29 Mart 2024 Cuma


12:14   YEREL SEÇİMLERDE ERDOĞAN İSTANBUL`DA, ÖZEL MANİSA`DA...   11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 3. ÇEVRE YOLU`NU ÜNİVERSİTE CADDESİ`NE BAĞLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “İKİNCİ DÖNEMDE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER OLACAK”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

UZAK PAZARLARA İHRACAT HUBUBAT VE BAKLİYATTA BİRİM FİYATINI ARTIRIYOR


Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, nisan ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29 artış sağlayarak 158,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Başkan Veysel Memiş, yılın ilk 4 ayında ihracat birim fiyat artış oranında Türkiye genelinde en yüksek performansı elde ettiklerini belirtip, “İhracat birim değerimizin yükselmesinde kaliteli ürünlerimizle uzak pazarlardaki satış performansımızın rekor düzeylerde artmasının rolü büyük.” dedi.

 

Tarih : 23 Mayıs 2022 Pazartesi 15:07   Okunma : 285

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, nisan ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29 artış sağlayarak 158,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Başkan Veysel Memiş, yılın ilk 4 ayında ihracat birim fiyat artış oranında Türkiye genelinde en yüksek performansı elde ettiklerini belirtip, “İhracat birim değerimizin yükselmesinde kaliteli ürünlerimizle uzak pazarlardaki satış performansımızın rekor düzeylerde artmasının rolü büyük.” dedi.

“Vietnam, Singapur ve Afganistan pazarlarında başarı hikâyeleri yazıyoruz”
Orta Doğu’ya alternatif pazar arayışında elde edilen başarılı sonuçların ihracat verilerine yansıdığını vurgulayan AHBİB Başkanı Veysel Memiş, “Nisan ayında uluslararası piyasada 185 bin 273 ton ürünü değerlendiren Birliğimiz; Vietnam, Singapur, Afganistan, Madagaskar, Malta, Moldovya ve Kırgızistan pazarlarında ihracat hacmini 236 katı aşan oranlarda artırdı. Nisan ayında ihracat birim fiyatını yüzde 19,6 artışla 0,85 dolara yükselttik. 2022 yılının Ocak-Nisan döneminde ise ihracat birim fiyatımız yüzde 24,9 artışla 0,90 dolara ulaştı. Uzak coğrafyalara açılarak kilogram başına düşen değeri artırmayı başardık. İhracat birim fiyatı artış oranındayılın ilk 4 ayında Türkiye geneli sektör lideriyiz.” diye konuştu.

Nisan ayında en yüksek ihracat değerlerinigeleneksel pazarlar olan Irak, Suriye ve Yemen’de elde ettiklerini kaydeden Başkan Memiş, “Bölge ihracatımızda en büyük pazarımız, yüzde 119 artış ve 42,1 milyon dolar değer ile Irak oldu. Nisan ayı ihracatımızda yüzde 27 payı olan Irak’ı, 13,4 milyon dolar değer ile Suriye ikinci, 9,5 milyon dolar değer ile Yemen üçüncü sırada takip etti.” değerlendirmesini yaptı.

“En çok bakliyat, pastacılık ürünleri ve şeker ihraç ettik”
AHBİB’in nisan ayı ihracatını ürün gruplarına göre de değerlendiren Başkan Memiş, şunları söyledi: “Yılın dördüncü ayındayüzde 73 artış ve 50,2 milyon dolar değer ile bakliyat ürünleri ihraç ettik. Bakliyat çeşitlerinin ihracatımızdaki payı yüzde 32 oldu. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32 artış sağladığımız pastacılık ürünlerinde ihracat gelirimiz 36,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Şeker ve şeker mamullerinde ise yüzde 17 artışla 17,9 milyon dolarlık ihracata imza attık. Nisan ayında28,1 milyon dolar değer ile bölge ihracatımızın yüzde 18’ini oluşturan kırmızı mercimek en fazla ihraç ettiğimiz ürün olmayı sürdürdü. Bu ayda ihracat şampiyonu olan kırmızı mercimekte elde ettiğimiz artış oranı yüzde 155 oldu.”

Başkan Veysel Memiş, AHBİB’in 2022 yılı Ocak-Nisan arasındaki ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 artışla 675,1 milyon dolara yükseldiğini, son 12 aylık bölge ihracatının yüzde 42 artışla 1,82 milyar dolar düzeyine ulaştığını sözlerine ekledi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA