6 Temmuz 2025 Pazar


09:18   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:16   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:12   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı   01:06   CHP’LILERDEN VATAN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   01:01   AMASYA’DA DEMOKRASI NÖBETI… BINLER ÖZGÜRLÜK VE SANDıK IÇIN MEYDANDAYDı   21:20   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:40   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:34   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:45   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:40   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:45   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:25   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:50   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:40   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:30   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:20   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR   13:01   AFAD: HATAY’ıN ANTAKYA ILÇESI AÇıKLARıNDA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   12:46   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Ekipleri,Sokağa Çıkma Yasağında’da Patilileri Ve Kanatlı Dostları Besledi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonu da sahipsiz dostları unutmadı ve onların karnını doyurdu. Ekipler, sadece patili dostlara değil serçe, kumru, güvercin gibi canlar için de belli noktalara mama ve su bırakarak beslenmelerini sağladı. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Başkanı Salim Serdar Gökçek, geçen hafta uygulanan sokağa çıkma yasağında da ekiplerin canlar için görev başında olduğunu ifade ederek, “Bugün de yine gerek yayla bölgelerinde gerek sahil bölgelerinde bir kısım da merkezde ihbara giden arkadaşlarımız ayrı ekipler, mama ve besleme yapan ekiplerimiz de ayrı ekipler olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm ekiplerimizle görevimizin başındayız.”

 

Tarih : 14 Aralık 2020 Pazartesi 01:02   Okunma : 682

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonunda da can dostları unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kent genelinde aralıksız sürdürdüğü çalışmayla 171 kedi ve köpek besleme odağı ve hayvan bakım merkezlerindeki canlara mama ulaştırdı. Ekipler, patili dostların yanı sıra serçe, kumru, güvercin gibi yem kaynaklarına zor ulaşan canlar için de belli noktalara yem ve su bırakarak beslenmelerini sağladı. Ayrıca yaralı hayvanların bakımına devam eden ekipler, trafik kazası gibi acil müdahale edilmesi gereken ihbarlara da hızla karşılık verdi.

Canlara can olan belediye!

Büyükşehir Belediyesi, yardımlaşmanın daha çok önem kazandığı kritik süreçte sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan yurttaşlara ulaştığı gibi sessiz dostların da yanında olmaya devam ediyor. Yılın her dönemi kentteki sahipsiz canları yalnız bırakmayan Büyükşehir ekipleri, sokağa çıkma yasağı sürecinde de hayvanların yanında oldu. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yasak süresince kent merkezinin yanı sıra yayla bölgeleri gibi özellikle mama kaynaklarına erişimin kısıtlı olduğu bölgelere, sokak aralarına, cadde üstlerinde uygun gördükleri noktalara ve kedi-köpek besleme odaklarına mama ve su bıraktı. Ekipler, havanın soğumasıyla yem kaynakları daha da azalan kumru, güvercin ve serçe gibi kanatlı dostları da beslemeyi ihmal etmedi.

“Tüm ekiplerimizle görevimizin başındayız”

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan pandemi nedeniyle tedbirler alındığını ifade ederek, şunları söyledi:

Sokağa çıkma kısıtlamaları hafta sonları uygulanıyor. Bu dönemde tüm personelimizle beraber rutin mesaimizdeymiş gibi gerek besleme çalışmaları gerek yaralı, kazalı, hasta ihbarları için Büyükşehir Belediyesi olarakgörevimizin başındayız. 171 kedi ve köpek besleme odağımız var. Bunlarla alakalı 205 gönüllümüzle beraber ortak çalışma içerisindeyiz. Daha önce onlara vermiş olduğumuz mamaları sokağa çıkma kısıtlamalarında kedi ve köpeklerimize vermektedirler. Bunun haricinde onların ulaşamadığı yerlerde Büyükşehir Belediyesi olarak gerek yayla bölgelerinde gerek sahil bölgelerinde gerekse şehir merkezlerinde mamaların dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bugün de yine rutin uygulamamıza devam edeceğiz. Geçen hafta zaten aynı çalışmayı yapmıştık, bugün de yine gerek yayla bölgelerinde gerek sahil bölgelerinde bir kısım da merkezde ihbara giden arkadaşlarımız ayrı ekipler, mama ve besleme yapan ekiplerimiz de ayrı ekipler olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Tüm ekiplerimizle görevimizin başındayız.”

“Doğal ortamda yaşayan güvercin, kumrular, serçeler onlar da bizim canlarımız”

Gökçek,sahipsiz hayvanlar için kent genelinde çalışma yürüten ekiplerin sadece kedi ve köpekler için değil tüm canlılar için çalıştığını belirterek, “Sadece sahipsiz dostlar olarak kedi ve köpeklerle değil neticede doğal ortamda yaşayan güvercin, kumrular, serçeler onlar da bizim canlarımız. Onlarla alakalı da nasıl kedi ve köpeklerimizi besliyorsak onlarla ilgili de besleme programlarımız var. Onlar için de besleme yapıyoruz” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR, EKİPLERİ, SOKAĞA, ÇIKMA, YASAĞINDA’DA, PATİLİLERİ, VE, KANATLI, DOSTLARI, BESLEDİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA