29 Temmuz 2025 Salı


17:29   TÜRK-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR GREVE ÇıKıYOR   16:54   TİP, ORMAN YANGıNLARıNA ILIŞKIN TESPIT RAPORU YAYıMLADı: "HEM ’YEŞIL VATAN’ DEYIP HEM YURDUMUZUN YEŞILINI YOK EDECEK ADıMLAR ATıLAMAZ"   16:37   BÜYÜKŞEHIR’DEN GÖRME ENGELLI BIREYLERE KAPSAMLı EĞITIM   15:57   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILI SEÇER: "BIZIM BELEDIYECILIK ANLAYıŞıMıZıN IKTIDARı RAHATSıZ ETME SEBEBI; SOSYAL BELEDIYECILIKTE GÖSTERDIĞIMIZ BAŞARı"   15:52   CAN ATALAY’DAN ORMAN YANGıNLARıNA TEPKI   15:39   "EV HAPSI" KALDıRıLAN ABDURRAHMAN TUTDERE, ANNE VE BABASıNı ZIYARET ETTI   15:34   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı ASU KAYA’DAN KADıN CINAYETLERINE SERT TEPKI   15:29   BURSA’DAKI ORMAN YANGıNıNA ILIŞKIN 1 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı...   07:18   "KORKU - 19 MART OPERASYONU VE ÖNCESI" BELGESELI YOUTUBE’DA YAYıMLANDı   01:26   SEÇER: “GELECEĞIMIZ AŞURE GIBI BEREKETLI OLSUN”   21:26   SILIFKE’DE ÇıKAN ORMAN YANGıNıNA BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI MÜDAHALE EDIYOR    21:20   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: TENCERESI KAYNAMAYAN MILLET KARARıNı VERMIŞ, BUNLARı GÖNDERECEK   20:40   TİP, EHP VE TÖP’TEN TÜSİAD ÖNÜNDE EYLEM: MILYONLARCA EMEKÇIYE SABıR ÖĞÜTLEYENLERE DIYECEK TEK SÖZÜMÜZ VAR. BIZDE SABıR DA DAYANACAK GÜÇ DE KALMADı"   19:50   MANSUR YAVAŞ: "HUKUK, DEMOKRASI OLMADıĞı ZAMAN EKMEK OLMUYOR, FAIZLER, ENFLASYON ARTıYOR, FAKIRLIK OLUYOR"   19:45   DILEK İMAMOĞLU: BUGÜN BURADA HEP BERABER HAYKıRıYORUZ, EVET ADALET, HUKUK, ÖZGÜRLÜK ISTIYORUZ   18:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KıYAFET EVLERI ÇOCUKLARı BEKLIYOR   18:50   BERKAY GEZGIN: CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıŞı GELECEĞIMIZ IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR ADıM OLACAK   18:40   MURAT KARAYALÇıN: "HEP BIRLIKTE CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ESKI GENEL MERKEZIMIZDEN SELAMLAYACAĞıZ"   17:55   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... HIKMET ÇETIN: "BERABER ÇALıŞACAĞıZ, ELIMDEN GELEN NE VARSA YAPACAĞıM"   11:07   ‘KÖY BIZIM, ŞENLIK BIZIM’ ETKINLIKLERININ YENI DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU  
 
     
   

Tren Seferleri Başladı, 1 Ekmek 1 Çorba Aracı Her Zamanki Yerini Aldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, tren seferlerinin yeniden başlamasıyla “1 Ekmek 1 Çorba” projesininilk noktası olan Tren Garı’nın önünde de vatandaşlara sıcak çorba sunuyor.Ekiplerin güler yüzle dağıttığı çorbalar,seyahat edecek olan vatandaşların içini ısıtıyor. Kapsamı her geçen gün genişleyen çorba dağıtım noktaları 13 ilçede62 noktaya ulaştı.

 

Tarih : 2 Nisan 2021 Cuma 23:03   Okunma : 393

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kapsamını her geçen gün genişlettiği çorba dağıtım noktalarında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği günden itibaren Mersin’in dört bir yanında başlattığı sosyal projeler arasında yer alan ve vatandaşlardan takdir toplayan “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, sabahın erken saatlerinde vatandaşların içini ısıtıyor. Başta dar gelirli vatandaşlar olmak üzere tüm Mersinliler’in faydalandığı proje, merkez ilçelerin ardından 13 ilçeye yayıldı ve kısa sürede binlerce vatandaşa ulaştı.

Projenin ilk durağı yeniden hizmette

Projenin ilk başladığı nokta olarak ayrı bir öneme sahip olan Tren Garı önünde verilen hizmet ise pandemi koşulları nedeniyle ara verilen seferlerin açılmasıyla yeniden başladı. Büyükşehir’in sıcacık çorbasının dumanı yeniden trenlerin dumanına karışıyor. 27 Ekim 2019’da hizmete giren Büyükşehir’in 1 Ekmek 1 Çorba projesinin ilk göz ağrı noktası Tren Garı olmuştu.Koronavirüs salgınının Türkiye’de de görüldüğü 11 Mart 2020’ye kadar sürdürülen hizmet 2 Kasım’da yeniden başladı. Pandemi nedeniyle ara verilen tren seferlerinin açılmasıyla birlikte de mobil çorba aracı ilk hizmet noktası olan Tren Garı önünde yerini aldı. 13 ilçede 62 dağıtım noktasında ikram edilen çorba ve MER-EK Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmek, lezzetiyle vatandaşlarda memnuniyet bırakıyor.

“Sıcak bir çorba bulmak çok güzel”

İşe giderken sıcak bir çorba içmenin mutluluk verici olduğunu dile getirenMuhammet Sevgin,“Çorbanın tadı çok güzel. Çok memnunuz bu hizmetten, teşekkür ederiz. Sıcak bir çorba bulmak çok güzel oluyor” dedi.

“Karnımı burada doyurdum”

Antalya’dan geldiğini ve Tren Garı’nda bir sürprizle karşılaştığını ifade eden Gülizar Erişenoğlu,“Büyükşehir Belediyemiz’e böyle bir imkanı sunduğu için teşekkür ediyorum. Saygılarımı iletiyorum, çok güzel bir şey yapmışlar. Mutlu oldum, aç karnına çıkmıştım ama karnımı burada doyurdum.Muhteşem. Teşekkür ediyorum”diye konuştu.

“Sabah sabah sıcak bir karşılama”

Adana’dan gelen ve hizmetten çok memnun kalan vatandaşlardan İmam Özgünde “Çok güzel oldu. Başkanımız’a teşekkür ederim. Sabah sabah sıcak bir karşılama. İndik birer sıcak çorbamızı içtik” ifadelerine yer verdi.2010 yılından beri kanser hastalığıyla mücadele eden Elife Savaş ise “Mersin Üniversitesi Hastanesi’ne gidiyorum, kanser hastasıyım. Çorba için teşekkür ederim Vahap Bey’e, Allah razı olsun” dedi.

“Takdir ettim belediyemizi”

Beyhan Kural, “Güzel bir uygulama. Takdir ettim belediyemizi. Trenin açılmasına da çok sevindik. Sabah çorbası da güzel oldu” derken 70 yaşındaki emekli Baki Geyik ise “Başkanımız’ın bu hizmeti çok güzel. Vatandaşlar arasında da çok beğeniliyor çok seviliyor, teşekkür ediyoruz” dedi.

“Var olsunlar, güzel bir uygulama olmuş”

Tarsus’a yolculuk yapacak olan 18 yaşındaki öğrenci Doğucan Yıldız da 1 Ekmek 1 Çorba projesinden yararlananlardan biri. Yıldız, “Güzel bir uygulama olmuş. Sabah trene binecektik. Gitmeden önce bir sıcak çorba içtik. Var olsunlar, güzel bir uygulama olmuş” diye konuştu.

“Yine yolcularımızla burada buluştuk”

Büyükşehir Belediyesi Aşhane Sorumlusu Şeyda Esin Ekmen, kendileri için ayrı bir öneme sahip olan istasyonda yeniden hizmet verdiklerini belirterek, “Yine yolcularımızla burada buluştuk, burası bizim çorbada ilk noktamız. Bir yıldan sonra tekrar yine biz burada vatandaşlarımızla bir araya geldik. Geçen yıl merkez ilçeler ve Tarsus’ta başlattığımız bu hizmeti, bu yıl hedefimiz 13 ilçe merkezimize de ulaştırmaktı. 2 Kasım’da 28 noktada başladık.Şu an itibari ile Mersin’in 13 ilçesinde 62 noktada tekrar devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“1 Ekmek 1 Çorba” dağıtımı Tarsus’ta datüm hızıyla devam ediyor

Büyükşehir’in her gün binlerce insana ulaştığı proje, Tarsus’ta da tüm hızıyla devam ediyor. İlçe merkezinden Hal Kompleksi’ne kadar birçok noktada dağıtılan çorbalar, tarım işçilerine de ulaştırılıyor. Ayrıca akşam 18.00-20.00 saatleri arasında da Tarsus Devlet Hastanesi önüne kurulan araçtan sıcacık çorbalar hasta ve yakınlarına dağıtılıyor.

Servis şoförü Mehmet Can Koç, Tarsus Kültür Park önünde dağıtılan sıcak çorbayı afiyetle içerek, “Allah razı olsun, sebep olandan, yapandan, belediyemizden. Her gün denk geliyor bir bardak çorbamızı içiyoruz” dedi.

Cumali Torkut ise “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a yaptığı bu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Gariban vatandaşlara destek oluyor. Sabahları sıcak çorba içerek günümüze neşeyle başlıyoruz” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TREN, SEFERLERİ, BAŞLADI, 1 EKMEK, 1 ÇORBA, ARACI, HER, ZAMANKİ, YERİNİ, ALDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA