10 Eylül 2025 Çarşamba


16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA   16:13   MEZITLI BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ PSIKOLOG VE DIYETISYEN HIZMETI   16:11   TOROSLAR’A 5 PARK MÜJDESI   16:09   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:22   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”   15:37   CHP İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GIDIYOR: DELEGELER İMZAYLA HAREKETE GEÇTI   10:27   BELÇIKA ILE TICARETIN YENI ROTASı MERSIN’DEN GEÇIYOR   10:10   AVRUPA’DAN SERT TEPKI: “CHP’YE YAPıLANLAR DEMOKRASIYE DARBE”   02:44   FILENIN SULTANLARı’NıN GALATAPORT KUTLAMASı VALILIK KARARıYLA İPTAL EDILDI   02:38   DEM PARTI HEYETI CHP İL BINASıNA YÜRÜDÜ: “DEMOKRASI ÇEMBERI KIMIN?”   01:30   “DEMOKRASIYE ABLUKA: UYSAL’DAN AKP’YE SERT TEPKI”   01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI   23:01   CHP İL BAŞKANLıĞı ÖNÜNDE DEMOKRASI NÖBETI:“BABA OCAĞıNA SAHIP ÇıK!”   22:51   ERKAN BAŞ’TAN CHP’YE DARBE TEPKISI: “DAYANıŞMA İÇIN GELIYORUZ”  
 
     
   

Binlerce Gencin Sınav Ücretini Mersin Büyükşehir Karşılıyor


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk Kart desteği sağladıkları 12 bin 715 dar gelirli ailenin çocukları ile kurs merkezlerinde üniversiteye hazırladıkları 4 bin 318 öğrencinin üniversite sınavlarına giriş ücretlerinin Büyükşehir tarafından ödeneceğini açıkladı. Her bir oturum için 115 lira ödeme derdinden kurtulan öğrenciler, destekten faydalanmak için başvurularını yapmaya başladı.

 

Tarih : 25 Şubat 2022 Cuma 22:15   Okunma : 861

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk Kart desteği sağladıkları 12 bin 715 dar gelirli ailenin çocukları ile kurs merkezlerinde üniversiteye hazırladıkları 4 bin 318 öğrencinin üniversite sınavlarına giriş ücretlerinin Büyükşehir tarafından ödeneceğini açıkladı. Her bir oturum için 115 lira ödeme derdinden kurtulan öğrenciler, destekten faydalanmak için başvurularını yapmaya başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal medya hesabından paylaştığı destek açıklaması öğrencilerin yüzünü güldürdü. Bu kapsamda Halk Kart’tan yararlanan ailelerin çocukları ile Büyükşehir’in kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanan gençlerin sınav ücretlerini Büyükşehir karşılayacak. Her bir oturum için ÖSYM tarafından istenen 115 TL ise öğrencilerin cebinde kalacak.

“ZOR GÜNLERİNDE ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIM”

Başkan Seçer, sosyal medya hesabından bir duyuruda bulunarak şunları söyledi:

“Zor günlerinde çocuklarımızın yanındayım. Üniversiteye hazırlık kurslarımıza devam eden 4 bin 318 öğrenci ile Halk Kart desteğimizden yararlanan 12 bin 715 dar gelirli ailenin çocuklarının üniversite sınavına giriş ücretini biz ödüyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin başlattığı çalışma kapsamında Halk Kart’tan faydalanan ailelerin çocukları ile kurs merkezlerinde öğrenim gören gençlere sağlanacak sınav ücreti desteği için kurs merkezlerinde başvurular alınmaya başlandı.

“HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, başlatılan destekle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“9 ilçemizde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza bağlı YSK kurs merkezimiz bulunmaktadır. Bu hizmetten faydalanabilmeleri için öğrencilerimizin kendilerine en yakın kurs merkezlerine gelmeleri gerekiyor. Orada bir başvuru formumuz var. Bu formu doldurup, yanlarında YKS ücretini yatırdıkları bir belge ve öğrencimize ait kimlik fotokopisini getirmeleri yeterli olacaktır. Sonraki süreçte biz bunları toplayacağız ve merkezimizde incelemeye alacağız. İnceledikten sonra öğrencilerimizin verdikleri IBAN’lara ücretlerini yatıracağız. Öğrencimiz kaç oturum istemişse onun ücretini kendisi yatıracak, ondan sonra biz kaç oturumsa geri iadesini yapacağız. Her zaman öğrencilerimizin ve velilerimizin yanındayız.”

“230 TL BU DÖNEMDE ÖĞRENCİLER İÇİN MÜKEMMEL BİR HARÇLIK”

Büyükşehir’in kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanan gençler, destekten faydalanmak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. 18 yaşındaki İbrahim Can Tecir, sene başından bu yana verimli bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti.

Sınav ücreti desteğinin de bu süreçte kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Tecir, “Ben normalde 2 oturuma gireceğim. Tek sınav ücreti 115 TL. 2 sınav olduğu için 230 TL. Belediyemiz bunu bizler adına karşılayacak. Bizler için tabii ki çok iyi oldu. 230 TL bu dönemde öğrenciler için mükemmel bir harçlık. Ödemeyince cebimde harçlık kalıyor” dedi.

“GELECEK PARAYLA KİTAP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM, KAYNAKLARIM BİTMEK ÜZERE”

Gençlerden 19 yaşındaki Esra Soyfidan, “Ben sınav ücretimi 230 TL olarak yatırdım ve bunu bana geri verecekler. Normalde yüksek bir ücret. Bir kağıt, kaleme 230 TL veriyoruz. Ben ilk önce ‘neyse, sonuçta ileride en güzel yerlere geleceksin Esra, öde’ dedim. Ödedim. Sonra bize geri verileceğini duyunca sevindim” diye konuştu.

18 yaşındaki Erden Davut ise “230 lira şu an. Biraz fazla bence. 3 saatlik bir sınav hayatımızı belirliyor belki ama biraz daha düşürülmesi iyi olabilirdi. Vahap Başkanımız da bu süreçte bize yardım etti. Gelecek parayla da kitap almayı düşünüyorum. Kaynaklarım bitmek üzere” diyerek düşüncelerini dile getirdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA