26 Ağustos 2025 Salı


16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

’ASIM’IN NESLİ’ TOROSLAR’DAN; VATAN VE BAYRAK SEVGİSİNİ HAYKIRDI


Toroslar Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında "İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma" Yarışması düzenledi. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinde “Asım’ın Nesli” dediği ideal Türk gençliği, Toroslar’dan vatan, bayrak ve millet sevgisini tüm dünyaya haykırdı. Milli marşın her bir mısrasını ayrı bir anlam taşıyarak okuyan öğrencilerin yanı sıra Eyüp Aygar Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi de davetlilere duygusal anlar yaşattı.

 

Tarih : 12 Mart 2022 Cumartesi 19:25   Okunma : 238

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, ilçe genelindeki 33 ilkokul ve 30 ortaokuldan öğrencilerin katılımıyla iki kategoride gerçekleştirilen yarışma büyük ilgi gördü.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın milli ve manevi değerleri öğrencilere aşılamak için her yıl geleneksel olarak tertip ettiği yarışma, ödül töreni ile son buldu.

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetimi Hasan Topuz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmenlerden oluşan jüri üyeleri öğrencileri; şiire hâkimiyet, ezber gücü, telaffuz, vurgu ve tonlama, beden dili ve sahne hakimiyeti kriterleri yönünden değerlendirdi.

“Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Veridi”

Yarışmada ilkokul kategorisinde; birinci Zübeyde Hanım İlkokulu’ndan Emre Eren Karaoğlan, ikinci İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan Emirhan Öz, üçüncü ise Üstay İlkokulu’ndan Nehir Gürbüz oldu.

Ortaokul kategorisinde ise birinci Yusuf Bayık Ortaokulu’ndan Ardahan Yıldırım, ikinci Çukurova Ortaokulu’ndan Ataberk Uçar, üçüncü Buluklu Ortaokulu’ndan Merve Küçük seçildi.

Birincilere tablet, ikincilere bluetooth kulaklık, üçüncülere de akıllı kol saatinin verildiği yarışmaya katkı sunan jüri üyelerine de çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.

“Tiyatro Gösterisi Ayakta Alkışlandı”

Ödül töreninin ardından Eyüp Aygar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi de katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Öğrenciler, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı'nı kaleme alma sürecini canlandırarak milli mücadele ruhunu doruklara çıkardı.

BAŞKAN YILMAZ: “İSTİKLAL MARŞIMIZI, BUGÜN AYNI RUH VE HEYECANLA HAYKIRIYORUZ”

"İstiklal Marşımız, milli birliğimizin, beraberliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolüdür" diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Eyüp Aygar Anadolu Lisesi öğrencilerini de hazırladıkları tiyatro gösterisi dolayısıyla tebrik eden Başkan Yılmaz; “İstiklal Marşımızı bugün aynı ruh ve heyecanla, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı göğsümüzü kabartarak haykırıyoruz. Bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Yılmaz, istiklalimizin sembolü olan milli marşımızın her mısrasının ve kıtasının ayrı bir anlam taşıdığını kaydederek; “Vatan topraklarımız işgal altındayken istiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, Türk Milleti'nin milli mücadele ruhunu ve kararlılığını yansıtmaktadır. Bize düşen görev bu ruhu, bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Cenab-ı Allah, milli şairimizin de dile getirdiği gibi, “Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'u, milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyor, İstiklal Marşımızın Kabulü'nün 101. yıl dönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA