHAN ADEM: “HAL DENETIM YETKISININ DEVRI DOĞRUDAN BIR GASP, AÇıK BIR DEMOKRASI VE EKONOMI DARBESIDIR”   10:50   CHP`LI GÜRER: “CUMHURBAŞKANLıĞı SISTEMI ÜLKEMIZIN HAYRıNA OLMADı, PARLAMENTER SISTEME GERI DÖNÜLMELIDIR”   10:50   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: DIKIŞ TUTMUYOR, TUTMAYACAK; KENDILERI DE BILIYORLAR   10:47   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... ENSAR AYTEKIN: "AMAÇ BELEDIYELERI HUKUKEN DE FIILEN DE ÇALıŞAMAZ HALE GETIRMEKTIR"   10:30   TBMM BAŞKANVEKILI KARACA`DAN NUMAN KURTULMUŞ`A TEPKI: "BU YALNıZCA BANA YÖNELIK BIR DıŞLAMA DEĞIL, ANAYASAL DÜZENIN TASFIYESIDIR"   10:13   TOROSLAR’DA 19 MAYıS COŞKUSU, MEŞALELERLE YÜRÜDÜLER    10:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE HAVADA, KARADA VE DENIZDE 19 MAYıS COŞKUSU YAŞANDı   10:05   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... GÖKHAN GÜNAYDıN: "TÜRKIYE`DE BIN 400 BELEDIYE VARKEN İBB ILE YATıP İBB ILE KALKıLMASıNıN NEDENINI BILIYORUZ"   09:51   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... GÖKAN ZEYBEK: "BELLI KI DÜN İZMIR MITINGIMIZ IKTIDARı ÇOK RAHATSıZ ETMIŞ"   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, HALKKENT MERCEK`TE "ÇOCUK OYUN ODASı"Nı HIZMETE SUNDU   09:35   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... BURHANETTIN BULUT: "SANDıKTA KAYBEDECEĞINI BILENLER, HUKUKU SIYASETIN APARATı HALINE GETIRIP ALGı PEŞINDE KOŞUYOR"   09:35   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "GELIN ŞU HOLDING, TARIKAT DÜZENINDEN BIRLIKTE KURTULALıM. BURADAN TOPLUMA BIR FAYDA YOK"   09:24   BTP GENEL BAŞKANı BAŞ: "LOZAN`A `HEZIMET` DIYEN KURTULUŞ SAVAŞı`NA `HEZIMET` DEMEK ISTIYORDUR"  
 
     
   

Macaristan’daki Paks-2 NGS’nin yeni güç üniteleri için inşaat lisansı 2021 sonbaharında alınacak


Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Alexey Likhachev, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye yaptığı çalışma ziyaretinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi.

 

Tarih : 4 Aralık 2020 Cuma 21:16   Okunma : 403

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Alexey Likhachev, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye yaptığı çalışma ziyaretinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Toplantıya Rusya tarafından Rosatom Genel Müdürü Danışmanı Alexander Merten ve Rusya Federasyonu'nun Macaristan Büyükelçisi Vladimir Sergeev da katıldı. Macaristan tarafında ise, Dış Ekonomik İlişkiler ve Dışişleri Bakanı Peter Siyyarto ile Paks Nükleer Güç Santrali (NGS)'nin Geliştirilmesinden Sorumlu Portföysüz Bakan Janos Süli yer aldı. 

Taraflar toplantıda Paks-2 NGS projesi ile ilgili görüşerek, santralin inşasının takvime uygun olarak devam ettiği konusunda fikir birliğine vardı. Yapılan çalışmalar kapsamında geçen yıl da, santrale iki yeni VVER 1200 3+ nesil ünitenin inşası için önemli adımlar atılmış, 30 Haziran 2020 tarihinde ise Macar Atom Enerjisi Kurumu’na (HAEA) lisans başvurusu yapılmıştı. 19 Kasım'da ise, Macaristan Enerji ve Kamu Hizmetleri Dairesi'nden (HEPURA) gelecekte inşa edilecek olan iki güç ünitesini Macar güç sistemine bağlamak için izin alındı. Santral çalışmaları çerçevesinde ayrıca, inşaat ve montaj tesislerinin inşaat lisansı alındığı ve inşaatlarının başlatıldığı da kaydedildi.

Taraflar projeye ilişkin, inşaat ve montaj tesislerin inşasının devamı, toprağı güçlendirmek için toprak işleri, temel çukurunun duvarlarının inşası ve bir temel çukuru oluşturulması da dahil olmak üzere yakın gelecekte yapılacak çalışmaları da konuştu. Bu faaliyetlerin 2021'in ilk yarısında başlatılması öngörülüyor. 

Görüşme sırasında taraflar, 2021 yılı sonbaharında, Macar Atom Enerjisi Kurumu (HAEA) tarafından Paks-2 Nükleer Santrali’nin inşaat lisansının verilmesinin beklendiğini ve ardından yeni güç ünitelerinin inşası için temel çalışmaların başlayacağını belirtti.

Rosatom Genel Müdürü Alexey Likhachev, Macaristan Başbakanı Orban’a Macaristan ortaklığında yürütülecek olan diğer projelerden de söz etti. Likhachev, Paks-1 NGS'nin kesintisiz taze yakıt teminine ilişkin ayrıntıların yanı sıra, Macar ortaklarla işbirliği içinde yürütülen Rosatom projelerine hizmet ve ekipman tedariki için MVM şirketi ile yapılan bir ortak girişim ile, nükleer tıp ve diğer ortak girişimler hakkındaki projelerin uygulanmasına yönelik planları anlattı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ROSATOM, HAEA, HEPURA, NGS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA