14 Mayıs 2024 Salı


19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   15:26   KIZILAY`IN 2024 KURBAN VEKALET BEDELLERİ BELLİ OLDU    15:01   ÖZGÜR ÖZEL:"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLA MİLLETİN HUZURUNDA HESAPLAŞIRIZ"   14:59   TUNCER BAKIRHAN KOBANİ DAVASI ÜZERİNDEN YENİ ANAYASA HATIRLATMASI... "`YENİ ANAYASA YAPALIM` DİYENLERİN İLK İŞİ KOBANE KUMPAS DAVASI`NA SON VERMEKTİR"   14:44   ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN AĞIR BİR TARIM VE GIDA KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"   14:29   NUMAN KURTULMUŞ, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN BAHÇELİ`Yİ ZİYARET ETTİ: "SON DERECE VERİMLİ VE FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU"   14:09   HUKUKÇU EMİNAĞAOĞLU YARGITAY SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRDİ: "KİLİTLENEN SEÇİM SONUÇLANDI AMA KAZANAN YARGITAY OLMADI"   13:38   TUNCER BAKIRHAN: "YÜZÜNÜZÜ HUKUKA VE ADALETE DÖNÜN"   12:26   YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİNİ ÇİFTÇİLERE ULAŞTIRIYOR   12:13   YILMAZ TUNÇ: "ÖMER KERKEZ`İ TEBRİK EDİYOR, GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM"   12:06   DEVLET BAHÇELİ: "BİRKAÇ EMNİYET MÜDÜRÜNÜN AÇIĞA ALINMASIYLA GEÇİŞTİRİLEMEYECEK BİR KOMPLO DEVREDE, HEDEF CUMHUR İTTİFAKI"   11:41   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS AYI OLAĞAN GENEL KURULU 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:40   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KENT GEZİSİ İLE MERSİN’İ GEZME VE GÖRME FIRSATI BULDU   11:37   ÖZGÜR ÖZEL, DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ`NÜ KUTLADI   11:35   YARGITAY`IN YENİ BAŞKANI ÖMER KERKEZ OLDU   11:31   RİZE`DE ÇAY ALIM FİYATINA TEPKİLER SÜRÜYOR... ÇAY ÜRETİCİLERİ: "ÇAY BİZİM EKMEĞİMİZ, CENAZE MASRAFIMIZ, MUTFAK MASRAFIMIZDIR"   11:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MAYIS AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:23   BAHÇELİ: "ÇİFTÇİMİZİN DOYMASI İÇİN ÖTV VE KDV SORUNUNA NEŞTER VURULMALIDIR"  
 
     
   

POLİS, ANKARA ADLİYESİ ÖNÜNDE GAZETECİLERİN KİMLİKLERİNİ TOPLADI, MÜDAHALE SIRASINDA ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLERİ SİLDİRDİ, KAMERALARINA ZARAR VERDİ


Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında yürütülen hukuki süreci takip etmek için Ankara Adliyesi önüne gelen gazeteciler, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Gazeteciler, İletişim Başkanlığı basın kartlarını ve adliye muhabiri kartlarını göstermelerine rağmen adliyeye alınmadı; gazetecilerin kimlik kartları toplandı, çektikleri görüntüler sildirildi, kameralarına zarar verildi.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 16:13   Okunma : 365

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında yürütülen hukuki süreci takip etmek için Ankara Adliyesi önüne gelen gazeteciler, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Gazeteciler, İletişim Başkanlığı basın kartlarını ve adliye muhabiri kartlarını göstermelerine rağmen adliyeye alınmadı; gazetecilerin kimlik kartları toplandı, çektikleri görüntüler sildirildi, kameralarına zarar verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin sınır ötesi operasyonları ile ilgili iddiasının ardından dün İstanbul`da gözaltına alınan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bugün emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Ankara Adliyesi`ne sevk edildi. Polis, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliyenin ön bahçesi polis bariyerleriyle giriş çıkışa kapatıldı, adliyeye gelen herkese kimlik kontrolü yapıldı ve geliş nedenleri soruldu.

GAZETECİLER ADLİYEYE ALINMADI

Gazeteciler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı basın kartlarını ve adliye kartını göstermesine rağmen adliyeye alınmadı. İçeri neden alınmadıklarını soran gazetecilere “Talimat böyle” yanıtı verildi.

BEKLEYENLERE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Bunun üzerine gazeteciler, polisin izin verdiği alanda beklemeye başladı. Bu sırada, gazetecilerin bulunduğu alana yaklaşık 500 metre uzaklıkta olan adliye binasının D Kapısı`nın önünde bekleyen TTB, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Halkevleri üyelerine polisin müdahale ettiği bilgisi geldi.

GAZETECİLERİN KİMLİKLERİ TOPLANDI

Müdahalenin olduğu bölgeye yönelen gazeteciler, polis tarafından durduruldu. Gazeteciler, polislere basın kartlarını gösterdi. Kamuoyunda "sansür yasası" olarak bilinen 7418 sayılı Kanun ile Basın Kanunu`na Eklenen Ek Madde 1`de basın kartının resmi nitelikte kimlik belgesi olduğu bir kez daha bildirilmiş olmasına rağmen polis, kimlik kontrolü yapılacağını söyleyerek basın mensuplarının TC kimlik kartlarını topladı. Kontrolün uzun sürmesi üzerine gazeteciler, kimlik kartlarını bırakarak müdahalenin yaşandığı bölgeye gitti.

POLİS, BASIN KARTI OLDUĞUNU SÖYLEYEN GAZETECİYE "VER ONU İPTAL ETTİRELİM" DEDİ. GAZETECİNİN GÖRÜNTÜLERİ SİLDİRİLDİ

Bu sırada adliye D Kapısı önündeki kitlenin gerisinde kalan bir bölgede, sokakta bir vatandaşın polisler tarafından darp edildiğini gören gazeteciler, olayı görüntülemek üzere bu noktaya gitti. Polisler, esnaf olduğunu söyleyen vatandaşı zorla yere yatırdı. Bir sivil polis, “Ya boğuldum” diye bağıran vatandaşa tokat atarak diziyle kafasına bastırdı.

Gazeteciler, bu anları görüntülerken polisler tarafından engellenmeye çalışıldı. Bir polis, bir gazetecinin boynunda İletişim Başkanlığı basın kartı asılı olmasına ve sorulduğu zaman basın kartı olduğunu da söylemesi üzerine, “Ver onu iptal ettirelim” diyerek karşılık verdi. Birkaç polis, olayı görüntüleyen bir gazeteciden çektiği görüntüleri silmesini istedi. Gazeteci, basın kartının olduğu söyledi ve tekrar kartını gösterdi. Bunun üzerine polis, gazetecinin basın kartını almak istedi. Basın kartını vermeyen ve görüntüleri de silmek istemeyen gazeteci, polise isterse kendisini gözaltına alabileceklerini söyledi. Fakat polis, baskı yaparak gazeteciye görüntüleri sildirdi.

POLİS, KAMERAYA ZARAR VERDİ

Öte yandan polis, yine aynı müdahaleyi görüntüleyen bir kameramanın da kamerasını alarak içinden görüntüleri sildi. Polis, bu sırada bataryasını da zorlayarak çıkardığı kameraya da zarar verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA