1 Temmuz 2025 Salı


20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:20   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:20   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:55   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:01   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:55   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   22:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 105 BIN DOMATES FIDESI DAĞıTTı   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR    14:30   DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇıLARLA ‘MERSIN’DE MÜZIK’ KONUŞULDU    21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı  
 
     
   

1 Mayıs’ı 30 Nisan günü kutlamak istiyoruz


Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs’ı pandemi önlemlerini de dikkate alarak 30 Nisan’da kutlamak istiyor

 

Tarih : 27 Nisan 2021 Salı 01:55   Okunma : 443

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nün 30 Nisan saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanması için Mersin Valiliğine başvurduğunu duyurdu.  Platform adına açıklama yapan Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Biz işçinin, çiftçinin, esnafın, mazlumun, ezilenin haklarını savunmak üzere, taleplerini dile getirmek üzere 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi. Koronavirüs yasakları sebebiyle 1 Mayısı 30 Nisan Cuma günü saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamak istediklerini belirten Göksoy, alanlarda olma taleplerinin pandemi nedeniyle yasaklanmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Göksoy, “İşçilerin dünyanın dört bir yanında mücadele vererek haklar kazandığı ve bu hakları bayrama çevirdiği bir süreçtir 1 Mayıs. Türkiye’de de 2009 yılından beri yasallaşmıştır, kesinleşmiştir.Biz her yıl olduğu gibi 1 Mayıs’ı alanlarda, coşkuyla kutlamaktan yanayız. Bu yıl da 1 Mayıs için başvurumuzu yaptık. 1 Mayıs’ı cumhuriyet alanında 16.00-18.00 saatleri arasında kutlamak üzere bütün demokrasi güçleriyle birlikte başvurumuzu yaptık. Sürecin farkındayız. Sürecin farkında olduğumuz gibi emeğe dönük saldırıların da farkındayız. Bu süreçte lebalep dolu kongreler yapanlar, bu süreçte herkes evindeyken, işçilerin sokakta olduğu bir sürecin de farkındayız. Sokak kısıtlamalarına rağmen işçiler, emekçiler, çalışanlar her zaman alanlardadır. Biz bu temizliğini yaptığımız, mücadelesini yürüttüğümüz alanlarda çalışanların haklarını, taleplerini haykırmak üzere 1 Mayıs’ta alanlarda olmak istiyoruz. Alanlarda olma talebimizin pandemi bahanesiyle yasaklara boğulmasını kabul etmiyoruz. Çünkü pandemi sürecinin de farkındayız, zorlu sürecinde farkındayız ama emeğimizin de farkındayız. Emeğimize dönük saldırıların da farkındayız. Kod29 bahanesiyle insanları işten atmalar her yerde devam ediyor. Bu taleplerimizle alanlarda olacağız. Kadın cinayetleri durmak bilmiyor. Kadına yönelik şiddete karşı İstanbul Sözleşmesini savunmak için de alanlarda olacağız. Biz işçinin, çiftçinin, esnafın, mazlumun, ezilenin haklarını savunmak üzere, taleplerini dile getirmek üzere 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Bu talebimizi valiliğe bildirdik. En kısa zamanda olumlu yanıtı bekliyoruz” dedi.

Kaynak:mersin yaşam

 

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MERSİN EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU, 1 MAYIS BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ, DİSK, GENEL-İŞ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA