16 Ağustos 2025 Cumartesi


01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"   13:53   AYDıN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÇERÇIOĞLU, CHP’DEN ISTIFA ETTI  
 
     
   

SİİRTLİ GENÇ: "DEVLET KDV`SİNİ ALSIN. AMA HALKI SÖMÜRECEK KADAR ALMASIN"


Siirtli Mesut Özdemir, “19-20 yaşından bir genç olarak geleceğimi düşünmem lazımken ben kalkıp ekonomi düşünüyorum. Ben kar etmesin demiyorum, KDV`sini her şeyini alsın. Ama gerçekten halkı sömürecek kadar almasın” dedi.

 

Tarih : 21 Mart 2022 Pazartesi 11:50   Okunma : 402

YUSUF ELİK

Siirtli Mesut Özdemir, “19-20 yaşından bir genç olarak geleceğimi düşünmem lazımken ben kalkıp ekonomi düşünüyorum. Ben kar etmesin demiyorum, KDV`sini her şeyini alsın. Ama gerçekten halkı sömürecek kadar almasın” dedi.

Siirtli vatandaşlar, ekonomik sorunları değerlendirdi. İnsanların cebinde 200 lirası olmadığını söyleyen Mehmet Kaya şöyle konuştu:

"Öyle kimsenin cebinde de 200 lirası yok, öyle diyor ya. Adam evine ekmek götüremiyor. O ‘200 liracık` insanların cebinde olmayabilir. Lokantaya gidiyorsun. Yemediğin şeyin parasını alabiliyor musun? Alamıyorsun. Adam orada köprü yapmış, kullanmıyorum parasını niye veriyorum? Artı mademki güçlü bir ülkeyiz, sen niye yapamıyorsun? Gücün varsa sen yap, hastaneye gücün varsa sen yap, okullara gücün varsa sen yap. Sen müteahhitlere neden veriyorsun? Müteahhitler yeter bu kadar zengin oldu. Uluslararası ekonomi piyasalarını takip et şu an en fazla ihale alan bu 5 müteahhittir. Ama yine şunu da bilin 5 müteahhidin arkasındaki de tek güç o da bellidir. 2023`ü bekleyin diyorlar ya evet 2023`ü bekliyoruz. 2023`te de bunlar bunun hesabını teker teker ödeyecek."

Gençlere iş imkânı sağlanmadığını ifade eden Hüseyin Sevgin ise şunları söyledi:

"Bizim gençlerin elinden tutmuyorlar ki. Bizim gençler zehir gibi insanlar. Ellerinden tutsunlar imkân versinler uçak yaparlar. 2 milyon 100 bin insan üniversite mezunu atanamıyor. Niye atanamıyor? Bunca insanların ailesi onları boşana niye okutuyor? Ben olsam okutmam. Lise mezunu oldu okutma. Niye okutuyorsun, okuyor da ne oluyor? Atanamıyorlar, torpille atanıyorlar. Resmen bizi sömürüyorlar. Bu ülkede mülteci gibiyiz. Mülteciler bizde daha iyidir. Yok efendim Karadeniz`de doğalgaz bulmuşuz, yok efendim şunu bulmuşuz bunu bulmuşuz. Karadeniz`de hamsiden başka çıktığı yok. Ne bulmuşlar? Aman bir şey bulmasınlar, ne buluyorlarsa zam geliyor."

"GELECEĞİMİ DÜŞÜNMEK YERİNE BEN KALKIP EKONOMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Mesut Özdemir ise şöyle konuştu:

"Her şeye zam yapılıyor. Bunu bulduk, şunu bulduk. Bulduysan indir. Bulduysan indir, niye indirmiyorsun. Bak askere gideceğim hani para? Hangisine yetişelim? Hangisine yetişelim, çanta mı alalım, kıyafet mi alalım, ne alalım? Yok fatura mı, yok bilmem ne. Valla açık konuşalım, bir genç olarak en kısa şunu düşünmek istiyorum, ben 19-20 yaşından bir genç olarak ekonomi düşünmek yerine kariyer, geleceğimi düşünmek lazımken ben kalkıp ekonomi düşünüyorum. Ben kar etmesin demiyorum, KDV`sini her şeyini alsın. Alacak tabii yoksa devlet nasıl ayakta kalacak? Alsın haktır ben ona bir şey demiyorum ama gerçekten halkı sömürecek kadar almasın.

"GENÇLERE İŞ İMKANI VERİLDİ DE BİZ Mİ ÇALIŞMADIK?"

Şurada bir baksana millet neyin derdinde? Herkes kendi geçiminin derdinde. Gidecek yer yok. Bir kafeye bir yere otusun, bir kahveye otursun mantıken bir 10 TL`si gider. Bir paket sigara 27 buçuk TL olmuş en pahalısı. En dandiği 23 buçuk TL olmuş. Yazık günah değil mi? Git bir kafede otur, kalk 100 TL`den aşağıya hesap ödeyemezsin. Ama nedir gel Siirt`te nerede çalışırsan 100 TL`den hiçbir yerden maaş alamazsın. Nereden maaş alabilirsin? Bir yer bana asgari ücret versin yemin ediyorum gidip çalışacağım. Ama yok, niye yok, asgari ücrete iş var da biz mi çalışmadık gençler çalışmıyor, gençler iş beğenmiyor. Hani gençler? Gençlere iş imkanı verildi de biz mi çalışmadık?"

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA