11 Temmuz 2025 Cuma


16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:44   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:01   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:32   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:47   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:38   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO  
 
     
   

Büyükşehir’in Sağlık Hizmetleri 2021’de De Hız Kesmeden Sürecek


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sağlık hizmetleriyle 2021 yılında da hasta, yaşlı, özel gereksinimli ve dezavantajlı yurttaşlara ulaşmaya devam edecek. Büyükşehir, 2021 bütçesinde sağlık alanında yapacağı hizmet ve projelere toplam 2 milyon 150 bin lira ayırdı. 2021 yılında Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ile Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi açılacak. Evde sağlık ve bakım hizmetleri yeni ilçelerle sürdürülecek, Tarsus’ta da Mola Evi kurulacak. Başkan Seçer,“Engelliler ve sağlık hizmetlerini çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan projeleri hayata geçiriyoruz”dedi.

 

Tarih : 12 Aralık 2020 Cumartesi 00:25   Okunma : 541

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde sağlık alanında titizlikle sürdürülen çalışmalar 2021 yılında da hız kesmeden devam edecek. Hasta, yaşlı, özel gereksinimli ve dezavantajlı yurttaşların yanında olup, yaralarını saran Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı bütçesinde sağlık alanında yapacağı hizmet ve projelere toplam 2 milyon 150 bin lira ayırdı.2021 yılında Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ile Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi açılacak. Evde sağlık ve bakım hizmetleri yeni ilçelerle sürdürülecek, Tarsus’ta da Mola Evi kurulacak.

Büyükşehir 2020 yılında da sayısız dezavantajlı yurttaşa ulaştı

Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında da sağlık alanında dezavantajlı bireylere birçok hizmet verdi. Merkez ilçeler, Tarsus, Anamur, Bozyazı, Silifke ve Çamlıyayla ilçelerinde Evde Sağlık, Bakım ve Destek Hizmetleri kapsamında, Nisan 2019 ile 31 Ekim 2020 tarihleri arasında 1386 kişiye 18 bin 807 kez evde sağlık ve bakım hizmetiverilirken,  Eylül2019 yılında başlatılanyaşlı destek hizmeti kapsamında da 201 vatandaşa hizmet verildi. Yaşlı destek hizmetin alan 66 vatandaş yine Ağustos 2020 yılında yeni başlatılan bir hizmet olan küçük tamir, bakım ve onarım işlemlerinden de faydalandı. Evde sağlık, bakım ve destek hizmet istasyonları Silifke ilçesinde 12 Ekim 2020’de, Anamur ilçesinde de 22 Eylül 2020 tarihinde açıldı.

Toplam 68 engelli birey Mola Evi hizmetinden rutin olarak yararlandı

Büyükşehir Belediyesi, 28 Eylül 2020 tarihinde Toroslar ilçesinde engelli bireylere yönelik Mola Evi Hizmeti vermeye başladı.Mola Evi hizmeti ilemerkez ilçelerde ikamet eden en az 60 ayını tamamlamış, temel öz bakım becerileri kazanmış, gözetim gerektiren tüm özel gereksinimli bireylerin verimli zaman geçirmesi ve engelli ailelerinin sosyal ve kültürel hayata dâhil olmaları amaçlandı. 16 Kasım 2020 itibari ile toplam 68 engelli birey Mola Evi hizmetinden rutin olarak yararlandı.

Hizmetler yeni yılda da devam edecek

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın 2021 yılında merkez ilçeler ile Tarsus, Anamur, Bozyazı, Silifke ve Çamlıyayla ilçelerinde Evde Sağlık, Bakım ve Destek Hizmetleri devam edecek. Büyükşehir, yeni yılda da evde sağlık hizmeti, evde kişisel bakım hizmeti, ev temizliği hizmeti, yaşlı destek hizmeti, ustalar tarafından verilen küçük tamirat ve tadilat işlemlerini devam ettirecek ve dezavantajlı gruplara destek olacak. Toroslar ilçesinde Engelli Bireylere Yönelik Mola Evi Hizmetiveren Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında Tarsus ilçesinde de Mola Evi kurmayı planlıyor.

Yenişehir’de Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi ile hizmet verilecek

Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir ilçesinde yer alacak Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi’nden tüm merkez ilçelerde yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleri yararlanabilecek.  2021 yılında açılması planlanan Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi’nde engelli bireylere yönelik sportif faaliyet ve beceri kursları, engelli bireylere yönelik mesleki eğitim kursları, duyu bütünleme terapisi, koordinasyon ve toplumsal bilinçlendirme çalışmaları, empati ve farkındalık çalışmaları yapılması planlanıyor.

Mezitli’ye Kadın Sağlığı Danışma Merkezi kazandırılacak

Mezitli ilçesinde de Kadın Sağlığı Danışma Merkezi açmayı da planlayan Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçelerde yaşayan kadınların merkezden faydalanmasını sağlayacak. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde, hamilelik döneminde kişilere psikolojik, beslenme, hareket eğitimi ve danışmanlık hizmeti, doğum sonrası bebek bakımı ve beslenmesi ile kadınlara psikolojik, sosyal ve sağlık danışmanlığı hizmetleri, göçle gelmiş kadınlara sosyal uyum ve danışmanlık hizmetleri, ev kazaları konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi gibi hizmetler verilecek.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yeni hizmetler verilecek

2018 yılında Toroslar ilçesinde kurulan ve aktif olarak 2019 yılında hizmete başlayan Engelsiz Yaşam Merkezi’nden de Mersin merkez ilçelerinde ikamet eden tüm vatandaşlar yararlanabiliyor. Merkezde 2020 yılı hizmetlerine ilave olarak; rehabilitasyon hizmeti, hobi bahçeleri ve gıda atölyesi hizmetleri verilmesi planlanıyor.

Başkan Seçer: “Engelliler ve sağlık hizmetlerini çok önemsiyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı içerisindeki faaliyetleri ve 2021 yılı içerisindeki planlanan projeleri hakkında konuşan Başkan Seçer,“Engelliler ve sağlık hizmetlerini çok önemsiyoruz. Bunlar parada küçük projeler gibi görünebilir ama muazzam, vatandaşlarımızın ihtiyacı olan projeler. Bizim merkez, Erdemli ve Tarsus'ta Evde Sağlık Bakım ve Destek hizmetlerimiz vardı. Şu anda Silifke ve Anamur'da başladık. Yeni personel takviyeleri yaptık, yeni uzmanlar aldık. Psikolog, sosyolog, doktor, bakıcı. Bunların marifeti ile vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Gülnar’ı da bunun içerisine kattık. Yakın zamanda Gülnar'da da Evde Bakım Hizmetlerimiz başlıyor” dedi. Çok fakir, çok yoksul ve çok yaşlı yurttaşların da evde ufak tefek tamirat, tadilat işlerini yaptıklarını da anlatan Başkan Seçer,“Bize müracaat etmeleri durumunda, bu kimsesiz vatandaşlarımıza ulaşıyoruz, küçük tamir, bakım ve onarım işlerini de gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“2021 yılında 2 milyon 150 bin liralık bir hizmet öngörülüyor”

Engelliler ve Sağlık Dairesi’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetlerin toplam tutarının 4 milyon 426 bin lira olduğunu anlatan Başkan Seçer, 2021 yılında da hizmetlerin devam edeceğini vurguladı. Seçer, “2021 yılında da 2 milyon 150 bin liralık bir hizmet öngörülüyor” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR’İN, SAĞLIK, HİZMETLERİ, 2021’DEDE, HIZ KESMEDEN, SÜRECEK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA